Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 17 november 2011

Vasen asetus!!

Zebbe oli eilen todella kiva ratsastaa! Tiistaina se oli kun 3-vuotias pommi ;P annoin sille vapaapäivän maanantaina Arjenin valmennusvlopun jälkeen,joten oli sitten aivan liikaa virtaa tiistaina.. Mutta se on kiva kun se on vähän "heränyt eloon" nyt, se on taas vähän leikkisämmällä tuulella,niinkun se oli nuorempana,oli kesällä jotenkin vähän tylsä :P
Zebbe ihanassa marraskuu-auringossa :)

 Eilen tosiaan päätin tehdä kunnon treenit taas,pitää nyt kyllä vaan lisätä meidän treeniä ja vaatia vähän enemmän,olen ratsastanut nyt pian 3 kuukautta vaan jumppaa nivelillä perusjuttuja,joten nyt lisätään vähän "vaikeusastetta". Ajattelin nyt keskittyä sen asetuksiin ja siihen että saisin sen todella läpi niskasta, eli ne vaikeammat kohdat nyt toimimaan jotta voidaan sitten jatkaa sarjoilla,pirueteillä yms. Arjen antoi tosi hyvän vinkin sen vasempaan asetukseen,joka on aina ollut ihan törkeän vaikea! Hän ehdotti että ratsastaisin vasemmassa kierroksessa oikealla pohkeella takaosaa ihan hieman sisään,että miettisin ihan parin sentin taivutusta sulkua uraa pitkin, koska Zebbe heittää takaosan helposti ulos ja lukkiutuu näin vasemmasta kyljestä. Tämä toimi ihan erinomaisesti,koska eilen kun tein näin sain sen vasemman asetuksen rehellisesti läpi! En vieä taivuttanut hirveän paljon, vaan niin paljon jotta se asetus pysyi rehellisenä. Toinen asia mitä Arjen myös painotti on ulko-ohjan läpiratsastus, eli että ei vaan keskity siihen että esim vasemmalla ympyrällä saadaan hevonen läpi vasemmasta ja vaan pidetään tuku ulko-ohjalla, vaan hevonen täytyy saada antamaan periksi myös ulko-ohjalla. Hän sanoi monta kertaa valmennuksen aikana "the outside-rein is as important as the inside rein". Ja se on niin totta, varsinkin tuon vasemman asetuksen kanssa Zebben kanssa, heti kun saan sen läpi oikealta niin vasen asetus on niin paljon helpompi tehdä! Olin tosi tyytyväinen Zebbeen, ja tänään jatkettiin samaa asetus-treeniä ja Zebbe oli superhieno  :)
Hilton oli eilen ihan järkyttävän huono ratsastaa :P Johtuen varmaan siitä että olin viimeksi sunnuntaina ratsastanut.. Se ei halunnut oikeen asettua mihinkään ja kulki selkä pitkänä ja tuntui taas elefantilta.. Yritin sitten vaan vähän jumpata sitä jotta tänään olisi helpompaa, ja oli kyllä paljon parempi ratsastaa tänään! Ratsastin aika paljon eteen vaan jotta saisin sen vähän nopeammaksi pohkeelle ja vähän jumpattua sen koko kropan,eli mentiin aika lujaa mutta tuntui tekevän hyvää hiltonille :)

2 kommentarer

  1. Hei Sophia!

    Seuraa blogiasi jatkuvasti ja on kiva kun laitat videoita treeneistänne. Olisiko mahdollista saada videota sieltä Harjun finaalikisasta? Se MJ kur kiinnostaisi kovasti :)

    SvaraRadera
  2. moi! tuota noin.. Se meidän suoritus Harjussa oli niin surkea että en millään kehtaisi laittaa sitä videoo tänne netiin ;) voin katsoa jos löytyisi kotitreeneistä se kür missä olis myös se musiikki,jos ehkä sen kehtaan pistää tänne ;)

    SvaraRadera