Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 10 januari 2017

Huippupäivä on päivä täynnä ratsastamista!

Tänään onkin tultu ratsasteltua vähän enemmän, ja kaikki hepat oli tänään ihan superhyviä (johtuen varmaan siitä että olen itse ollut mielettömän hyvällä tuulella :P )! Omista hevosista Pixu oli ensin, se on juossut kevyeesti liinassa pari päivää (tai no, eilen ei mennyt liinassa vaan vapaana maneesissa juoksutusvyö ja sivuohjat päällä, se on niin fiksu, että menee ihan rauhallisesti ja kuuntelee mua silti, nostaa laukan kun mä pyydän ja siirtyy raviin kun mä pyydän, ainut ero ettei tarvi mennä ympyrää vaan se käyttää sit koko maneesia, ajattelin että näin on parempi ettei rasita sen jalkaa nyt alkuun liikaa ;) ) ja tänään sitten hyppäsin ensimmäistä kertaa selkään. Pixu oli niin rento ja niin mahtava ratsastaa! Tein alkuun käynnissä paljon väistöjä, sitten vaan askellajit läpi mutta niin, että tein tosi loivaa väistöä aina kohti uraa sisäpohkeesta, kun se vähän haluaa kaatua sisäpohkeen yli. Oli oikeen rento ja kiva, oli niin kivaa päästä taas ratsastamaan sillä!Hilton on kyllä ollut nyt aivan mielettömän mahtava, löydetty ihan uus vaihde siihen raviin, tänään huomasin, että mun pitää alkuverkassa saada se vasemmasta rehellisemmin taipumaan ja tulla lavasta pehmeämmäksi, varsinkin myös oikeassa kierroksessa. Aikasemmin yritin korjata oikeassa kierroksessa taivuttamalla enemmän oikealle kun se tuntuu "könköltä" mutta silloin se vaan entistä enemmän pääsee työntämään sen vasemman lavan ulos! Eli kun taivutan sitä oikealle mietinkin enemmän, että taivutan viemällä vasemmalla pohkeella  etuosaa oikealle. Muuten se tahti nimenomaan kärsii ja se rupeaa jopa vähän tahdittamaan välillä, varsinkin kun haluaa mennä oikeen koottua ravia. Nyt pysyy tahdissa ja sitten kun se on enemmän vertynyt voin normaalimmin taivutta sitä oikealle!

Saatiin nyt myös tehtyä tosi hyvin puolipidätteet läpi molempiin suuntiin, niin että Hilton oikeastaan melkeen kokoaa passageen, ja siitä voin taas ratsastaa ulos, niin että tahti säilyy! tämä onkin tuntunut mahdottomuudelta niin pitkään, mutta olenkin ratsastanut sitä liikaa pohkeesta "käden läpi" niin ettei se oikeasti ole itse kantanut sitä sen etuosaa, ja silloin noin isolla hevosella ei myöskään tahti voi säilyä!Laukkapiruetteihin on myös löydetty nyt konsti, olen ratsastanut tosi isoja työskentelypiruetteja oikeen niska alhaalla tosi löysällä ohjalla, ja oikeen hitaassa tahdissa, niin että Hilton vaan rentoutuu, voi ottaa hitaita askeleita mutta silti siinä ponnistaa eteenpäin, ei saa yhtään tässä jäädä ajattelemaan laukkaa paikalleen, vaikka sitä periaatteessa pitää osata koota melkeen paikalleen. Ongelmahan on just ollut, että se lähtee piruetissa ajattelemaan liikaa paikalleen, jopa taakse, ja sitten tulee hätäiseksi koska menee liian vaikeaksi. Nyt saadaan jo tosi hyvin ajatus pysymään enemmän eteenpäin, se ponnistaa takajaloista enemmän eteen, silti niin että se pysyy tosi koossa.

Vähän hankala selittää mutta nyt on kyllä pakko saada jonkun videoimaan meitä niin että itsekin näen miltä meno näyttää ja voin näyttää teillekin, sitten ehkä paremmin ymmärtää mitä yritän selitellä :)

Nyt olis kisakauden avaukseen pari kuukautta, ajattelin yrittää tähdätä Ypäjän kansainvälisiin kisoihin, siellä olis PSG ja Inter 1 tarjolla maaliskuun loppupuolella! :)

4 kommentarer

 1. Tee ääniraidallinen video missä ratsastat ja sitten kerrot aina mitä tapahtuu jne :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jooo tää olis kiva! Oot super taitava:)

   Radera
  2. Joo mä kannatan myös:)

   Radera
 2. Onnea Zebben myynnistä jos näin voi sanoa. Oletko suunnitellut myyväsi pixun ja hiltonin tänä vuonna? Näiden kolmen hinnalla saisit oikeasti hyvän hevosen jolla pärjätä kisoissa ja päästä kehittymään

  SvaraRadera