Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 2 maj 2010

ABC/Haukipudas 2.5-2010

Tävingar igen, årets första nationella. Testade lite ny taktik denhär gången, red inte Zebbe på två dagar före tävlingen och gjorde en relativt kort uppvärmning och iaf funkade det så att han orkade jobba lite bättre, fast han blev för trött och okoncentrerad i andra klassen.Tror det är bästa tt bara rida en klass per dag ännu,stackarne e ju så liten ännu :)

I första klassen hade vi några små missar men over all var han riktigt duktig, vi placerade oss på andra plats med 64.79%(kenttäkilp.ohj nro 6). Zebbe var den enda unghästen i klassen,så han var riktigt duktig :) Andra klassen blev han som sagt trött och okoncentrerad,resultatet en fjärde plats och 61.60%(FEI world challenge test). Men man kan ju inte vara annat än nöjd med hästen då han uppför sig så bra plus att han klarar av att tävla mot dom äldre hästarna hur bra som helst :)

Jag ser ändå fram emot att rida unghästklasserna och VM-uttagningarna eftersom bedömningen är totalt annorlunda och domarna ser mera på kvaliten på hästen,plus att man jämförs mot andra unghästar i samma ålder. vid "vanliga" tävlingar är det ju viktigast att man rider nogrannt och exakt vid bokstaven för att få bra poäng.. Givetvis måste du göra det i unghästprogrammena också,men det är ändå inte det som är huvudsaken ;)

Nästa tävling blir på morsdag, 9.5 på hemmaplan, ska rida FEI preliminary competition för juniorer,ska bli intressant!

Nu är jag totalt slut, har inte fått sova ordentlit på några dagar, och det var inte så trevlit att köra till uleåborg igår efter en hel natts festande på wappen ;) men man måste ju få leva lite "normalt" liv också ibland :)

kram, Sophia & Zerleone

Inga kommentarer

Skicka en kommentar