Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 30 maj 2017

Small Tour 2017

On ilo ilmoittaa että teen Helsinki International Horse Show:n kanssa yhteistyötä myös tänäkin vuonna!

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Helsinki International Horse Show:n kanssa


Helsinki International Horse Show järjestetään Helsingin jäähallilla 18-22.10.2017, luvassa taas korkeatasoista ratsastusta, show-ohjelmia ja mahtavaa tunnelmaa! Kyllä tästä Horse Show:sta on nyt minullekin tullut vuosittainen perinne, jos en itse kisaa niin ehdottomasti pitää silti päästä paikan päälle katsomaan kouluratsastusluokat, shoppailla expossa, ja muuten vaan tavata hevosystäviä ja nauttia hevostäytteisestä viikonlopusta!

Ajattelin tänä vuonna seurata penkkiurheilijan roolissa Small Tourin osakilpailuja, ja hieman avata teille lukijoillekin tätä Small Touria paremmin. Small Tourihan kisataan Intermediaire 1, ja Intermediaire kür- tasolla, johon siis kuuluu muun muassa täyspiruetit, siksaksulut laukassa, sarjavaihdot joka kolmannella ja joka toisella, ja ravi-ohjelmassa avot, 8-metrin voltit, sulut, ja lisäykset. Intermediaire 1 on jo vaikean tason kouluratsastusta, ja yleensä tälle tasolle noustaan hevosen ollessa vähintään 8-vuotias. Sääntöjen mukaan jo 7-vuotias hevonen voi tällä tasolla startata, mutta se ei ehkä ole niin tavallista, ainakaan Suomessa. Intemediaire 1-tasolla vaaditaan jo sen verran korkeaa kokoamisastetta hevosesta, ja sellainen voiman kasvattaminen vie aikaa! Muuten tämä sarja on avoin kaikille.

Small Tour on tosi kiva sarjakilpailu, joka on viime vuosina ollut todella korkeatasoinen, ja onkin koko ajan tasaisesti kasvanut ja tullut tasokkaammaksi. Finaaliin pääsy yleensä vaatii reippaasti yli 65 % tulostasoa. Hyvä juttu tässä on se, että osakilpailuja on 5, mutta vain 3 parasta tulosta lasketaan, eli on varaa joko "mokata" pari kertaa, tai sitten olla osallistumatta ihan jokaiseen osakilpailuun. Matkat kuitenkin saattavat olla tosi pitkät ja näitä osakilpailuja on yleensä järjestetty aika hyvin eri puolin maata.

Hiltonin kanssa Small Tourin osakilpailussa 2015 Harjussa


Tänä vuonna osakilpailut menevät seuraavasti:

 1. 29-30.4 Ainon Ratsastuskeskus
 2. 13.5 Hyvinkää
 3. 15-18.6 Laha
 4. 15.7 Lappeenranta
 5. 26-27.8 Kiuruvesi

Ja finaali sitten tosiaan ratsastetaan Helsingin Jäähallilla lokakuussa. Kaksi ensimmäistä osakilpailua on jo ratsastettu, ja niitten perusteella viiden parhaan joukkue näyttää tällä hetkellä tältä:

1. Susanna Therman Dragonheart  (50p)
2. Katariina Wollin - Mallendina  39p)
3. Emma Tuominen - Vandal (34p)
4. Sara Maattola-Lindholm - Sambaya (32p)
5. Tea Rantanen - Treasure (24p)

Susanna Therman on nuori ratsastaja, ja voitti molemmat ensimmäiset osakilpailut upealla Dragonheart hevosellaan. Dragonheart onkin juuri hevonen minun makuuni, musta muhkea, isoliikkeinen. Tosi kiva, että tällä ratsukolla on kausi alkanut näin hyvin! Katariina Wollin ja Mallendina onkin sitten aikamoinen konkariratsukko tällä tasolla, ovat olleet tässä sarjassa mukana jo useita vuosia, ja viime vuonna ratsastivat myös finaalissa kolmannelle sijalle. Mallendina on jo aika iäkäs (20 vuotias) joten hatunnosto Katariinalle, että on pitänyt hevosensa näin vetreänä ja hyvässä kunnossa, jotta voi vielä tällä tasolla näin hyvällä menestyksellä kisata!

Emma Tuominen ja Vandal olivat myös viime vuonna ratsastamassa jäähallilla finaalissa ja olivat viime vuonna neljänsiä. Sara Maattola-Lindholmin Sambaysta olen kuullut paljon, mutta en itse vielä päässyt hevosta livenä näkemään, hekin tekivät viime viikolla Ainon Ratsastuskeskuksessa hienon 68% tuloksen PSG-luokasta, joten tätä ratsukkoa jään mielenkiinnolla seuraamaan, ja toivon mukaan pääsisin näkemään myös livenä!

Vielä voi toki paljon tapahtua, ja uusia ratsukkoja tulla kamppailuun mukaan, joten innolla odotellaan mitä seuraavissa osakilpailuissa tapahtuu!

Seuraava osakilpailu ratsastetaan sitten Lahassa parin viikon kuluttua, en tiedä uskallanko enää silloin lähteä tien päälle, kun silloin on jo vaarallisen lähellä laskettua aikaa, mutta ainakin seurailen sitten sitä osakilpailua täältä kotisohvalta ja raportoin sitten myös tänne blogiin miten siellä menee.
4 kommentarer

  1. Peukutan Susanna Therman Dragonheart puolesta. Upea pari, lahjakas ratsastaja ja todella hieno hevonen.

    SvaraRadera
  2. täällä odotellaan jo maltamattomina uusia postauksia lempibloggaajalta!

    SvaraRadera
  3. Maattola-Lindholmin Sambaya on upea, siitä löytyy wow-fiilistä minun makuun! :)

    SvaraRadera