Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 1 september 2015

Helsinki International Horse Shown kouluratsastustarjonnasta

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Helsinki International Horse Show:n kanssa)HIHS:n kouluratsastusluokkiin on mahdollista kvaalata ihan poniratsukoista GP-tason sennuratsukoihin. Tämä on mielestäni tosi mahtavaa. Jo nuoresta iästä on mahdollista päästä hakemaan kokemusta näinkin isoista kisoista kun HIHS.

Itse en ole livenä seurannut kuin vain Dressage Future Cupin finaalia parisen vuotta sitten, kun kisat vielä järjestettiin Hartwall Areenalla. Future cupin finaaliin kvaalaa 3 parasta poni-,juniori- ja nuorta ratsastajaa. Finaalissa jokainen ratsukko esittää omaan ikäluokkaansa kuuluvaa vapaaohjelmaa, ja se ratsukko joka kerää korkeimmat prosentit voittaa koko finaalin.Itsehän osallistuin viime vuonna Lähitapiola Small Tourin finaaliin, ja se oli tosiaan ihan mieletön kokemus! Lähitapiola Small Tourin finaaliin kvaalaa 5 parasta ratsukkoa, ja finaalissa esitetään Intermediaire 1-tasoinen vapaaohjelma. Finaalin voittaja on koko sarjan voittaja.

Tämä Small Tour on mielestäni tosi mahtava, kun se antaa meille ratsukoille, joilla ei ole kv- tason GP-hevosta, kuitenkin mahdollisuuden osallistua näihin vähän isoimpiin kisoihin. Näinhän sitä opitaan, kerätään kokemusta, ja annetaan myös hevosille ajoissa mahdollisuus tottua tämmöisiin areenoihin ja järjestelyihin.

Itse sain ainakin pienen shokin, kun olin areenalla treenaamassa viime vuonna, päivää ennen Small Tour-kisan finaalia. Sain ratsastaa esteratsukkojen seassa, ja kyllä se oli aikamoinen kokemus! Siellä esteratsastajat vetivät täyttä laukkaa ympäri areenaa, ja areena oli niin täynnä näitä ratsukoita, että en kyllä tiennyt että mistä raosta mäkin muka mahtuisin menemään! Siellä piti vaan sitten ottaa itselleen sitä tilaa, ja yritin siellä välissä tehdä vähän sarjoja ja piruetteja :P Tämäkin on aika yleistä maailmalla, että treeni-aikoina areenat ovat ihan täynnä ratsukkoja, ja siellä pitää vaan oppia ratsastamaan ja ottamaan sitä tilaa itselleen.

Grand Prix-luokat, ja varsinkin Knock Out-kisa on ehkä se suosituin kouluratsastusnäytöksistä HIHS:ssä. Itse olen seurannut näitä TV:n kautta, ja kyllähän tuo Knock Out-kisa oli myös sieltä kotisohvalta tosi jännää seurata. Erittäin hyvä idea millä saadaan kouluratsastus enemmän yleisöystävällisemmäksi, varsinkin kun saamme kuulla tuomareiden arvostelut jokaisen liikkeen jälkeen. Ja toki se, että siellä areenalla on samaan aikaan kaksi ratsukkoa kenen liikkeitä myös verrataan, tuo enemmän ymmärystä siihen, mitä tuomarit haluavat nähdä, ja mitkä hevosten ominaisuudet ovat tärkeät.Tässä olisikin pieni kehitysehdotus HIHS:lle; mitä jos Knock Out-kisaa voisi järjestää myös alemmalla tasolla, esim Intermediaire 1-tason ratsukoille myös? Silloin saisi varmasti vähän enemmän osallistujia tähän kisaan, ja samalla enemmän yleisöä jos tämä kisa olisi vähän isompi? ;)

Itse olisin heti mukana tämmöisessä kisassa, tuntuu että tuo Knock Out on enemmän leikkimieleinen, se tuo vähän raikkautta ja hauskuutta kouluratsastukseen, ja siinä saisi itsekin heti hyvää palautetta tuomareilta, ja yleisöltä! Kyllä kouluratsastus on yleensä sen verran vakavaa että tämän tapaiset kisat vähän keventävät tunnelmaa myös kouluratsastajien piireissä ja tuo hymyn huulille ;)

Inga kommentarer

Skicka en kommentar