Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 9 februari 2015

Täydellinen viikko takana

No nyt on vihdoin aikaa ( ja netti koneessa) istua alas ja kertoa vähän tarkemmin meidän edellisen viikon puuhista.
Kaikki kuvat Ypäjältä valmennusharjoituksesta perjantaina, ja kuvaajana toimi Monica Björndahl :)


Nipsun luona oltiin treenaamassa ma-to molempien hevosten kanssa. Hilton on kyllä mennyt todella paljon eteenpäin, piruetit se taitaa oikeenkin hyvin, toki välillä tulee vielä virheitä mutta se pystyy kääntämään ihan kokonaisen piruetin ja välillä tekee ne tosi tosi hienosti! Sarjavaihdot ovat paljon suoremmat mutta niihin pitää saada enemmän varmuutta, se menee välillä vähän solmuun niissä.

Ravissa tarvitsee vielä enemmän voimaa mutta sekin on jo paljon parempi ja Ypäjällä sain sen lauantaina ravaamaan todella hyvin takaosansa päällä! Uskon että sen pää on ehkä vähän sekaisin kun on oppinut niin paljon uutta tässä kuukauden aikana, ja on ollut sille tosi rankkaa myös, joten uskon että kun se nyt saa tämän viikon vähän aktiivista lepoa niin varmasti palaset loksahtaa kohdalleen sitten pikkuhiljaa. Kuvistakin näkee että se on vähän laihtunut kun on joutunut tekemään kovasti töitä :P

Tänään se on käynyt maastolenkillä ja ipvällä saa hierontaa ja akupunktiota. Huomenna ajattelin ratsastaa kevyeesti ja jumpata sitä, keskiviikkona ehkä irtojuoksuttaa, torstaina taas maastoon, perjantaina irtohypytystä ja sitten viikonloppuna ruvetaan vähän jumppaamaan taas ja tekemään perustyöskentelyä. Ensi viikolla pitäisi alkaa väsäämään sille Inter 1-vapaaohjelman koreografiaa, tai aloitan sen kyllä jo nyt mutta ensi viikolla kellotetaan. Musiikki-vinkkejä saa lähettää jos teillä on mielessä joku musiikki mikä voisi Hiltonille sopia :)

Zebbelle en vaihda musiikkia koska se musiikki sopii sille täydellisesti, mutta koreografiaa olisi tarkoitus muuttaa ja tehdä vaikeammaksi joten musiikki pitää varmaan sitten vähän säätää sen uuden koreografian mukaan :)Zebbe oli koko viime viikon todella ihana ratsastaa!! Nyt se sitten jäi sinne Nipsun luo, joten siitä tulee varmasti vieläkin ihanampi ;) Meillähän alkaa kisakausi viimeistään 26.4 pikkukierroksen ekalla osakilpailulla mutta jos Ypäjällä on avoimia PSG/Inter luokkia 17-18.4 niin mennään sinne ensin, se tarkoittaa sitä että mun pitää varmaan ottaa Zebbe kotiin siinä maaliskuun lopussa /huhtikuun alussa, joten kaksi kuukautte sen olisi nyt tarkoitus olla Nipsun luona. Käyn varmaan ensi viikolla tai sitä seuraavalla viikolla siellä itsekin ratsastamassa.


Ypäjällä oli pe-su valmentajakoulutuksen viimeinen lähijakso, ja oli kyllä todella mukava viikonloppu :) perjantaina oltiin Hiltonin kanssa mukana "valmennuksessa" missä harjoiteltiin avoja ja sulkuja. Tehtiin tosi paljon ravia ja sitä ei olla hirveesti harjoiteltu sen kanssa koska se tarvitsee vielä voimaa ja se saa laukan kautta tosi hyvin sen takaosan alle ja sen kautta sitä voimaa, joten oli vähän hankalaa, mutta lauantaina kun ratsastin itsenäisesti sain sen ravin toimimaan todella hienosti. Se pitää se ravi tehdä viimeisenä kun sen ensin saa tosi hyvin takaosan päälle laukassa.

Siitä mun yrityksestä SB Dressagesta vielä vähän infoa, eli tarkoitus olisi nyt tarjoa enemmän valmennuksia ja ratsutuksia, ihan ympäri Suomeakin, joten jos haluatte että tulen teidän tallille valmentamaan, ottakaa vaan rohkeasti yhteyttä esim s-postitse soffi1986@hotmail.com, mitä kauemmalle tulen sen enemmän ratsukoita pitäisi saada kasaan, hinta perustuu sitten vähän sen matkan pituuteenkin joten en voi suoraan sanoa hintoja tässä. Mutta kaikentasoisia ratsukoita valmennan, harrastajista kilparatsukoihin! Ja nyt tosiaan olisi maaliskuulle vapaana ratsutuspaikka täällä Vaasassa jos haluaa tuoda hevosensa ratsutukseen minulle.

