Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 23 september 2017

Tanskan reissusta!

Viime viikonloppuna käytiinkin sitten Tanskassa, ja myös Ruotsissa, katsomassa ja etsimässä minulle hevosta. Valmentaja kävi juuri päivää ennen ja kävi kokeilemassa melkein jokaisen hevosen ennen mua, niin oli turvallinen olo sinäänsä kun valmentaja jo tiesi hevoset ennestään. Mulle on tosi tärkeää, että hevosen jonka ostan on myös valmentajan mielestä hyvä, luotan täysin hänen tietämykseensä, sen lisäksi tietenkin minunkin pitää tykätä hevosesta.



Huomasinkin tällä reissulla, että se on kyllä kaikista tärkeintä, että tulee sellainen "rakastunut "olo siihen hevoseen, ei riitä, että sitä vain katsoo silleen, että arvioi askellajit, rakenteen, jne, vaan pitää olla se "special feeling" siellä mukana myös. Tämä on minulle niin suuri investointi, että kaiken pitää tuntua juuri oikealta!

Lauantaina herätyskello soi jo klo 04 yöllä, silmät ristissä lähdettiin sitten Vaasan lentokentälle Tinan kanssa joka siis tuli reissuun mukaani ja teki reissusta varmasti 100 kertaa hauskemman kuin jos olisin yksin ollut matkassa :P klo 08:15 oltiin jo Kööpenhaminassa, sieltä sitten haettiin auto jonka olin jo etukäteen vuokrannut, ja lähdettiin ajamaan, mihin luultiin, oli ensimmäinen paikka näyttöä varten klo 10. No arvatkaa vaan, kun oltiin ajettu noin 80 km huomasin , että olin laittanut väärän osoitteen navigaattoriin, olin näpyttänyt sen paikan missä meidän piti olla vasta toisena klo 12!

Siinä sitten pieni paniikki soitettiin ensimmäiselle ja pahoiteltiin että tullaan sinne tunti myöhässä ja saatiin siirtää koko päivä tunnilla eteenpäin! Tanskassa onkin sitten myös paljon näitä lauttoja kun pitää ajaa saarien välillä, niin sitten jouduttiin vielä lauttaa odottamaan puoli tuntia ylimääräistä! Tässä iski kyllä pieni paniikki päälle, mä olen sellainen, että rupean stressaamaan hirveästi jo siitä jos joskus satun myöhästymään edes 5 minuuttia :P

No, onneksi ei tästä mitään katastrofia seurannut vaan kaikille sopi hyvin, että siirrettiin koeratsastuksia eteenpäin. Ensimmäinen hevonen mitä kokeilin oli iso 5 vuotias tamma. Tällä tammalla oli mieletön ravi, todella paljon etupolvea ja hyvä työntö takaa. Hyvä käynti ja laukka myös, vaikka laukassa huomasi, että oli todella voimaton vielä. Muuten tämä olisi ollut superihana mutta minun mielestäni liian hidas pohkeelle, ja myös liian raaka.

Seuraava hevonen oli myös 5 vuotias, ruuna, pitkäjalkainen urheilijamallinen. Tämä teki jo vaihtoja, sulkuja ravissa ja laukassa ja vähän kokosi laukkaa jo kohti piruettilaukkaa. Tämä oli todella helppo ratsastaa, sillä oli kolme TODELLA hyvää askellajia, mutta ei ehkä ollut ulkonäöltään niin kaunis. Tässä ei sinäänsä ollut mitään mistä en tykännyt (paitsi ulkonäkö) mutta en vaan jostain syystä tuntenut, että tämä oli minun hevonen.

Näitten nuorten jälkeen kokeilin yhtä 8 vuotiasta ruunaa josta tykkäsin todella todella paljon! se oli aika raaka ollakseen jo 8, oli siinä va B tasolla, mutta todella laadukas. Videolta sitten kuitenkin huomasin, että ei ihan aina kävellyt niin hyvin. Sitten oli yksi 9-vuotias ruuna jolla oli todella "pomppiva" ravi, mutta tämä oli enemmän sellainen hevonen joka varmasti tekee hyviä tuloksia Inter 1-tasolle asti mutta ei siitä eteenpäin.

Päivän viimeinen oli sitten yksi suosikeistani, 12 vuotias ori. Tämä oli vielä kasvattajalla joka myös käytti oria siitoksessa. Hän ei ollut kisannut hevosella paljon, mutta oli vähän sitä kouluttanut, hevonen teki vähän piaffia, sillä oli helpot piruetit, mutta tuntui, että tämä silti on vähän liian vanha kun ei vielä ole valmis GP-radoille. Vaikka oli kyllä todella hieno tykkäsin paljon, ja ihana ratsastaa!

