Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 21 oktober 2019

Maria Pyykönen ja Zelle!

Maria Pyykönen ja Zelle


Seuraavaksi haastattelussa Helsinki Horse Show:n koulupuolen osallistujista on Maria Pyykönen ja Zelle. Maria on eläinlääkäri, ja Zelle on ollut hänellä nuoresta asti. Muistan itse Marian ja Zellen hyvin ikäkausiluokista sillä mä kisasin silloin Zebben kanssa samoissa luokissa :) KWPN-kantakirjassa olevat hevoset aina nimetään samalla kirjaimella jotka ovat samana vuonna syntyneet. Zelle ja Zebbe ovat siis molemmat syntyneet 2004.

Mahtavaa nähdä tämäkin pari taas Helsinki Horse Show:ssa! Suosittelen muuten käymään verryttelyä seuraamassa, mielestäni se on oikeastaan mielenkiintoisempi kuin itse kisa. Verryttelyssä näkee miten jokainen ratsukko valmistautuu oman hevosensa kanssa jotta saa sen parhaaseen vireeseen sitten itse suoritukseen. Onneksi Jäähallilla pystyy hyvin seuraamaan myös verkkaa!

Mutta tässä Marian vastaukset minun esittämäni kysymyksiin:

kuva Stas Mulyar


1. Monesko kerta kilpailet Helsinki Horse Showssa?
5. kerta! Kerran pikkukierrosta ja 4 viimeistä GP:tä.

2. Mikä on paras muistosi Helsinki Horse Showsta ja mikä on parasta tässä kilpailussa?
Paras muistoni HIHSistä on toissavuoden kür-ennätys ja sijoittuminen kansainvälisessä GP luokassa. Parasta tässä kilpailussa on ylipäänsä aivan mieletön HIHS-tunnelma kaikkialla Jäähallilla ja kulissien takana. Kaikki ihmiset ovat todella hyvällä tuulella ja innoissaan osallistumassa tapahtumaan.

3. Miten valmistelet tämmöiseen kilpailuun, mikä treeniohjelma esim viikkoa ennen kisaa on Zellelle paras? onko jotain muuta mitä teet jotta olisitte parhaassa mahdollisessa vireessä kisoissa? 
Viikko ennen tällaista isoa kisaa pitää suunnitella tarkasti. Alkuviikko otetaan kevyesti, edelliset rankemmat treenit tehdään jo edellisellä viikolla. Vain keventelyä ja maastoilua maanantai tiistai, keskiviikkona kevyt läpiratsastus. Torstaina päästään ratsastamaan jäähallille, silloin tehdään enemmän asioita läpi valmistellen hevosta kisaan ja areenaan tutustuen. Perjantaiaamuna päästään vielä uudestaan kisa-areenalle, silloin tehdään vain kevyt käyntivoittoinen jumppa, koska ensimmäinen luokka on samana päivänä. 

Hevosen lihashuolto on myös ajoitettu edellisen viikon loppuun, jotta sen kroppa olisi parhaassa mahdollisessa kunnossa. Kengitys ajoitetaan vähintään muutamaa viikkoa ennen kisaa, jottei se olisi liian lähellä, mutta ei liian kaukanakaan. Ylipäänsä yritetään pitää hevonen notkeana ja hyvävointisena ja hyvällä tuulella, asiathan on harjoiteltu jo kauan sitten, joten mitään ihmeitä ei voi tehdä treenissä kovin lähellä kisaa. Omaa henkistä valmentautumista ei myöskään saa unohtaa! 😊




Ei muuta kuin oikeen paljon onnea myös Marialle ja Zellelle kisoihin!

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Helsinki Horse Show:n kanssa)

Inga kommentarer

Skicka en kommentar