Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 26 oktober 2016

Pixu on taas kiva ratsastaa!

Pixu on kyllä nyt onneksi ollut taas kiva ratsastaa! Maanantaina juoksutin sen ensin pari kierrosta molempiin suuntiin varmuuden vuoksi, kun en ollut yli viikkoon ollut selässä, ja viime kerralla se ei ollut ihan niin kiva ;)
Mutta hyvin se sitten käyttäytyi, olen nyt vaan yrittänyt ratsastaa sen mahdollisimman rennoksi ja kivaksi vaan, en vaatinut oikeastaan mitään muuta kun, että sen pitää pidentää ylälinjaa, hakea tukea mahdollisimman edessä nenän kanssa ( Pixu on just tyypillinen sellainen hevonen joka helposti vain "katkeaa" niskasta ja pakenee kuolaimen taakse, varsinkin laukassa)ja olla suora ja rento ja taipua kaarteissa! Eli täysin back to basics :P mutta mun mielestä ei kannata siitä lähteä eteenpäin tekemään mitään muuta ennen kuin nuo asiat ovat hallinnassa. Pixu kun se jännittyy ja stressaantuu niin siihen ei voi mitenkään silloin enää vaikuttaa! Sen pitää olla rento ja vastaanottavainen :)
Eilen jatkoin sitten samalla tavalla, ja tänään kun Cia tuli meitä vähän kuvaamaan, päätin laittaa taas kanget pitkästä aikaa päälle, jotta se sais niihin taas vaan totutella. Maneesissa verkkasin sen ensin vaan rennoksi ja pehmeäksi, ja sitten ulkona kun otettiin vähän kuvia, pystyin kokoamaan sitä vähän enemmän jo, koska olin saanut sen ensin hyvin verkattua niin, että se oli rento ja tyytyväinen! Vähän ollaan saatu ottaa pari askelta taas taaksepäin koska sillä nyt sitten oli se reilu viikko lomaa ja ennen sitä meillä meni vähän sukset ristiin, mutta se nyt todennäköisesti oli siitä kiimasta, koska nyt se on ollut ihan eri hevonen taas, tosi kiva ja yhteistyöhaluinen! Vähän sitä vielä häiritsee se niska oikeassa kierroksessa ja se vähän vänkää sitä ylös alas välillä, mutta siinä kun on vanha vamma niin varmasti menee vielä hetki ennenkuin se uskaltaa täysin siinä rentoutua!

Tässä vielä teille video, ihan itse olen sen tehnyt :D Huomasin nyt vasta, että se teksti minkä piti tulla alkuun tulee jossain keskellä videota :P noh, antakaa mulle anteeksi, tämä oli ensimmäinen kerta kun tein tämmöisen videon, toivottavasti tykkäätte! Voisin tehdä vielä samanlaisen videon missä näkee vähän, että mistä me ollaan oikeasti lähdetty Pixun kanssa! Tässä meni niin kauan niin ehkä sitten vloppuna ;) Tässä tosiaan vaan hölkkää enimmäkseen, en yhtään yritä pyytää siltä mitään muuta kuin vaan, että se on rento niskasta ja hakee eteenpäin rentona :) vähän vastalaukkakaaria, teen näitä usein verkassa, ja sitten vähän pohkeenväistöjä, ja isoja ympyröitä. Very basic ;)Hilton ei yhtään viihdy lomailijana, se huutaa epätoivoisesti mun perään koko ajan ja on tosi surullisen näköinen kun mä menen toisella hevosella ratsastamaan ;( olen yrittänyt selästäpäin ratsastaa ja tehdä käynnissä vähän hommia, mutta onhan se silti tylsää ja kyllähän siinä tulee kerättyä sitä ylimääräistä energiaa silti :(
19 kommentarer

 1. Tosi kiva video! Ja etenkin noista alemmista kuvista (7-11) näkee hyvin miten paljon Pixu on muuttunut. Hieno! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva, että tykkäsit :) ja Pixu kyllä onneksi muuttuu parempaan suuntaan vaikka pientä takapakkia olikin ;)

   Radera
 2. Onko se ravissa ihan puhdas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä se on. nuo pienet tahtirikot johtuvat nuoren hevosen voimattomuudesta ja kordinaatiokyvyn puutteista, pikku hiljaa voiman ja rutiinin myötä poistuvat.

