Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 4 oktober 2011

Markon valmennus 2-3.10

Sunnuntai-ilta ja maanantai-aamu meni Sulvalla valmennuksen merkeissä. Ratsastin molemmilla hevosilla ja olin oikeen tyytyväinen molempiin. Hilton oli ekana päivänä aika hyvä, se nyt kuitenkin on niin raaka että saa olla iloinen niistä pienistä pätkistä kun se menee hyvin :) oli kyllä sata kertaa parempi ratsastaa kun kotona, se kuunteli paremmin ja oli herkempi jalalle sekä paremmassa muodossa ja kantoi paremmin. Maanantaina sillä oli selvästi väsy ja lihakset jumissa kun ei oikeen jaksanut tsempata yhtä hyvin.



 Zebbe oli taas sunnuntaina aika huono, tai aluksi oli koska oli tosi vahva edestä, Marko sitten laittoi kankikuolaimen yhden reiän alemmas ja se auttoi, oli sit kevyeempi edestä myös ja teki lopputunnista tosi hienoja kokoamisia ravissa ja sen myötä ravikin oli tosi tosi hieno pätkittäin! Sunnuntaina Zebbe oli paljon parempi, alkuverkan jälkeen. Se oli aika "kuuma" ja silloin se on yleensä parempi ratsastaa kunhan saa sen ensin vähän rennommaksi. Tehtiin sarjavaihtoja joka toisella ja pari jokasella, Zebbe teki ne tosi hyvin, vaihdot jokaisella on vaan mulle vähän ongelma kun olen liian hidas oikealla jalalla, pitää vaan harjoitella sitä lisää. Jatkan kyllä nivelillä ratsastamista Zebben kanssa, se on niin paljon paremoi nivelillä kuitenkin ;) jos yrittäisin mennä n 1-2 kertaa viikossa kangilla niin se varmaan olisi ihan sopiva. Hiltonin kanssa pitää vaan opettaa sille vähän "nopeutta" lisää siirtymisten kautta, eli aika samoja neuvoja sain Markolta kun Arjenilta joten jatketaan samaan malliin! Marko tulee uudestaam reilu kolmen viikon päästä tänne ja heti sen jälkeen viikon päästä Arjen tulee tänne, ihan mahtavaa että on näin hyviä valmentajia täällä Vaasassa nyt jotka käyvät säännöllisesti!


 Olen myös päättänyt pitää molemmat hevoset Suomessa talven yli ja ratsastaa niitä itse ja lähden sitten keväällä/kesällä joko Saksaan tai Hollantiin molemmilla hevosilla treenaamaan,niin että itse ratsastan niitä siellä joka päivä, luulen että saan eniten siitä irti. Zebbelle teki tosi hyvää olla Saksassa telvet kun oli nuori ja sille piti opettaa kaikki temput mutta tuntuu että mun täytyy itse päästä ratsastamaan sitä nytten jotta meidän yhteistyö paranisi, ja samoin Hiltonin kanssa koska ostin sen juuri niin en halua heti lähettää sitä pois kun en osaa sitä itse vielä ratsastaa :D

Inga kommentarer

Skicka en kommentar