Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 25 januari 2017

Rauhallisuutta ja malttia treeniin!

Mä olen aina ollut aika "hätäinen" ratsastaja, haluan nopeasti, että tapahtuu jotain kun ratsastan, hyvässä ja pahassa. Toki hevosen pitää AINA reagoida heti ratsastajan apuihin, siinä olen omasta mielestäni hyvä, koska silloin saan herkän hevosen jota ei tarvitse montaa kertaa käskeä. Toisaalta se mikä voi olla negatiivista, on että haluan ehkä saada tulosta aikaan liian nopeastikin, eli en aina malta ottaa tarpeeksi aikaa verryttelyyn esim kisoissa. Jostain syystä tämä tapahtuu vain omien hevosten kohdalla, jotenkin olen sitä mieltä, että niitten pitäisi tulla nopeammin hyväksi ratsastaa ja jos ei tuu, saatan vähän turhautua välillä. Joten sitä olen nyt tässä työstänyt tosi paljon itseni kanssa.

Hilton onkin varsinkin sellainen hevonen joka oikeasti tarvitsee aikaa, sen kanssa tämä ongelma onkin ollut suurin. Hilton on valtavan iso, hidas, eikä ehkä niin reaktiivinen. Joten sen kanssa pitää olla tosi kärsivällinen, että sen saa siihen pisteeseen, että se on lämmin kropastaan, mutta myös korvien välistä "lämmitetty", eli viritetty  niin että se on mahd herkkä ja nopea mun avuille.

Nyt kun olen päässyt siihen, että otan oikeasti aikaa ihan jo käyntityöskentelyyn, ja työskentelen käynnissä niin kauan, että tunnen että saan sen sinne mihin haluan, ja sen jälkeen teen saman jutun ravissa, hölkkään kunnes Hilton tulee tuntumalle ja rupeaa itse hakemaan tuntumaa ja venyttämään ylälinjaa, en "prässää" sitä sinne ja pyytele sitä liian "pakottavasti" pohkeesta kohti tuntumaa. Tähän myönnän, että olen sortunut, VARSINKIN kisaverkassa!! Silloin Hiltonista ei tietenkään tule niin kevyttä ja herkkää mitä se nyt on ollut.

Minun täytyy itse vaan malttaa, ja odottaa ikään kuin hevosta, että se on valmis ja vertynyt, sitten saan Hiltonista kevyeen ja herkän. Se on kyllä ollut nyt niin mahtava ratsastaa, että toivon todellakin että tämä hyvä vire jatkuu! Mun pitää vaan muistaa sitten kisoissakin tehdä verryttely samalla tavalla ja varata siihen tarpeeksi aikaa ;)

Pixu pääsi eilen hyppäämään pikkasen, siitä ei oikeen tullut sitten mitään kun maneesissa oli muutakin hässlinkiä samaan aikaan kun meidän piti hypätä, mutta saipa nähdä vähän esteitä taas pitkästä aikaa. Sunnuntaina saa sitten hypätä taas vähän enemmän. Mä ajattelin suunnata Ypäjälle katsomaan nuorten hevosten katsastuksia, ajattelin että voisi olla opettavaista kuulla miten Faurie kommentoi hevosia, se voi ehkä auttaa itseä vähän jos mä lähden nuorta hevosta sitten itselleni ostamaan :)

Tässä vielä vähän kännykkäkuvia mitä on tultu viime viikkoina otettua, jostain syystä eniten Pixusta :P
21 kommentarer

 1. Mikä loimi pixulla tuo fullneck? Fleeceä vai villaa?

  SvaraRadera
 2. Jos kerran olette maneesin varannut, niin miksi siellä sitten oli häslinkiä? Ei kuulosta kovin reilulta. Osaan itse samaistua tuohon turhautumiseen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maneesia ei voi varata omaan käyttöön ja ymmärtääkseni maneesivarauksista kyseessä oli satula-auto, jonka aikaa nyt ei voi vaan valita :) Se tulee kun tulee.

   Radera
  2. Sinun olisi varmaan hyvä lukea maneesin säännöt uudestaan :)

   Radera
 3. Olen ennen Hubertuksella ollut ja silloin ainakin sai aina tulla maneesiin ratsastamaan. Lisäksi tuolla lukee tiistaina olevan junnujen etuoikeus (tosin en tiedä oliko satula-autossa edes junnuja jne.)

  Luulisi aikuisten ihmisten ymmärtävän juurikin esim Satula-auton tai muun asian, johon ei itse ratsastaja voi vaikuttaa. Eriasia on, jos muuten vain tulee ratsukko pörräämään. Satula-auto tulee sinne max pari kertaa vuodessa ja niin tuli tänne vaasan ulkopuolellekin. Ulkopuoliselta kuulin siellä tai muualla Vaasassa satula-auton käydessä epäasiallista ja töykeää käytöstä toiselta ihmiseltä.

  Tuskin siellä nyt joka hyppy kerta muut pörrää ja eiköhän jokainen ainakin yritä pysyä pois tieltä! :)

  Rapsutukset Hiltonille ja Pixulle!

  SvaraRadera
 4. "Hei, tiedoksi kaikille vielä, että maneesivaraussysteemi on sellainen, että kukaan yksittäinen henkilö ei voi varata koko maneesia itselleen.

