Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

söndag 20 augusti 2017

Vastauksia

(C) Taru Arola


KYSYMYS:

Haluaisin kysyä mikä hetki elämästäsi/hevosesi/valmentajasi on vienyt sinua eniten ratsastuksessa eteenpäin? Miten se näkyy ratsastuksessasi tänä päivänä?

VASTAUS:

Tämä olikin mielenkiintoinen kysymys. Mitään tiettyä hetkeä mikä olisi sinäänsä vienyt minua eteenpäin on vaikea keksiä, mutta kaksi sellaista hetkeä jotka toivat mulle sellaisen mielettömän motivaatioboostin ja sain sellaisen fiiliksen, että tätä haluan tehdä, oli silloin kun ratsastettiin Zebben kanssa Jäähallissa pikkukierroksen finaalissa, ja toinen kerta oli kun sain ratsastaa Nipsun Solos Lacanilla. Hevonen joka on vienyt minua eteenpäin, niin täytyy kyllä nyt sanoa, että se on ollut Hilton. Hilton on opettanut minulle paljon herkemmän tavan ratsastaa, ymmärtäää sen ihanan yhteistyön ratsastajan ja hevosen välillä, ja Hiltonin kanssa olen nyt viime talvena varsinkin oppinut ratsastamaan paljon enemmän fiilispohjalla ja sellaista tosi pientä hienosäätöä pienin avuin. Valmentajista niin kaikki ovat toki auttanut mua paljon eteenpäin mutta kyllä Nipsu on se joka on mulle niin monta ahaa-elämystä antanut ja opettanut oikeasti ratsastamaan kouluratsastusta.


KYSYMYS:

Mitä Hiltonille kuuluu? Tuleeko se takaisin?

VASTAUS:

Hiltonille kuuluu hyvää, kuukauden päästä pääsen sitä katsomaan ja sitten varmaan selviää paremmin mitä tehdään mutta todennäköisesti se kuitenkin myydään kuten alunperin olin ajatellutkin.


KYSYMYS:

Hiltonin kuulumiset, synnytyskertomus

VASTAUS:

Hiltonin kuulumiset yllä. En halua tänne blogiin kirjoitella mun tyttärestä tai siihen liittyvistä muista asioista, haluan pitää tämän ratsastusblogina joten vaan siihen liittyvät asiat kuuluu tänne :)

KYSYMYS:

Missä kaikki kolme hevostasi on? Onko kaikki myyty?

VASTAUS:

Zebbehän myytiin USA:han viime vuonna, Pixu on myyty toukokuussa täällä Suomessa junnulle, ja Hilton on mun mutta Saksassa ja menen sitä katsomaan syyskuussa vihdoin, kun en ole ennen päässyt ja sen jälkeen sitten selviää mitä teen mutta tarkoitus kyllä myydä Hilton myös. Uutta hevosta olen koko ajan etsimässä ja syyskuussa myös tarkoitus sitten Saksassa ja Hollannissa käydä. Eli tarkoitus ostaa sitten yksi hyvä hevonen jonka kanssa panostan sitten täysillä :)

KYSYMYS:

Kuinka saada tavalliseen harrasteratsuun näyttävyyttä? Korkeampaa kokoamisastetta, näyttävyyttä raviin.

VASTAUS:

Tekemällä hyvää perusratsastusta, vahvistamalla ja notkistamalla sen kautta hevosta. Jokaisen hevosen askellajia ja kokoamisastetta voi parantaa, mutta se on pitkäjänteistä työtä. Paljon siirtymisiä missä saadaan takaosa alle, lapojen jumppaa eli väistöjä, avoa, vastalaukkoja.. Kun hevonen kantaa itseään sen liike paranee automaattisesti kun etuosa kevenee ja liike tulee selän läpi. :)

(C) Heidi Järvi



KYSYMYS:

Meinasitko etsiä nuorta lupaavaa hevosta vai valmiimpaa? Mikä taso sinulla on tavoitteena tulevan hevosen kanssa?

VASTAUS:

No nyt olen kyllä katsonut vähän kaikenlaista, mutta ikähaarukka siinä 5-9 vuotta, tärkeintä mulle on, että hevosessa on kapasiteettia PALJON, eli potentiaalia oikeasti siihen, että hevosesta voi tulla HYVÄ GP-hevonen tulevaisuudessa, sitten ei haittaa vaikka se olisi vähän vihreä tai amatöörin käsistä tullut, kunhan siitä voi muokata mulle sopivan hevosen.  Mun mielestä on niin kivaa muokata ja kouluttaa hevosia, että olen vähän luopunut ideasta ostaa valmista hevosta, myös sen takia, että oikeasti hyvä valmis GP-hevonen joka on terve eikä ikäloppu maksaa niin paljon. Mieluummin maksan siitä hyvästä laadusta hevosessa kuin siitä koulutuksesta. Haluan oppia, en vaan menestyä toisen työllä, vaan sillä mitä itse olen tehnyt. Sitten toki jokaisen hevosen kanssa pitää tehdä töitä, vaikka se olisi jo "valmis", jokaisen hevosen kanssa pitää aina takkuilla perusasioiden kanssa ja aina on miljoonaa asiaa mitä pitää parantaa ja korjata jne.. Valmis hevonen voikin olla todella vaikea ratsastaa ja voi vaatia paljon työtä, että sen saa muokattua omille avuille, joten ei sekään todellakaan aina se helpoin ratkaisu ole.


KYSYMYS:

- Mikä sun ratsastushistoriasi on, missä tallilla alunperin aloitit ratsastuksen?
- Onko sun perheessä muita hevosihmisiä?
- Mitä mieltä olet suomenhevosista?
- Mikä on sun pahin tippumisesi?

