Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 18 januari 2017

Treenivideo!

Tänään oli luvassa vähän videointia kun Cia pääsi paikan päälle, jee :) se on aina yhtä kivaa!

(C) Taru Arola. Ypäjä Spring Dressage 2016 mistä saatiin intteristä 65.7% < 3


Hilton ja Pixu hierottiin ma:na ja Hilton on yleensä aika sellainen löysä ja vetelä noin 2-3 päivää hieronnan jälkeen, ja nyt saatiin myös ma:na hierottua lavat ihan superhyvin auki, mutta vielä oli tänään ravissa liian "löysä" enkä saanut sitä ravia sieltä irti mitä se on viime viikolla näyttänyt, tarvii enemmän terävyyttä siihen. Mutta laukassa oli sitten todella hyvän tuntuinen, sen laukka on niin paljon vahvempi, että siinä melkeen vaan tekee hyvää, että on vähän "löysä".

Videolta näette pikkasen alkuverkka-ravia, laitoin pienet pätkät koottua ravia vaikka siinäkin näkee vähän että se vähän huojuu tasapainon ja tuntuman kanssa, mutta laukassa sitten tosiaan tosi hyvän tuntuinen! Näitä ollaan laukassa harjoiteltu tosi paljon, pitkät sivut eteen isoa laukkaa, ja sitten lyhyillä sivuilla voltti missä kokoan lähes piruettilaukkaan, missä haluan että se on mahdollisimman rento ja vähän tiputtaa niskaa ja "avaa" kaulaa, ei saa missään nimessä käpertyä, jännittyä, tai jäädä pomppimaan sellaista "pupulaukkaa" mitä se siis tosi paljon on tehnyt ennen. Lopussa koitin kääntää ihan täyspiruetit, missä mieluummin saa mennä liian paljon eteen ja liian isoa, kun sen että se jumiutuu ja pomppii vähän "paniikissa" ympäri, mitä se siis on tehnyt lähes jokaisessa startissa viime vuonna :P

Siitä halutaan nyt eroon ja siksi harjoittelen tosi paljon vaan noita kokoamisia volteilla, missä voin ratsastaa helposti aina eteen ja taas kiinni, vaikka ne siirtymiset sitten oliskin tosi pieniä,mutta se tunne pitää aina olla, että voin ratsastaa piruetista tai piruettilaukasta heti pois, ilman että hevonen jännittyy. Sen pitää mennä sulavasti ja helposti, ja siihen ollaan mun mielestä nyt aika hyvin päästy Hiltonin kanssa :)

Testattiin myös vähän ykkösiä, ja ne sujui tosi hyvin, tosiaan óllaan vaan vähän leikitty edes takas ja joskus sitten kokeiltu tehdä 3 vaihtoa peräkkäin. Onhan se niin, että kunhan hevonen oppii tekemään sen 3 peräkkäin niin kyllä sieltä varmasti onnistuu tulevaisuudessa se 15:kin, kunhan vaan rauhassa ja pikkuhiljaa opettaa tämän uuden jutun :)

On niin kivaa, että Hiltonin kanssa voi vähän leikkiä uusien asioitten kanssa, mutta yritän olla tosi tarkkana ettei mennä sen mukavuusalueen yli, vaan nyt pitää sen into vaan yllä, eikä tehdä asioita liian vaikeaksi.


15 kommentarer

 1. On se hieno! Mutta huitooko se aina noin paljon hännällään?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se opettelee laukanvaihtoja jokaisella askeleella = se on vaikeaa ja silloin pitää vähän osoittaa mieltä hännällä ;) kuten näkyy videolta joudun ennen vaihtoja vähän "nopeuttamaan" sitä pohkeille ja silloin se tulee vielä vähän kireäksi, uusia asioita ei voi opettaa heti niin että ne sujuu täydellisesti :) sama juttu oikean piruettilaukan kanssa missä se jo on TODELLA paljon rennompi mutta vielä saattaa siinä vähän jännittyä varsinkin treenin alussa, mutta tämäkin paranee koko ajan, nyt ei tosiaan jää enää pohkeen taakse siinä ja laita korvia luimuun mitä teki vielä kesällä :P

