Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 28 januari 2018

Mission Almost Impossible

Kotona taas! Olipa reissu. Ollaan kaikki kolme viihdytty niin hyvin yhdessä, että jo mietitään koska lähdetään seuraavalle matkalle :P Vähän rankkaa toki on istua autossa noin monta päivää, mutta ajokeli oli tosi hyvä koko ajan ja kun ei mitään superpitkiä pätkiä tarvinnu ikinä ajaa niin se sujui oikeen hyvin.

Sen voin kyllä sanoa, että tuonne Eurooppaan ei kannata lähteä yksin jos ei yhtään tiedä mistä niitä hevosia kannattaa etsiä. Mä en olis löytänyt yhtään kivaa hevosta ellen olis saanut Saksassa ja Hollannissa apua Nilsiltä (Reitsport International) ja Tanskassa Nipsulta.

Isot tallit jotka mainostavat paljon netissä ovat suoraan sanoen vain p*skaa. Ne tekee sikahyvät myyntivideot ja niillä on todella kalliit hevoset, mutta kun menet paikan päälle siellä on vaan hienot tilat, hyvät myyjät ja businessmiehet mutta hevoset ovat ehkä 1/10 arvoisia pyyntihinnasta.. Reissun kallein ja ehkä huonoin hevonen löytyi tämmöisestä paikasta. Videon perusteella ajattelin, että tämä on se mun unelmaheppa mutta todellisuudessa se olikin kaikkea muuta kuin sitä. Hevoset voivat näyttää TODELLA erilaiselta livenä kuin videolla, varsinkin jos osaa tehdä hyvän videon.

No näistä tapauksista kyllä oppii todella paljon, olin todella yllättynyt, että nämä myyntitallit ovat oikeasti NÄIN pahat, tai voivat olla. Parhaat hevoset löytyi suoraan kasvattajilta ja pienemmiltä talleilta, yksityisomistuksessa olevilta tai oikeilta ammattilaisilta.

Tuolla liikkuu niin isot rahat niin näitä rahamiehiä on todella paljon, jotka ei oikeasti tiedä hevosista paljo mitään mutta kun ne osaavat markkinoida oikealla tavalla, laittaa suuren hintalapun hevoselle, niin kyllähän niitä sitten ilmeisesti menee, ihmisille jotka luulee, että mitä suurempi hintalappu sen paremmanhan hevosenkin täytyy olla ;)

Noh, mites mun sitten kävi.. Löysin unelmahevoseni, mutta samaan aikaan kun oltiin sitä kokeilemassa siitä soitti joku joka oli ollut viikkoa aikaisemmin kokeilemassa että ne haluaa sen. Meni vähän niinkun nenän edestä... On sitten myös pari muuta mistä tykkäsin todella paljon mutta nyt pitää vähän laittaa mietintämyssy päähän, että kannattaako vielä jatkaa etsintöjä vai mitä tehdä.

Tää on kyllä niin vaikeaa! Kyllähän niitä isosti liikkuvia ja jalkaa nostavia hevosia on paljon, mutta kun siinä pitäisi olla niin paljon enemmän. Hevosen pitää olla reaktiivinen oikealla tavalla, taipuisa, hyvä ratsastaa, miellyttää mun silmää.. jne jne. Kuulette varmaan, että olen vähän asettanut mission almost impossible itselleni, mutta kyllä mä tiedän, että on mahdollista löytää hyvä hevonen, se ehkä vaan saattaa kestää.. :P

18 kommentarer

 1. !!! näin se on, isosti hinnoitellut heppa ei takaa, että toimisi kilpaheppana, ainakaan sen rahasumman arvoisesti. Osa hevosenostajista tavallaan sortuu epätoivossa ja malttamattomuudessa näiden ihmisten puheisiin, joten hyvä luottaa vaan omaan fiilikseen, ei antaa hintalapun johtaa harhaan... Toivottavasti löytäisit jonkun kisakumppanin ensi kaudelle, se sitten jostakin vain löytyy, sellainen hiomaton timantti :)
  Mitä Hiltonille kuului/kävitkö selässä :)?? <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ei näitä huijareita on kyllä niin älyttömän paljon tuollapäin.. en ainakaan aio luovuttaa kun tiedän, että on mahdollista löytää hyvä hevonen kun mä sen jo löysin, harmi vaan, että siinä kävi noin, oltais oltu edes tuntia aikaisemmin siellä niin ne toiset ei olis ehtinyt soittaa siitä :P mutta toisaalta en mä mitään päätöstä olis siellä paikan päällä kuitenkaan tehnyt kun me nähtiin se ihan siinä alkureissussa. Nyt ainakin tiedän seuraavalle reissulle jos SE löytyy, että kannattaa heti varata paikan päällä :D Hiltonille kuuluu hyvää, en ehtinyt sitä ratsastaa moikkasin vaan tallissa :)

   Radera
  2. No juu, laji on jo sinällään niin vaikea, että ei näissä asioissa luovuteta ainakaan :)
   Ens kerralla sit varaat heti, jos tulee noita fiiliksiä, mitä alla kuvaat, uskallat luottaa omaan fiilikseen ja siihe että myyjä ymmärtää sen asian, että käyt pari muuta vaihtoehtoa läpi, lennettyäsi pari tuhatta kilsaa ja hevoskauppa ratkeaa joka tapauksessa ell vastaanoton kautta, joten kukaan ei voi odottaa nopeita sitovia päätöksiä.
   Hauskaa seuraavaa reissua, kyllä sun heppa jossain on jo!!