  Poikkeuksena on kisat, ja (este)ryhmävalmennukset. Hyvä on tänne ilmoitella jos harjoittelee jotain asiaa tai on yksittäinen tunti, niin muut tietävät tämän, mutta kaikki siis voivat vapaasti mennä maneesiin tällöinkin :)"

  Jos oikein ymmärsin, niin vain estevalmennusten aikana ei ole mielyttävin aika tulla, mutta yksin hypätessä eriasia. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voidaan keskustella näistä asioista sitten tallilla ja omalla nimellä, ei tämä ole oikea foorumi keskustella näistä asioista.

   Radera
 5. Heippa ja kiitos hyvästä blogista! 😊
  muistelen että sanoit ostavasi vanhemman hepan, oletko nyt muuttanut mieltäsi? 😊
  ja nää sun tallilaiset on toooosi reiluja kun huutelee tällää anonymeinä...!!! ettekö te voi sano suoraan kasvotusten tallilla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, kiva kun tykkäät :) tässähän se ongelma on kun en yhtään osaa vielä päättää :P nuori lupaava on jotenkin kivempi, mutta mulle olis järkevämpää ostaa opetusmestari sinne GP-tasolle, mutta niitäkin on sitten tosi vaikea löytää sellaisia hyviä.. että pohdin tässä nyt vielä hetken :) Joo no tämmöistä se välillä on, kuten jo ylempänä kirjoitin niin tämä ei mielestäni ole oikea paikka tulla pätemään eikä tää nyt edes ollut niin iso juttu, mutta ilmeisesti joku otti tästä herneen nenään :P

   Radera
 6. Moi!
  Tälläisiä pohtivia postauksia on aina kiva lukea, kun tulee uusia näkökulmia omaankin ratsastukseen. :)
  Mua jäi hämmentämään vähän, että eikö Pixu siis olekaan sun oma, kun sanoit, että oot nuorta hevosta vielä ettimässä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. se on hyvä :) on Pixu mun joo, kun myin Zebben niin tarkoitushan on sitten jossain vaiheessa ostaa uusi kisaheppa mulle, en ole tosiaan vielä päättänyt ostanko nuoren vai jonkun opetusmestarin :P

   Radera
 7. Miksi et vaihda tallia? Talli ei vaikuta hirveän mieluisalta mitä sivusta seuraa... Vai eikö vaasassa ole muita talleja? :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä se on mukava talli, joku nyt vaan antoi siitä väärän kuvan, ei se yksi ihminen sitä tallia tee, onneksi meitä on monta muutakin :)

   Radera
 8. Voi Sophia, kirjoitat aina niin kauniisti ja osaat myös kertoa myös asioista, jotka ei aina mene kuin elokuvissa. Saat varmaan osaksesi rapaa ja kuraa niskaasi niin kuin nyt näkyi blogin lukijoitten vastauksista.

  Onneksi olet aikuinen ja järkevä, etkä ala lisää heittämään lokaa. Niin kuin sanoit, että maneesin varauksesta kannatta keskustella tallilla ihan kasvotusten ei anonyyminä täällä.

  Ratsastat upeasti, kohtelet sekä hoidat hevosesi todella hyvin ja lisäksi olet järkevä ja kaunis.
  Em.on yhdistelmä, joka saa monet ihmiset olemaan kateellisia sinulle. Itse olen vilpittömästi iloinen puolestasi ja toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaisuudessa.

  Toivon, että löytäisit itsellesi joko nuoren tai konkari hevosen, joka veisi sinua ratsastuksessa multiloikan eteenpäin. Olet vuosia tehnyt kovaa työtä ja siksi olet niin taitava. Niin kuin eräs ratsastusopeni sanoi, että taitava oppilas saa yleensä kehujen lisäksi myös muiden kateudet kaupan päälle. Ikävä piirre, mitä löytyy niin normi elämässä kuin hevospiireissä.

  Etsi itsellesi rauhassa sitä tulevaisuuden hevostasi ja keskity nyt niihin kahteen hevoseen joita sinulla on, niin kuin teetkin. Jään innolla odottamaan uutta postaustasi.

  Pixusta on kuoriutunut kaunotar ja taidotkin on kehittyneet. Nallekarhu Hilton on oikea helmi, taitaa olla hiukan diesel-malli, mutta muuten nappivalinta.=) Ihania ratsastuksia molempien parissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos taas, aina yhtä kiva lukea sun kommentteja :)

   Radera
 9. Mikä malli sun childeric satula on? miksi tykkäät just siitä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. DAC, tykkään polvituista ja istuimesta, ei ole liian kuppimainen mutta antaa silti tarpeeksi tukea :)

   Radera
 10. Olisi joskus tosi kiinnostavaa, jos tekisit postauksen jossa esittelisit jokaisesta varusteesta lempivarusteesi esim. Lempi hanskat,housut,satulahuopa,kypärä... Varmaan aika aikaavievää mutta jos haluat/ehdit olisi tosi kiva:) Muuten tosi kiva blogi ja kerrot selkeästi ratsastuksestasi että vähän kokemattomampikin ymmärtää hyvin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä olenkin tuon tyyppisen postauksen jo tehnyt joskus, mutta siitä saattaa jo olla pari vuotta :) pitää katsoa jos löydän sen :)

   Radera