Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 2 september 2014

Jumit auki..

No olihan Zebbellä mennyt sitten selkä jumiin... Selkärangan oikealta puolelta, ristiselän kohdalta oli lihakset menneet vähän niinkuin kramppiin, ei mitenkään pahasti mutta varmaan sen verran että Zebbe protestoi ja tuntui oudolta koko kisaviikonlopun ajan. Se nimenomaan vasenta pohjetta protestoi kun ei halunnut lyhentää vastena puolta/pidentää oikeaa puolta. Onneksi mulla on maailman paras hieroja ja lihasten huoltaja hevosille, Pätsi sai sitten akupunktiolla ja hieronnalla sen selän auki. Muuten selkä ja koko hevonen oli oikeen hyvässä kunnossa, se oli vaan pieni kohta siinä mikä oli mennyt jumiin. Todennäköisesti se on tapahtunut kuljetuksessa.

Annu räpsi minusta ja Hiltonista pari kuvaa kun oltiin ulkokentällä hölkkäämässä. Normaalisti laitan aina nivelet kun mennään kevyeemmin, alunperin mun piti työskennellä enemmän ja maneesissa mutta maneesi olikin sitten varattu enkä tuolla ulkokentän huonolla pohjalla halua vaatia hevosilta hirveästi mitään muuta kun just vähän hölkkäjumppaa.


Hiltonilla ei ollut mitään kummempia, olinkin ennen akupunktiota ratsastanut sen oikeen pyöreäksi eteen alas ja se oli ollut super hyvä. Nyt hoidon jälkeen kuitenkin sekin saa pari vähän kevyempää päivää ja sitten jatketaan taas treenejä. Ei ole enää pitkä aika että Hiltonkin pääsee kisoihin :) Tässä vielä pieni videopätkä kun hölkätään ulkokentällä, mun mielestä oli hauska nähdä kuinka vaatimaton Hiltonin ravi on kun mennään tuossa matalassa eteen-alas muodossa. Tämä onkin siis se muoto missä paljon työskentelen hevosia, tuota voi sitten vaihdella tilanteen mukaan, riippuen minkälaista jumppaa hevonen tarvitsee. Tässä menenkin puolipitkillä ohjilla erittäin kevyeellä tuntumalla. Videon on tehnyt Annu :)Zebben juoksutin ja se oli oma itsensä, hulluna pomppi liinanpäässä :PJa tässä vielä parit videot jotka Jennin mies Janne otti palkintojenjaoista:

5 kommentarer

 1. Kiva että Zebben vaiva oli noin helposti hoidettavissa,mutta mikä Hiltonilla on mej/oej? Oliko tuon vaivan vuoksi niin etupainoinen,kun venytys kuulu olla eteen-alas,ei taakse-alas? Hienot hevoset sulla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nyt en oikeen tiedä mitä tarkoitat? pohja on ihan sikakova eikä hilton siinä halua liikkua oikeen sen takia tehtiin oikeen kevyt jumppa enkä vaatinut sen enempää kun mentiin vaan puolipitkin ohjin

   Radera
 2. Hyvältä näyttää, eikä ole mitään vaivaa nähtävissä =) Kova pohja on aina haastava. Tsemppiä tuleviin kisoihin!

  SvaraRadera
 3. Ihana toi Zebbe tossa palkintojen jaossa niin ylpee itestään :)

  SvaraRadera
 4. Hilton oli ihanan rennon näköinen :)

  SvaraRadera