Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 10 oktober 2011

pesua ja klippausta..

Nyt on Hiltonkin klipattu, ja pesty koko heppa! Se oli yllättävän kiltisti ja sain hyvin ihan koko hevosen klipattua, päätä en uskaltanu klipata jos se menee epätäsaiseksi :P Eilen meillä oli kunnon suunnitelma totutella Hiltonia pesupaikkaan kun jotenkin ajattelin että se on varmaan tosi hankala saada sinne ja saada pestyä se,mutta ihme ja kumma se sitten meni kiltisti suoraan pesupaikalle ja seisoi siinä vaikka kuinka kiltisti :) eli turhaan oltiin ressattu hevosenhoitajan kanssa että miten sen nyt sais sinne pesupaikkaan! :D Hilton siis "pelkää" vesilätäkköjä aika lailla ja on muutenkin vähän sellainen arka ja pelkää uusia asioita niin sen takia vähän epäilin että se menisi "noin vain" pesupaikalle. No onneksi tuo oli niin helppo juttu että nyt saa sitten pestyä ne sen jalat päivittäin kun on aika kurasta sen tarhassa..
 Zebben kanssa treenattiin viikonloppu kangilla (la-su) se oli launtaina aika vahva edestä mutta yritin kärsivällisesti jumpata sitä ja tehdä siirtymisiä ja olin tarkka että jokaisen pidätteen jälkeen hellitin kädellä,että Zebben olisi pakko kantaa itse eikä jäisi kiinni kuolaimeen. Eilen oli jo tosi hyvä!! Olin todella tyytyväinen kun sain sen noin nopeasti niin paljon paremmaksi. Tehtiin myös vähän piruettilaukkaa mutta eniten ravityöskentelyä ja taivutuksia.
 Tänään olin vaan juoksuttamassa ja huomenna se pääsee maastoon. Voi olla että lähden viikonloppuna kisoihin vaativa B:0 luokkaan. Oli tarkoitus ensin startata Hiltonin kanssa Helppo B:3 mutta päätettiin että odotan vielä kevääseen että saan rauhassa treenata ja saada se paremmaksi jotta näytän sen kisoissa vasta sitten kun se on parhaimmillaan :) jos hevosenhoitajani pääsee mukaan lauantaina kisoihin niin otetaan Hilton mukaan että se pääsee vähän katsomaan kisameininkiä :)

 Niin ja vielä kaikille tiedoksi että Arjen Teeuwissenin valmennus on siirtynyt viikolla eli pidetään 12-13.11 !!

3 kommentarer

 1. Hei Sophia

  on pitänyt jo aiemmin kysyä, että onko Zebbellä kokeiltu millaisia kankikuolaimia ja onko se kaikilla kangilla niskastaan vahvempi? Onko sinulla ylipäätään kokemusta siitä, että vaikuttaako kankikuolaimen malli kuinka paljon ratsastettavuuteen? Minä en ole koskaan omillani käyttänyt kuin tuota ikivanhaa suitsisettiäni, jossa on melko ohut ja pienellä kielentilalla oleva kuolain, ja kuulisin mielelläni kokemuksia jos niitä on. Kankikuolain kun on sen verran arvokas, ettei niitä ihan vain erilaisia kokeillakseen kehtaisi ostaa kaikkia eri tyyppejä.

  SvaraRadera
 2. moi Laura!
  Kyllä se kankikuolain (ja bridong) vaikuttaa aika lailla ratsastettavuuteen,parasta on kokeilla mahdollisimman paljon eri kuolaimia kunnes löytää sopivan. Minulla on sellainen sprengerin perus aurigan kankikuolain jossa aika leveä ja matala kielentila, ja varret on aika lyhyet, se on aika hyvä peruskanki ja on toiminut kaikilla hevosilla millä olen ratsastanut. Zebbe nyt on vähän erikoistapaus, se pääsee jotenkin paremmin puremaan kiinni kankikuolaimeen. Mutta siihenkin löysin nyt hyvän ratkaisun, eli maks 2 kertaa vkossa ratsastan kangilla ja se että muistaa itse että ei jää kiinni siihen ohjaan vaikka hevonen jää ;) ja Zebbe on tosiaan aika hyvä jos vaihtaa kuolaimia usein,silloin se ei ehdi tottua yhteen kuolaimeen ja on aina herkempi suusta kun on "uusi" kuolain suussa, eli se olis aika hyvä vinkki kans että aina vaihtais kuolaimia silloin tällöin, myös bridongkuolainta! Se auttaa mielestäni aika hyvin! Tsemppiä sulle kankien etsinnässä :)

  SvaraRadera
 3. Olin hieman epäselvä edellisessä viestissäni, sekä edellien että nykyinen polle ovat ihan hyviä, nykyinen suorastaan super, ratsastaa tuolla kangella, joten laiskuuttani en ole edes muita kokeillut. Ehkä kuitenkin vierailen kaverini kankivarastolla ja teen muutamia kokeiluita, jos sieltä löytyisi vieläkin parempia vaihtoehtoja, kiitos kommentistasi!

  SvaraRadera