Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 16 februari 2013

Onni on hyvä valmentaja!

Valmennus meni oikeen hyvin, vaikka oli jotenkin todella turhauttava olo siirtyä Zebben kanssa 100 askelta taaksepäin kun vaan ratsastettiin se oikeen eteenalas ja yritettiin saada se rentoutumaan ylälinjastaan. Toisaalta tämä on just sitä työtä mitä se nyt tarvii pari viikkoa eteenpäin. Sekä mun että Zebben pitää oppia olla vähän rennommin jotta saisin sen selän ylös ja niskan rentoutumaan. Sain sen sitten tosi hyvin kyllä selän ylös ja rentoutumaan mutta oli vähä sellainen aloittelijafiilis kyllä :D

Hiltonin kanssa saatiin sitten keskittyä vähän vaikeimpiisiin asioihin, pojat on vähän niinkuin vaihtanut rooleja ;) kaikista parasta Hiltonin kanssa oli se että sain tosi hyvän vinkin laukanvaihtoihin ja se vaihtoi EKAA kertaa puhtaasti MOLEMPIIN suuntiin!!! :) arvatkaas kuinka iloinen olen siitä!! tästä se lähtee pikkuhiljaa. Tarkoitus oli pitää kiinni sisäohjasta, asettaa takaosa sisälle ja sitten vaihdossa en saanut heittää sisäohjaa pois vaan melkeen pitää se asetus esim vasemmassa laukassa vasemmalla, ja vaihdossa sitten vaan pohkeellä heittää takaosa oikealle, ilman että päästin vasemmasta ohjasta! Tämä sitten toimi kun tajusin mitä Marko oikeen meinas, siinä meni jotenkin hetki kun on tottunut tekemään toisinpäin jotenkin :) mutta tosiaan tämän harjoituksen ansioista tuli sitten puhtaat vaihdot molempiin suuntiin! Tehtiin sitten ravissa vähän kokoamista vähän kohti passagea, sitä se ei vielä jaksa tehdä mutta kokoaa aina pari askelta oikeen hyvin :)

Valitettavasti en voi tarjota mitään treenivideoita tai kuvia koska Cian piti talutella aina toista hevosta kun ratsastin toisella, oli tarkoitus jättää Zebbe ensin autoon kun menin Hiltonilla ensin mutta siinä lähellä parkkipaikkaa oltiin pelaamassa jääkiekkomatsia ja sieltä kuului aika kivat äänet niin Zebbe raukka oli tärissy ihan täysillä niin oli pakko sit ottaa se sieltä pois.

1 kommentar

  1. Nyt on pakko kiittää ton vaihtovinkin jakamisesta! Jotenkin olit laittanut sen niin kivasti sanoiksi, että osasin tehdä sen tänään itsekin juuri noin ja sain myös lähes puhtaat vaihdot molempiin suuntiin saman ikäisellä ratsullani, jonka kanssa ollaan kans noita vaihtoja tahkottu. :) Suurkiitos siis!

    SvaraRadera