Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 4 februari 2012

Pakkanen pilaa kaiken ..

Collianderin valmennus peruuntui, skaalantarkastus peruuntui, Zebben lähtö Hubertukselle peruuntui, eikä ole voinut ratsastaa kun mittari on näyttänyt parhaimmillaan -25...
 Hilton oli kaks ensimmäistä päivää kun pääsi ulos tallista aika säikky ja pomppi jonkun verran että ei uskaltanu sitten kävelyttää oikeen kun pelkäämme niin paljon että se haava repeää tai jotain.. Eilen sitten väsäsin sille pumpulit korviin, sivuohjat tiukemmalla ja liina suuhun, niin reppana oli niin nöyrän näkösenä ja käveli tosi tosi kiltisti, joten pystyin kävelyttämään sitä reilu 20min! Että parempi tehdä näin että sitä pystyy kunnolla kävelyttään kun se kävely olis tosi tärkeää.  Varmasti myös rauhoittuu nyt kun pääsee joka päivä ulos, onhan se ymmärrettävää että ne ekat päivät on tosi jännät ja kivaa päästä ulos. Mutta kun se ei sais riehua sen haavan takia :/ raukkaa..
 Zebbekin on ollut sisällä nyt pari päivää kun hevoset ovat olleet vähän villejä tarhoissa kun ei ole päässyt liikuttamaan normaalisti. Olin torstaina vaan taluttelemassa ja eilen sitten juoksutin Zebbeä vähän ravissa molempiin suuntiin että sai vähän liikkua enemmän kun Zebbe ei todellakaan kestä tollasta lepoa. Ihmeen kiltisti se kuitenkin ravas siin liinan päässä kun yleensä se pomppii pystyyn tekee levadeja ja kaikkea sellaista "kivaa" :P

 Tänään varmaan sama juttu molempien kanssa, Zebbe pääsee hölkkäilemään ja Hilton kävelylle. Toivon todellakin että huomenna jo olisi vähän lämpösempi että voisin vähän edes ratsastaa Zebbellä, ensi viikolle onneksi luvattu jo "tosi" lämmintä eli pari astetta pakkasta vaan! Ihan hyvä ku pakko päästä ratsastamaan kun Arjen tulee sitten vloppuna!


 Mitäs te teette hevosten kanssa nyt kun on ollut näin kylmä? lämmitetty maneesi olis oikeasti niin luksusta nyt ;)

2 kommentarer

  1. Tuo pakkanen on kyllä niin masentavaa, menee itseltä treeni-into. Ratsastan kyllä aika pitkälle pakkasista riippumatta, aika vaan lyhenee 25-45 minuuttiin ja pitkän alkukävelyn sijaan teen usein hevosen lämmittääkseni pieniä käynti-mummoravi-käynti siirtymisiä. Muuten menee meno villiksi kun hevosen tulee kylmä... Erinäisissä toppahousuviritelmissä hikoaa ensin hevosta kuntoon laittaessa ja kävelyttäessä ja sitten ratsastaessa on niin tumpelo olo kun ei edes taivu kunnolla. Eihän se nyt mitään täysipainoista treenaamista ole, enemmänkin suolen tominnan kannalta tärkeää liikuntaa ja tulevien treenipäivien helpottamiseen tähtäävää virran poistoa. Tulis jo kesä!

    SvaraRadera
  2. Joo, onhan tuo pakkasen armoilla kärvistely vähän raskasta, mutta onneksi jo ensi viikolla lauhtuu. Meilläkin peruuntui pakkasen takia valmennukset :/.
    Me "hyödynnetään" nämä kelit niin, että niiden heppojen kans, joiden päät kestää, mennään pelloille paksuun lumeen kahlailemaan. Se on todella hyvää jumppaa niille! Ja näyttäisi olevan myös mieleistä, tyytyväistä pärinää tulee aina.

    Mukavaa kevään odotusta ja iloisia treenipäiviä sulle ja hepoillesi!

    SvaraRadera