Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 10 juni 2010

Zerleonen debyytti kangilla :)No niin, eilen päätin sitten kokeilla ratsastaa kangilla ensimmäistä kertaa. Zebbe on niin hienosti pitänyt niitä päällä jo tallissa joten ajattelin että hyvin voin kokeilla miltä tuntuu ratsastaa niillä. Ja Zebbe oli aivan mahtava <3 sai kyllä ratsastaa höyhen-kevyeellä kädellä mutta heti kun otti pienenkin pidätteen Z myötäsi todella hienosti niskasta ja oli todella rento niskasta ja suusta koko ajan ja vaahtosi kunnolla suusta. En kyllä uskonut että olisi noin helppoa ekalla kerralla :) toisaalta luulen että kun hevonen on hyvin ratsastettu istunnalla läpi ja kevyeelle kädelle alusta asti, ei sillä pitäisi olla merkitystä mitä hevosella on suussa koska sieltä ei tarvitse "vetää" tai olla kova käden kanssa.
Kun ensimmäistä kertaa pistää kanget hevosen suuhun on mielestäni kaikista tärkeintä se että antaa hevoselle aikaa tottua niihin ja että hevonen pystyy rentoutumaan ja luottamaan ratsastajan käteen. Vaikka en ratsastanut kangella, en silti halua pitää kankiohjaa täysin löysällä sillä silloin se voi "heilua" ja ärsyttää hevosta. Mieluummin kevyt tuntuma kankiohjalla jotta kuolain on vakaasti siellä suussa. Menin vain eteen-alas ja alussa halusin vaan että Zebbe rentoutuu niskasta ja antaa periksi ylälinjasta ja kantaa itsensä oikeen päin. Näin jatketaan pari kertaa ja pikkuhiljaa sen mukaan miltä hevonen tuntuu voi yrittää ottaa hevosta kootumpaan muotoon, mutta koko ajan tarkkana että on käden kanssa ERITTÄIN kevyt. Ja tietysti pääasiassa mennään nivelillä! Sitä kannattaa mielestäni jatkaa ihan koko hevosen elämän läpi, vaikka kisaisikin GP-tasolla. Jos ei saa hevosta liikkumaan nivelillä ei ole mitään asiaa pistää sille kanget suuhun.

Kuolaimista vielä että käytin nyt Zebbelle samoja kuolaimia kun mitä Kindleylläkin käytin aikoinaan, muistaakseni 14mm Sprengerin kolmipala-bridong (aurigan) sekä aurigan Sprengerin kankikuolain jossa matala kielentila ja suht lyhyet varret. Nämä ovat kiltit ensimmäiset kanget tai herkälle hevoselle. Kankiketjua ei saa jättää liian löysälle!!! Silloin kankiohja tulee liian "läpi" kun se pääsee vääntymään. Ihmiset usein luulee että on "kiltimpää" jättää ketju löysemmälle vaikka se oikeastaan on toisinpäin. Siis ei tietenkään tarvitse sitä oikeen tiukalle laittaa, mutta niin että kanki ei väänny liikaa hevosen suussa.

Sitten seuraavaan hevoseen, Wyclef Jones. Ratsastan sen nyt 4 päivää putkeen kun omistaja on reissussa. Eilen tehtiin aika lailla perustyöskentelyä, vastalaukat täytyy vähän hiota vielä kun Jones niin mielellään vaihtaisi laukkaa koko ajan(vaikka hienoja vaihtoja tekeekin) :) mutta kyllä se eilen jo teki hyviä pätkiä vastalaukassa, ja lopussa sain sen todella pyöreäksi koko kropasta ja ravaamaan oikeen läpi selän, oli todella makea! Laukassa ei ole ollut ongelmia ratsastaa se alas syvempään muotoon mutta ravissa en ole vielä saanut sitä noin hienosti liikkumaan kuin eilen. olisi tarkoitus startata Vaasan aluekisoissa Jonesilla ensimmäistä kertaa, jännää!! Zerleonella kilpailen myös,mutta vain yhden luokan.

Lähdenpä tästä sitten tallillepäin, iltapäivällä pitäisi saada opiskeltua ja illalla salille vielä :)

Sophia

Inga kommentarer

Skicka en kommentar