Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 17 november 2010

Livet rullar på även utan häst(Kuvassa Zebbe Finkenillä viime vuonna )

Aika hyvin saan ajan kulumaan ilman omaa hevostakin,käyn pitämässä valmennuksia ja ratsuttamassa muiden hevosia,joten pääsee "hevostelemaan" silti pari kertaa viikossa. Mielestäni on myös todella tärkeää ratsastuksen ohella tehdä jotain muuta pitääkseen oman lihaksiston ja kunnon kunnossa. Olen jo noin 4 vuotta käynyt säännöllisesti salilla,käyn paljon spinning tunneilla sekä ihan salin puolella nostamassa painoja. Tämä on ehdottomasti parantanut ratsastustani kun hallitsen kehoani paljon paremmin ja pääsen vaikuttamaan hevoseen eleettömillä avuilla.

Suosittelen kyllä jokaiselle ratsastajalle joka haluaa kehittyä kilparatsastajana olemaan tarkkana oman fyysisen kunnon kanssa ja tekemään muuta kuin vain ratsastaa. Itse käyn 6 kertaa viikossa salilla,nyt olen yrittänyt käydä joka toinen päivä spinningillä ja joka toinen päivä salilla nostelemassa painoja. Kevään puolella (maalis-huhtikuusta lähtien) käyn vielä aamulenkeillä 5 kertaa viikossa ja sen päälle vielä 6 kertaa salilla(plus vielä ratsastus joka päivä). Nuo lenkit pistän mukaan keväällä sen takia että haluan aina kesäksi pudottaa pari kiloa painostani, tulla ns "rantakuntoon" ;) mutta tottakai lenkkeilyt nostaa myös kuntoani ja jaksan kesällä paremmin ratsastaa kisoissa kun on 30 asteen helteet ja pitää tummassa kuumassa takissa ratsastaa. Ennen kun aloitin tosissani treenaamaan olin täysin poikki kisojen jälkeen jos oli ollut liian lämmin. Nyt ei tunnu enää missään,ja pystyn keskittymään ratsastukseen paljon paremmin kun oma fyysinen kunto kestää :)

En siis todellakaan tarkoita että ratsastukseen tarvitsee voimaa, mutta salitreenin kautta pystyy hallitsemaan omaa kroppaa paljon paremmin ja antamaan pienempiä mutta tehokkaampia apuja hevoselle,ja tietysti istunta paranee sitä kautta myös.

Huomenna lähden Helsinkiin, perjantaina olen koko päivän Sport Eliten koulutuksessa ja kuvauksissa,siitä tulee varmasti kivaa ja antoisaa :)

eipä muuta kun joulun odotuksia!!

Sophia

Inga kommentarer

Skicka en kommentar