   Radera
  2. Nimenomaan :) ja juuri oikealle se ei vielä keväällä asettunu tai taipunut ollenkaan sen niskavamman takia ja se näkyy vielä vähän, ei halua ihan rehellisesti asettua mutta hiljaa hyvä tulee :) on jo miljoonaa krt parempi kuin keväällä! :)

   Radera
 3. Olipas kiva katsoa pitkä video sun ratsastuksesta! Oot kyllä todella taitava ja todella kiva "työskentelyravi" löytynyt Pixulle, rennon letkeää menoa ja wau mikä laukka! Innolla jään seuraamaan teidän kehittymistä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) se onkon just tärkeintä tällä hetkellä Pixun kanssa,rentous,että sen on mukava olla, sitten uskon että kaikki muutkin hommat sujuu kunhan se saa voimaa lisää :)

   Radera
  2. Tätä munkin valmentaja painottaa tällä hetkellä mun hevosen kanssa treenatessa, että löytyy sellainen rento ja mukava työskentelymuoto ja askel jossa hevosen on helppo tehdä töitä, ja sitten kun saa lisää voimaa ja lihasta voi taas ottaa askeleen sinne "out of comfort zone". On toiminut meillä myös hyvin! :)

   Radera
 4. Ois kiva, jos tekisit joskus postauksen siitä, miten hoidat sun hevosten jalkoja? Vai ootko joskus jo tehnyt ja mulla on mennyt vaan ohi? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En varmaan ole tehnyt. Mutta en hoidakaan jalkoja erityisemmin, kylmäyssuojia käytän rankan treenin jälkeen ja kisoissa aina back on track tallisuojat sekä rankkojen treenien jälkeen :) sitten jos on jotain niin toki ell:n ohjeitten mukaan :)

   Radera
 5. Wau, että Pixu on upea. Pixu on kasvanut ihan silmissä, saanut massaa, lihaksia ja ennen kaikkea itsevarmuutta. Kantaa aivan upeasti itseään.
  Olet tehnyt sen kanssa upeaa työtä.
  Tammasta on kuoriutunut kaunotar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos,kyllä se siitä,hitaaati mutta varmasti :)

   Radera
 6. Oletko kiireinen,kun postailet normaalia vähemmän? :)
  Pitkä video Piksusta oli tosi kiva, tällaista olisi kiva saada useammin! Hilton on jäänyt vähän taka alalle, mitä sille kuulu? Videota siitä olisi myös kiva saada.
  Onko zebbestä kuulumisia? Se on aina ollut mun lempi hevonen sun hevosista, onko siitä uutta videota miten se on kehittynyt? Mun mielestä on tosi harmi, ettet pitänyt sitä itselläsi, sen kanssa pääsit näyttämään mistä teidät on tehty ja sovit sen selkään niin kauhean hyvin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton on lomalla :) postauksia tulee pian, vähän on ollut taas kiirettä joo ;)

   Radera
 7. Ei ole puhdas, tuo epäpuhtaus ei johdu nuoruudesta/voimattomuudesta. Lavat etenkin vas. Ahistaa/kipeä.. satula ahistaa lapoja? Älä ratsasta kangilla! ennen kuin nivelellä kantaa ja on tuntumalla.. oikeasti eteen alas että lähtee oikeasti! Työntämään takaa selän läpi.. pikkusen vääränlaista työtä niin tulee sitä takapakkia..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minä olen hurjan ylpeä Pixun kehityksestä, se on kehittynyt mun aikana nopeammin ja paremmin mitä osasin odottaa! Jos kehitys jatkuu samaan malliin talven yli, siitä tulee hieno peli ens kauden kisoihin <3 niskajumikin paranee koko ajan,juurikin sillä oikealla ratsastuksella :)

   Radera
  2. Onhan kehitystä tapahtunut, tietysti ☺️Koeta saada liikkumaan takaa eteen koko kropalla.. jospa voisi toivoa pitempää videota kun ratsastat nivelellä? Näen monta asiaa mitä itse työstäisin vielä kauan ennen kokoamisia yms.. hienoa työtä teet!

   Radera
  3. Ja sinä anonyymi ilmeisesti raudanluja ammattilainen. Eiköhän Sophia osaa asiansa:)

   Tosi kivan näköistä menoa!

   Radera