Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 8 september 2014

Emile Faurien huippuklinikka!

Ensinnäkin, suuri suuri kiitos KorK:lle ja Hippolalle että minut ja Zebbe kutsuttiin mukaan, ja kaikille järjestäjille ja sponsoreille. Oli todella upeaa nähdä oma hevonen noin hienon huippuratsastajan alla ;) Ja muutenkin seurata muiden ratsukoiden työskentelyä.

Kaikki postauksen kuvat ovat Annun ottamia. Tusen tack än en gång < 3


Lauantaina suunniteltiin että Emile ratsastaisi hetken vaan Zebbellä ja sitten olisi minun vuoro, mutta ilmeisesti hän sitten tykästyi niin paljon Zebbeen että ei maltannut lopettaa ;) minulle oli todella antoisaa nähdä miten hän työskenteli Zebben ravin kanssa ja samalla selitti selkeästi miksi ja miten teki asiat.

Esitin Zebben ensin matalassa alkuverkkamuodossa, ennen kuin Emile meni selkään.


Oli myös kiva huomata että samoja juttuja mäkin periaatteessa olen harjoitellut joten ihan hakoteillä en ole sen kanssa ollut. Pääpointtina oli se että Zebben pitää tulla rehellisemmin selän yli ja kantaa takajaloillaan. Tämän kanssahan ollaan työskentelty ikuisuus ja se ei ole helppoa. Zebbelläkin on niin mahtava ravi sitten kun se oikeasti jää kantamaan takaosalleen mutta se on niin vaikea saada sieltä esille.


Se mitä Emile teki eri tavalla oli että hän antoi ohjien roikkua aika löysällä koko ajan, sitähän mä en ole tehnyt itse Zebben kanssa vaan aina pitänyt vakaan tuntuman eteen. Tuota pitää ehdottomasti kokeilla, vaikka näin ei tietenkään ratsasteta kisoissa mutta siinä vaiheessa kun opetetaan hevosta kokoamaan enemmän niin ei ehkä tarvitse antaa liikaa tukea edestä ettei hevonen vaan ota liikaa tukea ja mene etupainoseksi, sitten se kaikki energia mikä ratsastetaan takajalkoihin vaan tulee siihen käteen, huonolla tavalla.Paljon Emile myös painotti sitä että pohkeita käytetään nopeasti, mutta vaan kerran ja sitten kun hevonen on reagoinut ne oikeasti vaan roikkuvat siinä. Tämäkin on asia johon itse yritän kiinnittää paljon huomiota. Kuitenkin saisin vaatia nyt Zebbeltä vielä nopeampaa ja parempaa reaktiota takajaloiltaan kun käytän pohkeita. Nyt on tarkoitus siirtyä taas seuraavaan vaiheeseen ja parantaa liikkumisen laatua ja nostaa kokoamisastetta vielä enemmän, ja mun pitää vaan uskaltaa vaatia vähän enemmän taas.Aina kun hevosta työstetään kokoamaan kroppaa tosi paljon on tosi tärkeeä antaa niitten loppuverkassa venyttää kunnolla eteen-alas ;)


Zebbe oli erittäin tyytyväinen itseensä ja nautti täysillä isosta yleisöstä ;)


Lopuksi Emile vielä kertoi että hänen mielestään Zebbe on lahjakas hevonen jolla on potentiaalia kansainvälisille GP-radoille! Tämä oli aika mahtavaa kuulla hänen tasoiseltaan ratsastajalta. Lämmitti kyllä sydäntä kovasti ja toi vielä sata kertaa enemmän innostusta meidän treeniin ja omaan uskoon että kyllä me pystytään vielä vaikka mihin kunhan vaan saatais nyt enemmän sitä valmennusta!!

