Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 2 september 2012

Upea Zebbe!

Tänään jäi kyllä niin hyvä fiilis valmennuksen jälkeen. Zebbe oli ihan mielettömän reipas tänään!
Ravissa tuntui että sen saa nostamaan jalat vaikka taivaisiin :P tehtiin paljon kokoamisia ravissa, ravi-passage-ravi ja ravi-piaffi-ravi. Nyt kun sen saa ravaamaan pätkittäin tosi upeasti täytyy vaan olla tarkkana ettei se jää siinä vähän pohkeen taakse ja vaan pomppimaan ylös, vaan että se todella etenee ja ajattelee eteenpäin. Voimaahan se tarvii lisää että jaksaa vielä paremmin mutta ollaan jo tehty niin iso harpaus eteenpäin tossa sen ravissa että olin aivan taivaissa kun se yritti niin mielellään!
 Laukassa tehtiin pari ykkösiä, ihan vaan edestakas kaksi vaihtoa ja ne sujui tosi hyvin! Mun täytyy nyt vaan oppia miten ratsastan enemmän kun yksi, siinä tätyy opetella vaan se"rytmi" miten siirtää ne jalat että hevonen tajuaa vaihtaa jokaisella askeleella :)
 Piruetit oli ehkä vaikeammat tänään, ne on muutenkin Zebbelle vaikeat joten ne on aina parempi harjoitella ensimmäisenä kun se vielä jaksaa hyvin eikä ole vielä väsynyt. Hyvin sain sen siinäkin lopuksi läpi oikealle, kun se yleensä vaan kaatuu oikena pohkeen yli, mutta nyt kun mietin enemmän että haluan nopeuttaa sitä oikealla pohkeella niin sain sen samalla paremmin läpi ja kantamaan.

 Nyt kyllä perhana treenataan talvi niin täysillä että ens vuonna voidaan näyttää kaikille kuinka hieno Zebbe osaa oikeesti olla:) Alla vähän videopätkiä tämän päivän treenistä :)


12 kommentarer

 1. Voi että Zeppe on upea! Aivan mieletön ! :) ja sun istuntas on tosi kivan näkönen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos kiitos ja Zebbekin kiittää :)

   Radera
 2. Moikka! Haluaisin kysyä neuvoja hevosen ravin kehittämiseen :) voisitko kertoa siis vinkkejä, eri liikkeitä jne joilla ravia saisin ratsastettua paremmaksi ? Ja onko kolmipalallinen fullcheek kuolain tällä hetkellä koulukisoissa sallittu? Kuulin että olis kielletty, mut nivelenä sallittu, onko näin ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! Ensinnäkin hevonen täytyy saada kantamaan takaosansa päälle, ennen sitä ei voi raville tehdä oikeen mitään. Idea on saada mahdollisimman paljon painoa takajalkoihin päälle jotta etuosa kevenee ja näin myös tulee enemmän liikettä etujalkoihin ja samalla tietenkin takajalat taittuu paremmin alle kun paino on niitten päällä. Tekemällä PALJON siirtymisiä eteen-kiinni ja olemalla erittäin tarkka että hevonen pysyy pohkeen edessä ja ajattelee eteenpäin. Passagen kautta saa aika hyvin opetettua hevoselle hienon ravin, mutta siinä tosiaan täytyy olla tarkka ettei hevonen sitten vaan mene ylöspäin eikä etene, passagesta täytyy olla helppo lähteä eteen raviin heti samassa sekunnissa kun pohkeella käskee eteen. Tätä me harjoitellaan nyt paljon Zebben kanssa ja myös ravista piaffiin ihan vaan sen takia ette liike hidastu liikaa ja se jää liian paikalleen vaan liike on koko ajan suht nopea. Toivottavasti ymmärsit jotenkin :) noista fullcheek kuolaimista en osaa sanoa kun en ikinä ole sellaisia käyttänyt, kannattaa tarkistaa ihan SRL:n materiaalisalkusta sieltä löytyy tosi hyvin ohjeita mitkä kuolaimet ovat sallittuja ja mitkä eivät :)

   Radera
 3. Zeppe on ihan tajuttoman upee! ;D Tsemppiä treeneihin ja kisoihin!

  SvaraRadera
 4. Kylläpäs menette upeasti :) Kysymys ihan toisesta asiasta: Todella hienoja hevosia tuolla tallilla Stal Korenbloem. Onkohan "taviksella" mitään asiaa sieltä hevosta ostamaan? Heillä näkyis olevan nuorempiakin heppoja myynnissä, mutta hinta varmaa huikea niilläkin? Hollanti kiinnostaa kyllä muutenkin hevosmaana :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi ja kiitos :) kannattaa varmasti kysyä heiltä itse,en tiedä kuinka hyvin vastaavat s-postiin mutta Craig Rawlinsille (omistaja) voi soittaa ja sano vaikka multa terkkuja ;) mielestäni niillä on ollut hevosia ihan 20.000--> miljoonaan euroon asti että laidasta laitaan :P siellä on kyllä vain laadukkaita hevosia, kaikki hepat mitkä kokeilin olisin voinut ottaa kotiin vaikka heti :D mutta Zebbe oli paras ;)

   Radera
  2. Ok, kiitos vastauksesta :) Vielä ei oo ihan hevosrahat kasassa, mut otan kyl tiedot ylös tulevaisuutta varten ;)

   Radera
 5. OOO Zebbe on niin hieno! On muuten kiva, kun laitat aina videot teidän treeneistä lyhyinä pätkinä, ne jaksaa katsoakkin alusta loppuun, toisin kuin pitkät 3 minuuttia kestävät videot :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbe kiittää :) nuo on myös helpommat laittaa youtubeen kun ovat lyhyemmät pätkät niin ei kestä niin kauan :)

   Radera
 6. Vitsi, että Zebben ravi näyttää paikoitellen ihan todella hyvältä!

  SvaraRadera