Sunnuntaina käytiin sitten Ruotsin puolella missä oli kolme 5-vuotiasta, ja yksi 6 vuotias. Näistä oli yksi todella upea musta ruuna joka oli kisannut 86%:n tuloksilla jo, toinen rautias jolla oli vielä enemmän liikettä ja poweria, ja sitten 5 vuotias tamma jolla oli tosi kiva ravi mutta tuntui vähän pieneltä. 6-vuotiaalla oli todella kiva ravi, teki jo vähän piffiä mutta laukka oli liian lyhyttä ja hevosella oli ehkä vähän liikaa omaa agendaa :D

Kaikki hevoset olivat tosiaan todella hyviä, varmasti näistä monesta tulee todella hyvä GP-hevonen oikealla koulutuksella, olin itse todella innoissani parista näistä ja jo ajattelin, että olin löytänyt sen mun hevosen, mutta, onneksi, jäin sitten miettimään asiaa pari päivää, katselin videoita ja sitten jotenkin tuli vaan enemmän sellainen oli, että mun pitää vielä etsiä, tuli liian epävarma olo eikä sellaista mun mielestä saa nyt olla. Haluan olla täysin varma asiasta myös vuoden päästä,  helposti siinä hetken huumassa ajattelee, että "wow tämän mä haluan" mutta on aina hyvä ottaa asiaan vähän etäisyyttä ja miettiä ;) toki sellaista hevosta kannattaa vielä toisen kerran käydä kokeilemassa jos tuntuu että löytää sen oikean! Toinen asia minkä myös tässä oivalsin, että jos löytyy joku todella kiva hevonen niin kannattaa heti hypätä lentokoneeseen ja lähteä katsomaan, minun 2 ennakkosuosikkia (yksi GP-tasoinen, toinen startannut jo Inter II) ehdittiin myydä aika lailla nenän edestä ennen kuin ehdin niitä kokeilla :/

Mutta minä jatkan vielä etsimistä ja miettimistä, turha pitää tässä asiassa kiirettä, kyllä se mulle sopiva hevonen tulee jossain vaiheessa vastaan, olen ihan varma siitä!


7 kommentarer

  1. Etsitkö yhtään Suomesta? Eikö esimerkiksi Stellalta voisi löytyä, kun nyt juuri jossain haastattelussa puhui omakasvatistaan siihen suuntaan, että gp valmis hevonen voisi olla myynnissä.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Toki jos Suomessa tulee joku hyvä vastaan niin tottakai! Täällä niitä vain ei niin paljon ole.. Ostan vaikka mistä maasta tahansa kunhan hevonen on hyvä :P sillä ei todellakaan ole merkitystä :)

      Radera
  2. Olitko siis ilman vauvaa reissussa? :(

    SvaraRadera
  3. Voi miten jännää on nyt odotella millaisen treeniparin löydät :)
    Jokainen, joka on joskus itselleen heppaa etsinyt muistaa sen, kuinka työlästä on loppujen lopuksi hepan etsintä.
    Huutokappareissulla onkin sitten kerralla enemmän katsottavaa/kokeiltavaa, toisaalta päätökset pitää tehdä nopeasti, mutta kuten toteat, "special tunne" varmaan tekee valinnan lopulta helpoksi.
    Onnea etsintöihin ja kauniita vauvapäiviä tähän väliin :)

    SvaraRadera
  4. Ei ole helppoa löytää hevosta jossa on kaikki palaset kohdallaan.
    Kyllä se vielä eteesi löytyy ja siitä tuleekin toivottavasti sitten se Oikea, The Big, joka vie sinut huipulle.

    Ihanasti kuvailit kaikki kokeilemasi, vaikka kuvia ei ollut, niin silmät kuin sulki lukemansa jälkeen piirtyi verkkokalvolle kuva kuvailemastasi hevosestasi.
    Onnea etsintöihin.

    SvaraRadera
  5. Hei , sillonku olikos se zebbelle tuli riviä niin auttoiko se racingin rehun vaihto toiseen? Miten muuten hoidit sitä riviä?

    SvaraRadera
  6. https://www.sporthorses.de/anzeige/137507/zum-verkauf/pferde-zu-verkaufen/bonds.aspx

    Harmi,kun vasta 4v tästä tulis varmaan hieno!

    SvaraRadera