Tämän viikon me mennään Zebben kanssa vaan ja ainoastaan maastossa, tunnen sen kropassa että se on vähän väsynyt kun on ollut niin paljon reissaamista ja kisaamista jne tässä loppukesästä joten nyt Zebbe saa kyllä ERITTÄIN ansaitun syysloman. Sen kanssa on kiva köpötellä metsässäkin, sitten jaksetaan taas treenata täysillä kohti HIHS:iä :)

Tässä vielä vähän kuvia mitä Annu otti minusta ja Zebbestä Rusalla:

Emilen ratsastuksen jälkeen kävin vielä ulkokentällä vähän hölkkäämässä eteen-alas.Me oltiin molemmat erittäin tyytyväisiä ja intoa täynnä taas :) 


21 kommentarer

 1. Hyvältä näyttää! Emile on kyllä huippukoutsi - inspiroiva. Tsemppiä HIHSiin :)

  SvaraRadera
 2. Kiva että tykkäsit! Ois ollu kiva päästä paikan päälle :)

  SvaraRadera
 3. Tuntuiko hevonen Emilen jälkeen erilaiselta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. No mä en tehnyt muuta kun vaan ratsastin eteen-alas ulkona puolilöysällä ohjalla joten en osaa oikeen sanoa :)

   Radera
 4. Wow! Tuo Emilen kommentti on kyllä todella tsemppaava! Kyllä te pääsette vielä niille isoille radoille ❤

  SvaraRadera
 5. Hienolta näyttää!

  Kysyn ihan mielenkiinnosta, en provosointimielessä.
  Miten miellät tuon eteenalas ratsastuksen? Jokaisessa kuvassa Z kulkee "taakse alas", eikä eteenalas, tai siis näin mä olen oppinut. Eteen alas venytyksessä leukakulma on auki ja nenä osoittaa eteen. Mutta siis en kritisoi, vaan kysyn että onko tässä sun mielestä jotain isoa eroa, vai ratsastatko tarkoituksella mieluummin tuolla tavoin kuin kuvissa? :) En siis väitä että jompikumpi oilisi oikein tai väärin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuo onkin erittäin hyvä kysymys :) mun mielestä ensimmäinen juttu mikä pitää muistaa että kun katsoo hevosen työskentelyä pitää katsoa koko hevosta eikä vaan tuijottaa sen päätä ja luotiviivaa. Hevoset ovat eri rakenteisia ja erityisesti nykyajan hevosen helposti kulkevat luotiviivan takana ihan rakenteen takia ja sen takia että ne ovat niin irtonaisia ja "löysiä" niskastaan. Mä ratsastan usein, oikeastaan joka päivä mun hevoset pyöreään muotoon missä ne ei todellakaan saa mennä luotiviivan edessä koska silloin ne ei ole tarpeeksi hyvin läpi niskastaan. Mä tunnen käteen kun hevonen on rento niskastaan, jos esim Zebbe ei ole rento se vetää pään luotiviivan eteen ja jännittyy niskasta. KUITENKIN se mikä on se tärkein, tietää ja tuntea koska se liike tulee oikeasti selän läpi, ja aina pitää olla käteen sellainen tunne että hevonen HAKEE eteen ja alas. heti jos tuntuma eteen on tyhjä ja hevonen on luotiviivan takana, silloin se työskentelee väärin! Noissa kuvissa missä ratsastan ulkona loppuravit, minulla on ohjastuntuma ihan löysällä eli en vedä sen päätä missään nimessä "ryntäitä" kohti vaan tuo on se asento missä Zebbe itse liikkuu kun ohjat ovat puoliksi löysällä. Pienen tuntuman pidän koko ajan toki jotta liike pääsee selän läpi, mutta se tuntuma pitää aina olla "eteen-alas" fiiliksellä. Mun mielestä ne jotka osaavat vaan tuijottaa eri kulmia ja "linjoja" eivät itse osaa katsoa kokonaisuutta, miten se koko hevonen työskentelee ja onko se selkä mukana vai ei, onko se hevonen rento niskastaan ( = eli hyväksyy ratsastajan käden) ja onko se muutenkin tyytyväinen. Tämä ei todellakaan ole mikään helppo laji ja hevosia on niin erirakenteisia että ei voi heti mennä sanomaan tasan tarkkaan missä ja miten jokaista hevosta pitää työskennellä. Se riippuu aina hevosesta. Mä ratsastan paljon fiiliksen ja tunteen mukaan koska mä tunnen selkään kun hevonen on rento, haluaa tehdä töitä, kuunnella mua ja käyttää koko kroppaansa. Ja kaiken teen aina hevosten ehdoilla, niitä ei ikinä pakoteta mihinkään ja uskon ja toivon että se myös välittyy tänne blogiin :) tästä tuli nyt vähän pitkä vastaus mutta toivottavasti sait kysymykseesi vastauksen!