VASTAUS:

Ratsastamisen aloitin samalla tallilla missä nytkin hevoseni ovat asustaneet, eli Vaasan Hubertuksella. Perheessäni ei ole muita hevosihmisiä, mutta toivon mukaan pian meitä on 2 ;) Suomenhevoset ovat todella sympaattisia ja nykypäivänä niitä löytyy tosi laadukkaita ja hienoja suokkeja!
Pahin tippuminen oli varmaan kun olin 12 vuotias ja lensin ensimmäisen oman hevoseni selästä. Se oli aika sellainen vekkula, ja kerran kun oltiin maneesissa ja mä olin ottamassa takkia pois tai nappaamassa raippaa käteen, niin Laku päätti yhtäkkiä lähteä täysillä kiitopukkilaukkaa menemään, sillä seuraksella, että mä lensin maneesin seinään selkä edellä. Tästä tapaturmasta mun skolioosi sai alkunsa, enkä päässyt lähes kuukauteen edes kävelemään. Nythän mun skolioosi on jostain syystä hävinnyt melkeen täysin, fyssareiden mielestä se on niin pieni, että ei enää mua vaivaa, onneksi :)


KYSYMYS:

-Minkälainen olet luonteeltasi omasta mielestä?

Mitä eroja Hiltonissa ja Pixussa oli?

VASTAUS:

Luonteeltani olen omasta mielestä kiltti, tosi tavoitteellinen, aika armoton itselleni mutta näen sen itse vaan positiivisena asiana, en ikinä luovuta jos jotain olen päättänyt tehdä, haluan yleensä, että asiat tapahtuvat HETI jos jotain olen päähäni saanut, eli aika kärsimätön olen :P sitten olen myös tosi positiivinen ja usein iloinen :)

Hiltonissa ja Pixussa on aika paljon samaa oikeastaan luonteessa, molemmat kilttejä ja varovaisia ja haluavat miellyttää, ratsastaessa kuitenkin aika erilaisia, Hilton enemmän sellainen iso hidas elefantti, ja Pixu pieni ketterä ja nopea tamma :)


KYSYMYS:

Millaista hevosta etsit?
Miten aijot sovittaa vauva-arjen ja tavoitteellisen hevosharrastamisen yhteen?
Monta kertaa viikossa pyrit käymään tallilla?
Mitä tavoitteita sulla on kaudelle 2018?

VASTAUS:

Ensimmäiseen kysymykseen vastasin jo yllä. Mun mielestä vauva-arjen ja kilpa-uran yhteensovittamisessa ei sinäänsä ole mitään yhteensovittamista, tottakai se onnistuu kun on hyvät taustajoukot ja hyvä perhe tukena. En ikinä ole nähnyt lapsen hankkimista millään tavalla esteenä mun muulle elämälleni, enkä ymmärrä miksi jotkut sen niin näkevät. Päinvastoin haluan nyt entistä enemmän panostaa ja olla hyvä esikuva tyttärelleni.
Tallilla käyn kyllä joka päivä ihan kuten ennenkin sitten kun se oma hevonen löytyy :)
Tavoitteet kaudelle 2018 selviävät vasta sitten kun se uusi hevonen on löytynyt, niin toki tosi paljon sen hevosen mukaan ne tavoitteet pitää sitten asettaa :)


3 kommentarer

  1. Ihanan rehellisiä vastauksia. Pidän todella paljon tyylistäsi. Olet oma itsesi ja lahjakas oma itsesi.

    Hevosen etsinnässä toivon sinulle onnea sekä menestystä Toivottavasti löydät nuoren hiomattoman timantin, minkä sitten viet huipulle ja muovaat itsellesi sopivaksi.

    Lapsen sekä perheen kanssa toivon sinun elämääsi terveyttä sekä onnellisuutta. Elämään mahtuu myös vaikeimpia kausia, mutta hymy huulillasi pärjäät niistä sekä mahtavan taustajoukkojesi kanssa. Ihania vauvahetkiä sinulle sekä miehellesi. Lapsi on niin vähän aikaa pieni eli nauttikaa elämästä.

    Odotan jo innolla postausta reissustasi Hiltonin luo. Porkkanoita ja halauksia hänelle. Hän on mahtava nallekarhu, jota tulee ikävä. Kisakentillä on tyhjä aukko....

    Ennemmin tai myöhemmin näemme taas sinut kisakentillä. Hilton jatkaa jonkun muun kanssa vieden omaa tulevaa ratsastajaansa eteenpäin.

    Nyt vaan odotellaan sinun seuraavaa postaustasi, siihen asti voimia ja energiaa arjen pyöritykseen.

    SvaraRadera
  2. Olipas jotenkin ihanan pirteä postaus! :) Oon seurannut blogiasi tosi kauan ja aina inspiroidun sinusta, ihanaa loppukesää ja alkusyksyä sinne!

    SvaraRadera
  3. Olipas kiva lukea ajatuksesi vauva-arjen ja hevostelun yhteensovittamisesta :)
    Alkaa olla itselläni kyseinen asia ajankohtainen, ja kovasti mietityttää miten hevostelu ja etenkin vakavampi treenaaminen tulee onnistumaan pienen vauvan kanssa. Ja mitä tehdä nuorelle hevoselle raskauden aikana, laittaakko ratsuttajalle, laitumelle (?), ylläpitoon..? Alunperin ajattelin, että myyn hevosen jos tulen raskaaksi, mutta nyt se alkaakin tuntua huonolta ajatukselta ;)

    SvaraRadera