Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 13 augusti 2015

Kisojen aikatauluja

Zebbe Harjussa 2011, 7-vuotis cupin finaalissa

Tosiaan nyt kun olen yksin matkassa niin aikataulut voivat olla hieman haastavia.. Mutta yritän selvitä, onneks mulla on kaksi ihanan kilttiä hevosta mukana että ei sen puoleen, ja kunhan kaikkeen varaa hyvin aikaa ja tekee hommia heti aamusta niin enköhän mä hyvin siellä ehdi tehdä juttuni :)


Harju 2011, 7-vuotis cupin finaali ja neljäs sija :)


Perjantaina aamusta olisi karsinansiivoukset vuorossa heti ensimmäisenä, jonka jälkeen hevosten aamukävelyt. Sitten letitän molemmat hepat ja käyn sitten vielä Zebben ratsastamassa (tämä näytti olevan toimiva juttu Lappeenrannassa joten jatketaan tällä, verkkaan sen aamupäivällä jotta voin sitten ennen iltapäivän starttia vaan tehdä oikeen lyhkäsen verkan, näin tuntuu että Zebbe oli iloisena sitten radallakin).

Hilton starttaa PSG:n luokan ensimmäisenä klo 13.30, eli kisavalmistelut pitää aloittaa siinä klo 12.00, oma vaatetus, hevosen varustus, jne. Verkkaan Hiltonin noin 25min johon sisältyy pitkät kävelut alkuun, laukassa paljon siirtymisiä eteen-kiinni, ja sitten vähän sama juttu ravissa. Sitä pitää verkata mahdollisimman lyhkäsesti, sen verran että lihakset lämpenee, mutta ei yhtään sen enempää :)

Harju 2014Olen laskenut että olen tallilla takaisin noin klo.14.00, siinä ehdin hyvin sitten vaihtaa itse kisavaatteet "pois" jotta voin pestä Hiltonin ja hoitaa se pois, ja sitten laittaa Zebbe kuntoon. Zebben startti on noin 16.20, eli tässä onkin hyvin aikaa, meidän pitää lähteä kävelemään kisakentälle noin 15.40 eli ei pitäisi toivon mukaan tulla tässä mitään kiirettä :)
Starttien jälkeen hepat hoidetaan, letit otetaan pois, ne saa mössöt ja paljon porkkanaa, mä ehdin käydä vaihtamassa vaatteet ja käydä syömässä jotain, illalla sitten taas heppojen iltakävelyt ja karsinoitten siivoaminen, sekä varusteiden (saappaat, kanget, satula) pesu ja puunaus seuraavaa kisapäivää varten :)

Harju, Joukkue-SM radalla 2014


Lauantaina saattaa kyllä tulla sen verran kiire starttien välissä että jo suunnittelin että lastaan kaikki kamat ja hepat autoon, ja ajan auton sinne lähemmälle kisakenttää (tallilta on niin pitkä matka), jotta voin sitten siinä vaihtaa hevoset nopeammin starttien välissä.  Hiltonilla on lähtö klo 12.30 ja Zebbellä 13.30, eli aika hemmetin nopea siinä pitäisi olla :D pitää verkata Zebbe hyvin aamupäivällä että sellainen 20min riittää sitten ennen starttia... Sitten saan suoraan pakata Zebbenkin viimeisen lähdön jälkeen taas autoon ja sitten ajaa reilut 2 tuntia taas Rusutjärvelle missä sitten voin hoitaa hepat rauhassa kisojen jälkeen.

Eli tuo lauantai kyllä vähän jännittää että miten mä siinä ehdin, mutta jotenkin sen on onnistuttava vaan, ei auta :)

Ja jos joku tuttu kanssakisaaja/hoitaja lukee tämän ja sattuisi olemaan kisaradan lähettyvillä kun mun startit on, niin olisin tosi kiitollinen jos sais parin minuutin avut ottaa verkkasuojia pois ;)

3 kommentarer

 1. Kiva nähdä Hiltonkin radalla kun viime vuonna kun olin Harjun kisoissa töissä (koulun opiskelija) niin en nähnyt kuin Zebben :) Tosin outoa tulla vain katsomaan kisoja kun yleensä hoitajana tai toimihenkilönä matkassa :D mutta molempina päivinä ollaan paikalla kannustamassa :)

  SvaraRadera
 2. Huhhuh, ootpas kyllä aika tehokas ja viitseliäs kun oot ihan yksin matkassa!:)

  SvaraRadera
 3. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :-)
  Aika vaativa tämä laji, joka tavalla...
  Toivottavasti saat apua kisapaikalla, moni FB:n kautta hakee hoitajaa ja tuntuu joku avulias
  aina löytyvän. Luulisin, että noin hienoille hepoille löytyy päteviä avustajia!

  Kisamenestystä :-)

  SvaraRadera