   Radera
 6. Huippua!! Teidän treenaamista on kyllä aina ilo seurata :)

  SvaraRadera
 7. Olin paikan päällä klinikkaa seuraamassa, ja oli tosi hienoa nähdä teidät livenä, kun pitkään olen blogiasi seurannut. Täytyy sanoa, ettei ole Zebbe hevosten helpoimmasta päästä ;) Vaikka todella näyttävä liikkeinen hevonen onkin. Ja Hän tietää sen tasan tarkkaan itsekin ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juuri näin. Se on ihan hemmetin vaikea mutta ehkä me nyt pikkuhiljaa saadaan se toimimaan, onneksi kehitys on kokoajan eteenpäin. Ja kyllä Herralle on kehittynyt aikamoinen itseluottamus tässä viimeisten kk:en aikana ;) sen huomas hyvin kuinka se nautti olla suuren yleisön edessä :D

   Radera
 8. Ala myoskaan unohda etta perustyoskentely kotona on ollut kohdillaan jos toinenkin ratsastaja/ valmentaja voi menna selkaan ja heti tyostaa asioita sen sijaan etta korjais perusratsastusta :)

  SvaraRadera
 9. Harmittaa, etten päässyt katsomaan! Olen kuitenkin iloinen puolestasi (ja hieman kateellinenkin ;D) kuinka olet saanut hedelmää tekemästäsi työstä! :)

  SvaraRadera
 10. Et jaksaisi kutsua tuota eteen-alas-harjoitteluksi, kun se on selkeästi LDR'ää.

  SvaraRadera
 11. Minä päivänä oot hihsissä? Tai siis sun kisat mikäpäivä ja aika?

  SvaraRadera
  Svar
  1. La 25.10 ilta näytös alk klo 11-12 vissiin? :)

   Radera
 12. Slapp int på kliniken och det störde mig såååå mycket för sku verkligen ha velat se er;)

  SvaraRadera
 13. oli kyllä upeita ratsukoita klinikassa! oletko muuten itse miettinyt että könötät (ainakin minun makuun) melko etukenossa. Taitaa olla melko haastava hevonen sulla mutta eiköhän se siitä :) tsempit jatkoon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo könötän aika paljon alkuverkassa kun en halua istua liikaa alas kun vasta sitten kun lähden kokoamaan ja ratsastamaan kunnolla, ja tarkoitus oli että mun piti vaan hölkätä zebbellä ennen kun emile meni selkään.

   Radera
 14. Hei Sophia! Oli ihanaa nähdä klinikassa sinun hevosesi Zeppe. Yhdyn tuohon jo aiemmin kommentin lähettäjän toteamukseen että ei taida olla hevonen ihan helpoimmasta päästä mutta olet tehnyt sen kanssa ihan mahtavaa työtä. Onnea paljon ja ihania syksyisiä valmennuksia ja ratsastuspäiviä. Blogisi on aivan ihana ja on ihanaa lukea kuinka ihanasti puhut, kehut ja hoidat hevosiasi! Onnea molempien hevosiesi kanssa. Pääset varmasti vielä pitkälle..terv. Marie

  SvaraRadera
 15. Hei Sophia! Huomasin Hevosurheilu-lehdestä Zebbestä ja Emilestä olevan kirjoitus! :)

  SvaraRadera