   Radera
 2. En malta olla kysymättä, mitä Hiltonille kuuluu? Onko edelleen omistuksissasi vai joko on myyty? Onko kehittynyt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton on vielä mun omistuksessa, Nilsin ja Ninjan luona myynnissä, toivon mukaan sille löytyy hyvä koti pikkuhiljaa. Ja hyvää kuuluu, moikkasin sitä vaan tallissa eli en nähnyt sitä ratsastettuna kun ei ollut aikaa. Seuraavalla reissulla varmaan ratsastan sen sitten myös jos se on vielä mun :)

   Radera
 3. Hauskaa on myös se, että jos erehtyy sanomaan budjettinsa ääneen, niin toki eteen tuodaan hevosia, jotka yllättäen kaikki maksaa sen verran tai enemmän, vaikka oikeampi hinta olisi siitä ehkä puolet. :D Kyllä hevoskaupoilla vaaditaan hyvää ymmärrystä siitä, mikä on millekin hevoselle sopiva hinta ja mikä lähinnä huono vitsi.

  Millainen se unelmahevonen oli? Entä se huonoin ja kallein?

  kuolaintuella@blogspot.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Unelmahevonen oli oikeastaan todella raaka, ensin ajattelin, että en edes kokeile kun se vähän sinkoili ja näytti todella vauvalta vielä. Mutta sitten se kuitenkin oli niin laadukas ja hieno, että Nils hyppäs sitten sen selkään ja kokeili ja sen alla se rupes rentoutumaan ja näytti vaan niin täydelliseltä että munkin oli pakko kokeilla sitten. Hevonen oli siis 5 vuotias, ei sitä fiilistä oikeen voi helposti kuvailla, oli niin kotoisa olo sen selässä, jotenkin siinä satulassa istui niin mukavasti, se kantoi itsensä hyvin luonnostaan, oli niin pehmeä ja tasainen, reagoi juuri oikealla tavalla apuihin,säpäkkä mutta oikealla tavalla. samanlainen molempiin suuntiin. Se huonoin ja kallein oli myös 5, se oli todella laiha, pakeni kuolaimen alle aika pahasti esittäjäratsastajan kanssa, ei vaan liikkunut niin paljon ja irtonaisesti kun olisin halunnut ja miltä videolta näytti.Todella kiltti se oli ja ihan kiva hevonen mutta ei ihan tuon hintaluokan minä ne sitä esitti.

   Radera
 4. Tosi kiva että kirjoittelet vieläkin aktiivisesti. Toivottavasti löydät sopivan heppakaverin, ja saadaan lukea kuulumisia jatkossakin! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo tottakai :) toivottavasti se kaveri nyt löytyis pian jo alkaa olemaan turhauttavaa tämä etsiminen! :D

   Radera
 5. Onpa ikäviä kokemuksia, ihan päinvastaisia kuin Saksan turnee jonka me läpikävimme. E-horsesin Top Seller rankkauksella ei yksikään hevonen ollut muuta kuin luvattua, itseasiassa ennemmin niin päin, että yllättivät positiivisesti. Nuoria nimenomaan katsottiin ja hyvin vähän ratsastettuja. Tsemppiä etsintään!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulla on ehkä vaan niin kovat vaatimukset ja odotukset, että petyin sen takia :P oikeasti oikeasti laadukasta hyvää hevosta on kyllä todella vaikea löytää.. mutta voi olla että sellaiset todella nuoret tyyliin 3-4, niistä on helpompi löytää mutta sellaisia en katsonut ollenkaan. ja kiitos, toivotaan, että nyt vielä tän vuoden puolella jotain löytyisi! onneksi oli ihan kivaa käydä heppaetsintäreissulla niin sinällään ei haittaa vaikka joutuu mennä uudestaan :)

   Radera
 6. Odotin postausta koko viikonlopun hevoskaupoilta.. Voisitko kertoa , millainen tämä erityinen hevonen oli? Ulkonäkö, ratsastettavuus,osaamistaso ja fiilis,mikä siitä tuli?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuossa yllä vastasin tähän kysymykseen jo. Mutta sitä nyt on turha sen enemmän miettiä koska se todennäköisesti myydään toiselle ihmiselle tällä viikolla..

   Radera
 7. Miksi et ota Hiltonia takaisin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siitä voit käydä lukemassa täällä http://sophiabacklund.blogspot.fi/2017/03/hilton-lahtee-saksaan.html

   Radera
 8. Voi harmi jos ei hevosta vielä tältä reissulta sitten löytynyt :/ Toivottavasti mahdollisimman pian! Oletko ajatellut uuden projektihevosen ottamista tällä välin kun etsit sitä täydellistä kilpakumppania, aiotko ratsuttaa/kisata muiden hevosia vai miten aiot jatkaa hevosten parissa tällä välin? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toivo elää että löydän sen mun hepan tässä suht pian, kahta en oikeen ehdi pitää kun on muita ratsutettavia ja valmennettavia ja haluan olla mahd paljon kotona Stellan kanssa. Mutta projektihevosta olen kyllä muuten miettinyt, jos nyt ihan epätoivo iskee🙈

   Radera
 9. Olisi kiva saada ratsastuksestasi videoita tai kuvia!

  SvaraRadera