Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 11 september 2011

Syksy on täällä ja arki alkaa..

Viime viikolla aloitin uudella työpaikalla, asianajajatoimisto Roschierilla, tämä on ollut unelmatyöpaikkani siitä asti kun aloitin opintoni oikisella joten olen todella iloinen että olen päässyt mukaan Roschierin tiimiin! Teen töitä n pari kertaa viikossa, joten pitäisi ehtiä tehdä gradua ja hoitaa molemmat hevoset myös :) Zebben kanssa olen tehnyt vaan perustyöskentelyä arjenin valmennuksen jälkeen, olen yrittänyt ratsastaa hänen ohjeiden mukaan ja hyvin ovat molemmat hevoset liikkuneet. Hilton sai vihdoin satulan, Prestige D1 eli sama kun Zebbellä,mun lempisatula :)  Hilton haluaa kulkea vähän vinossa juoksutuksessa ja ratsastaessa, juoksutuksessa se ei millään halua asettua vasemmalle vaan kulkee mielellään pää oikealle, ratsastaessa taipuu kyllä mutta varsinkin kun haluan laukata suoraan eteenpäin vasemmassa kierroksessa se yrittää kaatua sisäpohjetta vastaan.. eli siinä on tekemistä,muuten liikkuu paremmin nyt eteenpäin ja teen sen kanssa koko ajan pieniä siirtymisiä askellajin sisällä,juuri niin kun Arjen opetti. Olen näin saanut sen vähän nopeammaksi avuille ja ravia vähän nopeammaksi myös, se ei vaan "hiihdä menemään" isoja askelia ravissa. 
 Zebbe pitäisi rokottaa ensi viikolla ja ajattelin jatkaa perustyöskentelyä sen kanssa vielä noin kuukauden ajan tai niin kauan kun tuntuu että olen saanut perusjutut toimimaan hyvin, sitten jatkan harjoittelua "temppujen" kanssa, kun en usko että ne ovat mikään ongelma kunhan saan Zebben kantamaan rehellisesti ja niskasta läpi kunnolla.  
 Hiltonin kanssa olenkin miettinyt kisadebyyttiä, 15.10 olisi aluekisat missä olisi sopiva luokka, helppo B:3. Riippuu todella paljon miten se kehittyy tässä kuukauden sisällä,en halua startata kisoissa ellei se tunnu hyvältä kotona :) toisaalta olis kiva startata sen kanssa vielä tämän vuoden puolella jotta tiedän vähän miltä se tuntuu ratsastaa kisoissa ja mitä pitää vielä harjoitella, jos se osaa käyttäytä vai pitääkö lähteä talven aikana kiertämään seurakisoja jotta se oppii käyttäytymään :) 
 Olen nyt mökillä viimeistä kertaa tältä vuodelta,täällä on aina niin ihanaa ja rentoa, takka on päällä ja aamulla kävin uimassa,vaikka olikin aika kylmä vesi :P mutta tämä on niin hyvä paikka "nollata aivot" ja rentoutua,jaksaa sitten ensi viikon taas kouluhommien,töiden,hevosten,ja omien treenien parissa :)

2 kommentarer

  1. Hei Sophia!

    Olen seurannut blogia aika aktiivisesti ja Hiltonin satulanmetsästys on ollut kiinostava aihe- henkilökohtaisesta kokemuksesta... miten satuit saamaan saman mallin penkin sopimaan hevoselle, jos Zebben satula ei lainkaan sopinut? Onko D1 runko muuttunut muutamassa vuodessa (?) vai miten onnistuit näin onnekkaan helposti satula hankinnassa?
    *nimim. joskus pitkää, katkeraa satulan etsintää tehneenä.. *

    SvaraRadera
  2. moi! Zebben satula tehtiin mittatilauksena Saksassa ja se on aika kapea myös.. sovitin paljon eri satuloita Hiltonille ja se liikkui kuitenkin parhaiten D1:ssä, sain kokeilla D1:sen leveydeltään L joka näytti sopivan aika hyvin Hiltonille ja sattumalta löysin vähän käytetyn ja halvan saman kokoisen myyntipalstalla joten päätin sen ostaa. Molempien hevosten satulat täytyy varmaan viedä Lempäälälle vähän muokattavaksi ( Zebben satulaa pitää leventää ja varmaan jo topauttaa ja Hiltonin satulaa muokattava vähän vielä jotta istuisi vielä paremmin sen selkään) mutta tämä nyt oli mielestäni paras vaihtoehto,varmaan Hiltonkin muuttuu vielä selästään aika paljon mutta tämä satula saa nyt kelvata jonkun aikaa että pääsen ratsastamaan :)

    SvaraRadera