24 kommentarer

 1. Vilka härliga foton ! Ska bli spännande att få följa er tävlingssäsong.Kan inte bli annat än bra ! Skriv gärna på svenska ibland också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) ska försöka börja med att skriva svenska inlägg igen :)

   Radera
 2. Hiltonissa on kyllä "sitä jotain". Huippuhevosen laatua, ainakin kuvissa huikean hieno! Hauska nähdä mitä teistä vielä tulee.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiva kuulla, kiitos :)

   Radera
  2. Yhdyn anonyymin kommenttiin, on se vaan todella hieno hevonen. Mitä kaikkea siitä vielä tuleekaan, kun näiden vuosien aikana on kehittynyt niistä myyntivideoista tälle tasolle; ero on ollut huima ja teidän matkaa on hienoa seurata :)

   Radera
  3. Hilton kiittää ylpeänä itsestään ;) Se on kyllä niin ison sydämen omaava hevonen että se kyllä tekee ihan mitä vaan jotta miellyttäisi minua, ja se on kultaakin arvokkaampi ominaisuus hevosessa :) innolla odotan minäkin mihin tällä kaudella päästään, nyt kun ollaan niin hyvä valmentajakin saatu auttamaan koulutuksessa ja treeneissä :)

   Radera
 3. Hiltonille voisi sopia esim. Joku vuoren kuninkaan luolassa -tyylinen musiikki? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo toi vuorenkuninkaan luolassa olis just loistava musiikki Hiltonille!

   Radera
  2. Joskus olen kuunnellut vuorenkuninkaan luolassa jonkun disco tyyppisen version! Se on vähän nopeampi kuin tuo normaali versio

   Radera
 4. Huomasitko että pääsit Hippokseen? Sinusta ja Hiltonista on kuva Nipsun treeneiss, artikkelissa Notkeampi hevonen osa 1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huomasin joo, siinä oli Zebbe eikä Hilton ;)

   Radera
 5. wou ! istuntasi on todella hieno !

  SvaraRadera
 6. Minkä merkkinen tuo paita on? Wauts, hilton on aivan upea! Olet kyllä tehnyt todella hienoa työtä hänen kanssaan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kingsland. Kiitos, vaikka nyt on Hilton kyllä Nipsun jäljiltä tullut vielä upeammaksi tämän kk:n jälkeen joten suuri kiitos kuuluu myös hänelle ;)

   Radera
 7. Monesti ihmisiltä kysytään, että kuka on heidän idolinsa. Multakin on kysytty monesti ratsastuspiireissä sitä, enkä koskaan ole osannut sanoa ketään tiettyä. Mutta nyt osaan, siis wau sä oot kyllä niin loistava! Susta kyllä kuullaan vielä! (Tai siis kuullaan jo ;)

  Ja toinen wau on toi Zebbestä oleva video! Suu auki vaan katoin sitä. Ja nytkun ootte kehittyny niin saatte varmasti vielä paremman koreografian tohon mahtavaan musiikkiin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos paljon, mikä kunnia :)

   Radera
 8. mitkä patjat siulla on käytössä pinteleiden alla? ja wow miten hienot hepat :)

  SvaraRadera
 9. Upeet pojat! :) Käy kuuntelemassa Game of thronesin tunnari, siin on sitä jotain ;) Onnea ja menestystä yrityksellesi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) joo sitä olenkin miettinyt mutta tuntuu että se on vähän liian hidas. mutta toisaalta sen huomaa vasta sitten kun voi yhdistää musiikin koreografiaan ja katsoa videolta yhteensopivuus :)

   Radera
 10. Mistä sä oot alottanut urasi? Miten ja mitä oot opiskellut, miten ratsastushistoroasi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä aloitin ratsastamaan kun olin 6-vuotias, ratsastuskoululla kerran viikossa. kun täytin 12 sain ensimmäisen oman hevosen jonka kanssa kisattuun he B-He A, siitä sitten etenin pikkuhiljaa eteenpäin. Olen opiskellut oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistolla, ratsastukseen liittyvät opinnot SRL valmentaja 1-taso ja olen myös aloittanut Fast Track-ohjelmalla IIIK-koulutuomarikoulutuksen :)

   Radera