Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 29 oktober 2011

Tehotreenit is the word!!!

Eilen olin Hiltonin ja Zebben kanssa Markon valmennuksessa,tänään päätin mennä vaan Zebbellä koska Hiltonille on tuo yksi päivä jo ihan tarpeeksi rankkaa :)
 Eilen oli jotenkin tuskallinen päivä kun tuntui että Hilton oli jo alkuverkan jälkeen väsynyt, ja sitten Marko vielä piinasi meitä oikeen kunnolla ;P Oon itse aina niin varovainen Hiltonin kanssa enkä IKINÄ ratsasta sitä niin että se on ihan väsynyt vaan olen aina lopettanut siihen kun se tuntuu vielä pirteältä ja hyvältä ja vielä jaksaisi jatkaa, sen takia että sen työmotivaatio pysyisi yllä. Mutta onhan se ihan totta niinkun Markokin sanoi että välillä on pakko prässätä vähän enemmän ja tehdä juttuja jotka on vähän vaikeita,eikä aina vaan tehdä niitä helppoja juttuja. Hilton oli kyllä raukka niiin väsynyt lopputunnista,mutta varmaan teki sille ihan hyvää,tehtiin aika paljon jumppaa että saisi ne sen takajalat aktiivisemmaks,ja muutenkin ravissa se helposti menee liian hitaaksi,mutta se on mielestäni jo paljon parempi! Markokin sanoi että se on jo ihan eri näköinen kun viimeksi,ja viime kerrasta on vaan pari viikkoa ;) joten teen sitten vissiin jotain oikein :) Pistän nyt videon tähän vielä eilisen treenistä Hiltonin kanssa,siinä näkee hyvin miten vaikeaa se on kun on niin isoliikkeinen hevonen että saa sen kasaan ja takajalat työntämään alle,eikä taaksepäin ;) kyllä se siitä, Hilton on niin kiva ratsastaa kun se on niin letkeä ja notkea ja pehmeä,vaikka välillä tuntuu vähän elefantilta mutta sekin tunne katoaa pikkuhiljaa. Zebbenkin kanssa oli vähän vaikeaa eilen, se ei niinkun oikeen halunnut kantaa täysin ja oli vähän vahva edestä välillä. Tehtiin vähän piruettiharjoituksia mutta eniten ravissa työskentelyä niin tehtiin piaffia ja siitä oikeen pieneen raviin pienillä askelilla että se vaan odottaisi minua ja pysyisi takajaloillaan. Ei tuntunut hirveen hyvältä, mutta onneksi tehtiin nuo harjoitukset eilen vaikka tuntui aika hankalalta, koska tänään Zebbe oli heti alusta ihan mahtava!!! Tehtiin ravissa avoja ja sulkuja ja laukassa kokoamisia vastalaukassa(tosi hyvä harjoitus meille!) ja lopuksi vielä piaffi ja passage harjoituksia ja Zebbe teki ihan älyttömän hienoa passagea !!! oli kyllä niin mahtava tunne!
 Nyt pari päivää rennompaa työtä ja ens viikolla pe-la Maschan valmennus molemmilla hevosilla!

2 kommentarer

  1. Hieno hilton! Oispa ollut kiva nähdä zebbekin videolla :)!

    SvaraRadera
  2. voin pistää seuraavasta valmennuksesta sitten Zebbestä,nyt on vielä Collianderin ja Arjenin treenit tulossa joten varmasti tulee lisää videomateriaalia :)

    SvaraRadera