   Radera
 2. HIENO Hilton!
  Uskalla antaa nyt sille välillä lomia, että toi asenne ja energia säilyy.
  Olette hurjasti treenanneet vuosien ajan ja luulen, että energian puute on ollut teille suurin este saada fiiliksiä kisaradalla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin totta!! Yritän antaa sille lomia nyt säännöllisesti ettei se vaan kyllästy, ja kunhan kelit paranis niin pääsis myös vähän maastoileen tai edes isolle kentälle laukkailemaan! Pyydän myös Tinaa taas hyppäämään Hiltonilla niin tulis mahd paljon vaihtelua ;) nyt ollaan tehty yleensä 2 päivää töitä ja sit kolmas päivä lepo/kävely metsässä. ja aika lyhyitä treenipätkiä ettei ehdi liikaa kyllästyä tai väsyä :)

   Radera
 3. Kauanko Hilton on ollut kyseisellä tallilla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siis millä tallilla? Hilton asuu kyllä "kotona" Vaasassa missä asunut viimeiset 3-4 vuotta :p

   Radera
  2. Tarkoitinki juuri teidän kotitallia :) Olisiko mahdollista saada joskus ääniraidallista videota ratsastuksestasi? Eli puhuisit videon päälle mitä teet jne.

   Radera
  3. Ok :) mietinkin että olisin sellaisen tehnyt mutta mun tietokonenörttisuus ei vielä ole sillä tasolla, että tietäisin miten ;p

   Radera
  4. Ihan yksinkertaisimmillaan onnistuu niin, että kuvaat ensin videon. Sitten katsot sen omalta koneeltasi ja nauhoitat samalla selostuksen esim. kännykällä. Lopuksi video-ohjelmassa pistät vaan ääniraidan ikään kuin musiikiksi videon päälle. Pakko oli neuvoa, koska ihan tosin mielellään näkisin ääniraidallisen videon :)

   Radera
 4. Kyllä teidän treeniä on vaan niin ilo seurata! Mahtavan näköistä menoa :)

  SvaraRadera
 5. WOW! Ei voi muuta sanoa. Hienolta näyttää kyllä, vaihdotkin tulevat oikein sujuvasti ja laukka pysyy isona. Siitä vaan hiljalleen askelia lisää, tuskin tuottaa ongelmia.
  Hiltonia tulee usein kehuttua, mutta kyllä kehuja ansaitsee myös tuo sun istuntasi - vitjat kuinka vakaana se pysyy, teet sitten piruettia tai mitä vaan, niin istunta säilyy rauhallisena, vakaana ja suorana. Ten points! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos tuhannesti, tosi kiva kuulla! :) ravissa haluaisin vielä päästä vakaammin istumaan mutta se on tuo hiltonin ravi jonka on niin huojuva silloin kun se ei ole ihan läpi ja "siinä" , mitä se ei tuolla videolla ole :P harjoittelua vain lisää :)

   Radera
 6. Taivas mikä liitokavio Hiltonista on tullut. Ravissa on ilmaa, työntöä ja voimaa. Vatsakin pollella pienentynyt. Istuntasi on kyllä tosi upea.

  Laukassa, vaihdoissa, laukkapirueteissa Hilton on kehittynyt, notkistunut, saanut liikkeeseen ilmavuutta ja vaivattomuutta. Reagoi istuntaasi ja apuihisi terävämmin kuin ennen. Upea hevonen, taitava ratsastaja eli ilo silmälle oleva pari. Olette menneet aimo askeleen eteenpäin.
  Hiltonin karva kiiltää, lihakset kehittyneet, pilke silmä kulmassa ja vireytä riittää.

  Mukavia treenejä ja kisoja odotellessa anna Hiltonille sekä Pixulle porkkanat puolestani. Saat olla ylpeä itsestäsi, että hevosesi ovat kehittyneet noin huimasti. Huollathan myös omaa kroppaasi eli lepoa, ravintoa sekä lihashuolto peliin sinullekin, unohtamatta ihanaa ja lämmintä parisuhdetta mikä sinulla on. Vaali sitä, olette upea pari myös puolisosi kanssa. Reissulle vaan virkistymään välillä.

  SvaraRadera