Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 13 september 2017

Dr David Marlin luennoi Suomessa!

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Speedexin kanssa)

Nyt kannattaa hyödyntää tämä tilaisuus ja käydä Marlinin luennoilla kun hän tulee Suomeen. Olen itse menossa 2.10 Vaasan luennolle :) Minun hevoseni ovat aina syöneet Science Supplements lisäravinteita ja olen ollut todella tyytyväinen!



Lisätietoa täältä

"Dr David Marlin tulee Suomeen viikolla 40. Hän pitää luennot seuraavissa paikoissa:

Vaasa, maanantaina 2.10 

Oulu, tiistaina 3.10 

Härmä. keskiviikkona 4.10 

Kaustinen, torstaina 5.10 



Luennoiden aiheet ovat samat jokaisessa paikassa:

Nutrition & Training to Help Optimise Equine Health & Performance

Optimoi hevosesi terveys ja suorituskyky oikealla ruokinnalla ja valmennuksella

Hevosen terveyden ja suorituskyvyn kaksi tärkeää osatekijää ovat ravitsemus ja valmennus.  Valmennus lisää energian, valkuaisen, kivennäisaineiden, vitamiinien ja muiden ravintoaineiden tarvetta.  Jotta ratsukko pääsee tavoitteisiinsa, on kaikkia näitä aineita sisällyttävä ruokintaan. Hevosen ruokinnasta on monta myyttiä.  Useimpien hevosten ruokinta on helppoa, silloin kun hevonen on terve ja käytössä olevat perusrehut ovat hyvälaatuisia, vaikkain maaperän puutokset, hevosen ikä, terveydentila, ”tavallisuus”, tiineys, työmäärää ja ilmaston kuumuus tai kylmyys vaikuttavat ruokintaan.  Esityksessään Dr. Marlin tulee käsittelemään hevosten ruokintaan liittyviä myyttejä, jotta osaisi välttää rahan tuhlaamista lisäravinteisiin ja kikkoihin jotka eivät toimi. Samalla hän kertoo miten ruokinnan avulla voidaan parantaa terveyttä ja suorituskykyä.



Equine gastric ulcer syndrome

Hevosen mahahaava - EGUS eli Equine gastric ulcer syndrome

Kaksikymmentä vuotta sitten kukaan ei ollut kuullut hevosten mahahaavasta. Tänään tiedämme että mahahaavat ovat hyvin yleisiä. EGUS-tutkimus etenee erittäin nopeasti.  Kun vielä viisi vuotta sitten hoitokeinoja oli vain vähän, on tänään olemassa useita lääkkeitä, joita eläinlääkärit voivat käyttää. Tiedämme myös, että pelkkä lääkehoito harvoin riittää. Tässä esityksessä Dr. Marlin selvittää mitä hevosen mahahaava on, millaiset hevoset ovat alttiita mahahaavalle ja kuinka mahahaava todetaan. Hän myös selvittää mahahaavan oireet ja vaikutukset hevosilla, samoin kuin tekijät jotka lisäävät mahahaavan vaaraa. Lopuksi käsitellään mahahaavan hoitoa ja alan uusinta tutkimusta sekä miten tulisi toimia, jos epäilee hevosellaan olevan haavaumia mahalaukussa.



Dr. Marlin luennoi englanniksi, mutta paikan päällä on tarvittaessa käännösapua saatavilla.

Kummankin luennon kesto on noin 1 h, niiden välissä tauko."

Inga kommentarer

Skicka en kommentar