Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 28 november 2011

Reissuja ja loimituksesta

Just tässä rupesin laskemaan että tulen olemaan reissussa joka viikonloppu ennen joulua! Onneksi tiedossa on vaan kivoja reissuja, ensin lähdetään nyt viikonloppuna Helsinkiin Eric Prydziä katsomaan ja shoppailemaan, ja sitä seuraavana viikonloppuna lähden Schweizin alppeihin Flims:iin, mun työpaikan joulujuhlat pidetään siellä ;) ja sen jälkeen onkin varmaan se kaikista paras reissu, eli Frankfurtiin katsomaan World Cupia missä TOTILAS myös kilpailee!!! Se hevonen on mielestäni niin hemmetin mahtava että on ihan pakko päästä katsomaan sitä livenä! Plus että siellä EXPO:ssa on superhyvät shoppailut ;)

 Tänään ratsastin Hiltonin taas viikon paussin jälkeen, on ollut vähän kevyeemmäällä koska toi meidän maneesin pohja on ihan järkyttävän kova että ei oikeen halua ratsastaa. Tänään päätin kuitenkin että pakko vähä ratsastaa. Hilton oli oikeen hyvä! Ratsastuksen jälkeen vielä klippasin sen (toista kertaa tänä vuonna) ja ostin sille sen Eskadronin 500g fullneck tallitoppiksen jota se saa nyt käyttää että toivon mukaan pysyisi karva lyhyeenä pidempään :) Piti myös hankkia ulkotoppis ja päädyin sitten monen päivän miettimisen jälkeen Bucaksen fullneck toppikseen missä 300g vuori. Varmaan riittää se 300g kun on tallitoppis niin paksu.


 Zebbellä on käytössä nyt back on track-verkkoloimi ja sen päällä Eskadronin 200g tallitoppis, ulkona ollut vaan fleecevuorellinen fullneck sadeloimi. Huomenna klippaan taas Zebben (kolmas kerta tänä vuonna :P) ja vaihdan sillekkin paksummat loimet, eli se saa back on trackin päälle Horseware Rambo 400g tallitoppiksen ja ulos Horseware Rhino fullneck ulkotoppis joka on 370g. Että noilla mun hepat toivon mukaan pärjää talven yli :)
 Molemmilla on myös tallipintelit päällä 24/7 kun on hokit päällä, Zebbellä on vuoden ympäri tallipintelit päällä jolla yritän minimoida haavoja ja vammoja. Mielestäni on parempi suojata liikaa kun liian vähän,ei ne pintelit haittaakaan tee,vaan päinvastoin pitää jänteet ja niveleet lämpimänä talvella kun on kylmä. Zebben jalat on ollut tosi kuivat ja hyvässä kunnossa noitten tallipinteleitten ansioista!

6 kommentarer

 1. Tarhaileeko hevosesi? Vaihdatko pintelit suojiin ulos? Vai kuinka käytännössä kurakeleillä toimii pintelöinti?:)

  SvaraRadera
 2. hei! Juu molemmat pojat tarhailee päivittäin n 6 tuntia, hyvällä kelillä. Sateella yleensä hevoset otetaan sisälle, tai jos on myrsky. Valitettavasti meillä ei ole niin nyvä palvelu tallilla että työntekijät vaihtaisivat suojat pinteleihin ;) joten sen takia he menevät pintelit päällä ulos. Zebben tarha on ollut ihmeen kuiva koko syksyn vaikka onkin ollut järkyttävä kurakeli,ehkä kun sen tarha on tavallaan mäen päällä niin pysyy kuivana :) Hiltonille en ole vielä laittanut pinteleitä,vaihdan sitten kun laitan hokit ja yritän pitkittää sitä hokkien laittamista mahd pitkälle koska Hiltonin tarha on kyllä mutainen että saa sitten varmaan vaihtaa pinteleitä ja pestä melk päivittäin kunnes kunnolla jäätyy maa.. mitä sitä ei tekis hevostensa vuoksi ;P

  SvaraRadera
 3. Siis loimitatko jo nyt samoilla lomilla kun tulevien pakkasten aikaan. Nyt on vielä plussa asteita, miten hevoset pärjää kun on -30?

  SvaraRadera
 4. En niillä on nyt talliloimen päällä sadeloimet. Osaan kyllä katsoa että niillä on ltarpeeksi lämmin koko ajan ilman että tulee kuuma. Sitten pakkasilla ulkotoppaloimet ja -30 asteella ne ei tod tarhaile niin kauan kun esim nyt

  SvaraRadera
 5. Montako hokkia oot pitänyt etu-ja takajaloissa? :)

  SvaraRadera
 6. Nyt niillä on vaan kantahokit mutta seuraavaan kengitykseen laitan varmaan 4 hokkia per kenkä :)

  SvaraRadera