Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 9 februari 2015

Treenitavoitteet helmikuulle

Nyt on Hilton taas kotona, ja hieroojalta saatiin tänään "vihreää valoa" jatkaa treenejä, Hilton oli erinomaisessa kunnossa vaikka olikin rankka kuukausi takana. Tämä oli kyllä erittäin kiva kuulla että noinkin iso hevonen kestää kovan treenin noin hyvin.

Kuitenkin uskon että sen psyyke tarvitsee pienen hengähdystauon jotta hän saa vähän sisäistää ja miettiä mitä kaikkea on oppinut. Nyt välillä tarjoaa vähän kaikkea yhdellä kerralla ja kun se ei onnistu Hilton hermostuu.

Hilton 5-vee, elämänsä ekoissa kisoissa :)

Tämä viikko otetaan tosiaan ihan rauhassa, ensi viikolla lähdetään kokoamaan kürin palasia kohdillee, olen jo kirjoittanut paperille miten haluan esittää eri liikkeitä. Ensin kokeilen ne pätkissä, esim toimiiko piruetit hyvin niissä linjoilla mihin nyt olen ne laittanut vai pitääkö ne siirtää, ja sen jälkeen kootaan ohjelma kokonaisuudeksi jonka jälkeen se kellotetaan. Yleensä muutan koreografiaa monta kertaa ennen kuin päädyn lopulliseen ohjelmaan mutta haluankin mahdollisimman täydellisen ohjelman, ja Hiltonille myös helpon sillä tämä on sille todella suuri askel siirtyä näihin luokkiin.

Hilton 8-vee, 68% kansallisesta va B-luokasta :)
Tämän kuukauden aikana haluan vaan luoda varmuutta sarjoihin ja piruetteihin, että se pystyy tekemään kaikki asiat varmasti ja helposti. Paljon ajattelin harjoitella sarjoja niin että en laske askeleita vaihtojen välissä vaan haluan vaan että se aina vaihtaa avusta, suorana ja rentona. Sitten kun tämä toimii on myös helppo siirtyä laskemaan askelia välissä. Minähän tiedän jo että se kykenee tekemään helposti joka toisella, mutta sen pitää pystyä tekemään ne varmemmin, eli paremmin avusta.

Pirueteissa sen pitää myös välillä tehdä vähän vähemmän :P Se haluaa vähän yrittää liikaa ja kokoaa melkeen liian paljon jolloin piruetit tulevat vaikeaksi suorittaa. Enemmän ajatusta eteen, ajattelin harjoitella paljon sellasia 2-3 askeleen käännöksiä, ja isompia työskentelypiruetteja missä sen ei tarvitse kääntää ihan paikallaan. Toki niitä "kisapiruetteja" pitää myös treenata, lähinnä omani pääni takia, koska mä en oikeen uskalla kääntää sitä hirveän pienelle kun en luota siihen että se pystyy, vaikka olen kyllä nähnyt että se kyllä pystyy siihen nyt :)

Perustyöskentely on äärimmäisen tärkeää ja siitä en tingi. Sen pitää kulkea suorana, taipua molempiin suuntiin yhtä helposti, sen pitää tehdä siirtymiset pehmeästi ja tasapainossa, ja pysyä takaosan päällä.

Näillä jos lähdetään liikkelle ja jos hyvin menee niin Tampereella olisi kuukauden päästä kilpailut, missä itse asiassa olisi kür-harjoitusluokka! En tiedä saadaanko kür siihen mennessä valmiiksi enkä myöskään tiedä onko Hilton vielä silloin valmis menemään niin vaikeaa luokkaa (kotona on helppo tehdä kür vaikka esim sarjat eivät ihan nappiin vielä mene kun linjat pystyy silti ratsastamaan) mutta ehkä siellä olisi jotain muita luokkia sitten kuitenkin, se jää nähtäväksi :)

3 kommentarer

 1. Moi!
  Olen miettimässä omaa hevosta ja ajattelin kysyä muutamaa neuvoa ja mielipidettäsi treenissä olevan hevosen loimituksesta.
  Hevonen tulisi lämmittämättömään talliin Etelä-Suomeen kahden muun hevosen kanssa, jossa lämpötila siis riippuisi jo ulkoilman lämpötiloista (usein kuitenkin plussan puolella, harvoin alle). Tallissa ei kuitenkaan ole kosteaa eikä vetoa. En haluaisi klipata hevostani juurikin tallin ja klippauksesta koituvan loimitusrumban takia, mutta loimittaisin mielelläni kuitenkin niin hyvin, että talvikarvan kasvu olisi olematonta.
  Klippaatko Hiltonia ja Zebbeä ja miten loimitat niitä? Mitä suosittelisit tulevalle hevoselleni sisälle ja ulos olettaen hevosen olevan normaalisti kylmää kestävä? Yritän suunnitella asiaa viisaasti ilman ylilomitusta, hevosta katsoen, kuunnellen ja kylmänherkkyyttä verraten. Kiitos jos vastaat! :-)

  SvaraRadera
 2. Kuka kegittää hevosesi?

  SvaraRadera
 3. Mikä kypärä sulla on alimmassa kuvassa?:)

  SvaraRadera