Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 8 juni 2017

Hevoseton on huoleton!

Koskakohan mäkin olen viimeksi ollut ilman hevosta? En edes muista! siitä on kuitenkin mooonta vuotta! Sen lisäksi vielä, että ei ole töitä tai mitään muuta pakollista päivisin, niin onhan tämä todella outoa! Olen kuitenkin käynyt jonkin verran pitämässä valmennuksia, niin on edes jotain ;)Mutta olen nyt yrittänyt ottaa kaiken ilon tästä vapaudesta irti, tätä ei enää nimittäin enää montaa viikkoa kestä! Aloitin hevostavaraoiden inventaarion mutta jätin sen nyt vähän paussille kun en muuten ehtisi suursiivota kotona! Eilen lähti kaksi isoa jätesäkkiä roskiin vaan keittiön kaapeista! Päätin nyt vaan kylmästi heittää kaiken sellaisen pois mitä ei ole hetkeen käytetty, saa vähän tilaa taas niin on helpompi pitää paikat siisteinä :)

Finnderby 2014 (C) Taru Arola. Harmi että tämän vuoden Finnderby-luokat ovat kansallisen tason luokat vain, toivottavasti ensi vuonna ovat taas kv-tason luokat ;)

Uuden hevosen perään tietenkin unelmoin päivittäin, vaikka selailen netissä monta tuntia päivässä, niin on se vaikeaa löytää oikeasti hyviä hevosia jotka olisi myynnissä! Onneksi mulla on valmentaja jolla on hyvät kontaktit, niin uskon kyllä, että me löydetään mulle se helmi sitten kun pääsen lähtemään koeratsastamaan. Nyt on myös inhottavaa jos löytää jonkun tosi kivan hevosen mutta kun ei oikeen tässä kunnossa voi kauheasti lentää mihinkään, eikä oikeen ratsastaakaan, niin sitten vaan harmittaa kun pitää vaan toivoa ja odottaa, että se hevonen on vielä myymättä kun sitten vihdoin pääsee koeratsastamaan.

Niin pitkälle olen jo mietinnöissä päässyt, että ideaali olisi sellainen 6-7 vuotias joka jo tekisi yksittäiset vaihdot jne, niin, että sen kanssa pääsisi talven yli sinne pikkukierrostasolle, ja saisi ens kauden kisata pikkukierrosluokkia, ja sitten siitä pikkuhiljaa sitten kohti GP:tä.. Valmis GP-hevonen maksaa maltaita, löysin yhden tosi kivan mutta kun kyselin hintaa niin se oli 600.000 euroa :D Sitten jos ostaa nuoremman kun tuo 6, niin siinä taas kestää niin kauan, että olen edes takaisin samalla tasolla mitä olin Hiltonin ja Zebben kanssa. Siinä menee kuitenkin niin paljon rahaa ja aikaa taas ennen kuin ollaan siellä Inter-tasolla. Kuitenkin pidän mielen silleen avoinna, että jos nyt joku ihan superhieno 5-vuotias tulee vastaan niin tottakai silloin harkitsen sitäkin, mutta alle 5 vuotiasta en osta nyt.

Ehkä nämäkin suunnitelmat ehtivät muuttua sitten kun pääsen oikeasti koeratsastelemaan jne ja näkee mitä hevosmateriaalia on, mutta näin mun ajatukset menevät nyt.

Hiltonillekin kuuluu hyvää, nauttii Saksassa kesästä myös :)


Mitäs muuta tänne kuuluu? Kävin itse asiassa Kyran klinikalla Ypäjällä ja siitä on tarkoitus tehdä oma postaus vielä, tuntuu vaan, että siinä oli niin paljon mitä haluaisi saada kirjoitettua alas, että pitää sitten oikeen ajan kanssa istua alas ja miettiä mitä kaikkea sitä silloin oppikaan. Kyra on kyllä ihan mielettömän hyvä selittämään asiat niin, että ne oikeasti ymmärtää!

Nyt taidan lähteä tästä taas aamulenkille, että saan päivän käyntiin! Nyt on ollut taas ihanan lämmin, mutta eihän tää keli tietenkään tämmöisenä montaa päivää pysy, pitää nauttia vielä kun voi!13 kommentarer

 1. Olin blogia seuranneena arvellut, että kun myyt nämä kolme hevosta sinulla on seuraavaksi tähtäimessä nimeomaan se GP-valmis ratsu. Myytkö Hiltonin, koska sillä ei kapasiteetti riitä enää eteenpäin, vai miksi päätit luopua siitä? Tuntuu tavallaan aika riskialttiilta vaihtaa uuteen, jos senkään kanssa eteneminen GP-tasolle ei ole varmaa (koulutusvaiheessa voi aina sattua tai tulla esiin kaikenlaista). Vai miten ajattelit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. No hevoskaupat ja hevosen omistaminen ylipäänsä on aika riskialltista, että ei nyt ihan niinkään voi miettiä. Tuntuisi vielä riskialttiimmalta ostaa monella sadalla tuhannella eurolla GP-valmis hevonen joka voi huomenna rikkoa itsensä tarhassa, ja mitäs sitä sitten tekee? Olishan se tottakai se kaikista helpoin ja nopein tie mennä, mutta ei se oikeen ole mahdollista, tietenkin jos sattuisi joku hyvä GP-hevonen tulemaan vastaan jossa ei ole tuollaista hullua hintalappua niin tottakai silloin ostan semmoisen, mutta en usko että niitä tulee vastaan enkä mä halua ostaa sellaista hevosta jonka kanssa pääsen just ja just yli 60% tuloksiin :/ mieluummin sitten ostaa hieman nuorempi josta voi tulla ihan superhyvä, on se kuitenkin sen verran mielenkiintoinen ja opettavainen se matka minkä hevosten kanssa tekee :) mutta ei nämä ihan helppoja juttuja ole, ja kuten ylempänä kirjoitinkin niin voi olla, että muutan mieltäni vielä monta kertaa siitä minkälaisen hevosen ostan :D

   Radera
 2. https://m.youtube.com/watch?v=AtRemE1xzqU&feature=youtu.be

  Tästä hieno 5v!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Just löysin saman videon facebookista ;) on kyllä hieno!

   Radera
  2. Ihan mieletön!!!!!

   Radera
 3. Onko Hilton myyty jo? IKävä sitä :(

  SvaraRadera
 4. Ihan näin muuten kyselen että mitä kokoa käytät pikeurin housuissa. Itse haluaisin tilata netistä enkä tiedä kumpi koko okisi pstempi 36 vai 38 olen nimittäin kuullut että ovat pienehköjä itse olen siis 174 cm pitkä ja normaali koko n. 36

  SvaraRadera
  Svar
  1. Käytän 72 tai 76, yleensä 76 talvella ja 72 kesällä ;) ne ovat siis pidemmät mallit 36 ja 38!

   Radera
  2. Ok kiitos paljon :)

   Radera
 5. Hej Sophia! Int råkar du ha en Kingston t-skjorta till salu? Stl xs-s...

  SvaraRadera
 6. Kingsland...skulle det vara :)

  SvaraRadera
 7. Roskiin tavaraa!? Et kai sekajätteeseen noin paljoa :( Kauhistuttaa kuinka ihmiset heittävät roskiin käyttökelpoista, kun voisi viedä kierrätykseen muille tarvitsijoille tai oikeasti poisheitettävät tavarat edes lajitella...

  SvaraRadera
 8. https://m.youtube.com/watch?v=4IWMpsPWZn4
  Tässä olis aika kiva 7-vuotias ruuna;)

  SvaraRadera