Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 12 september 2011

niiiin se PERUSRATSASTUS...

huomasinkin tänään että olen Zebben kanssa käyttänyt aina vain TOISTA pohjetta enkä molempia samaan aikaan kun haluan saada sen läpi niskasta, daahh... noloa miten voi ratsastaa niin väärin vielä näin monen vuoden jälkeen :P tulipahan todettua miten äärimmäisen tärkeää on palata perusasioihin aina välillä. Olen yrittänyt ajatella mitä teen omalla kropallani kun ratsastan ja huomasin tuon pohjejutun tänään.. eli perustyöskentely jatkuu, ei  vaan hevoselle vaan itselleni myös :) Zebbe oli sitten paaaljon parempi ratsastaa kun tajusin käyttää molempia pohkeita ja ohjia yhtä paljon,enkä vaan vedä yhdestä ohjasta tai käytä toista pohjetta, näin sain sen rehellisemmin niskasta läpi ja sen ravi muuttui paljon isommaksi aika nopeasti,samoin laukka nousi paljon enemmän eteeni.
 Hilton oli myös todella hyvä ratsastaa tänään, alussa sen ravi on vähän "hukassa" mutta pätkittäin kun saan sen kantamaan rehellisesti se ravaa todella hyvin. Laukkaa se myös jaksaa jo paremmin kantaa, siihen on tullut enemmän ilmaa ja selvästi enemmän voimaa. Hiltonin kanssa saan olla tarkkana että en jää pitämään sitä ohjista liikaa kun se lähtee heti vetämään vastaan. Jos vaan muistan antaa sen kantaa itse, se myös tekee sen hienosti,eli fisku poika on :)
 Aloitin itse taas salitreenit pitkän kesäloman jälkeen, aloitan pari viikkoa spinning-tunneilla joka polttaa hyvin rasvaa ja vahvistaa jalkalihaksi hyvin,mitä tarvitaan ratsastuksessa :)

4 kommentarer

 1. Heippa! Mä oon seurannut jo kauvan sun blogia, ja tykkään superpaljon tästä! Sä oot lahjakas ratsastaja ja tunnut pitävän hevosistasi hyvää huolta! Hyvää syksyä <3

  SvaraRadera
 2. Voi kiitos, onpa kiva kuulla :) hyvää syksyä myös sinulle!

  SvaraRadera
 3. Älä Sophia masennu, on paljon niitäkin, jotka korjaa niskaa käyttämättä mitään pohjetta ;) Mutta oikeassa olet tuossa perusratsastuksessa, pitäisi aina vaihtaa säännöllisesti itselle vieraisiin hevosiin tai laittaa joku vieras oman selkään, jotta havahtuisi omiin maneereihinsa ja puutteisiin omassa ratsastuksessa nopeammin.

  SvaraRadera
 4. niinpä, ja just tuo kun vaan itse rupeaa miettimään mitä oikeen tekee siellä selässä,niin silläkin pääsee jo aika pitkälle ;) Zebbe on ollut aivan eri hevonen nyt kun olen keskittynyt vaan tuohon suoruuteen ja omaan ratsastukseeni. myös se että menen nyt vaan nivelillä on tehnyt että olen huomannut virheet paremmin,kangilla niitä ei aina samalla tavalla huomaa onko hevonen rehellisesti läpi vai ei :)

  SvaraRadera