Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 15 september 2015

Syksyn suunnitelmia

Kisakausi ei ole ihan vielä täysin ohi, ajattelin kyllä lähteä tuossa Halloween-viikonloppuna Ypäjälle, siellä järjestetään halli:SM-ät ja samalla oli avoin va A lauantaina ja Inter 1 sunnuntaina. Hiltonille tekee hyvää päästä harjoittelemaan näitä ohjelmia vielä, ja ehditään kuitenkin pitää kunnon syysloma tässä välissä.

(C) Tilves photography


Ensi viikolle olen varannut ajan Animagi-klinikalle molemmille hevosille. Tarkoitus tehdä kontrolli, taivutuskokeet, jne, sama mitä teen yleensä vuoden alussa ennen kisakautta, ja nyt kisakauden jälkeen. Tämän tasoisia hevosia kannattaa mielestäni säännöllisesti viedä kontrolliin (kun tekevät niin kovaa työtä, kisareissut vielä siihen päälle,jne), ja voin itse sitten hyvin mielin jatkaa treenejä kun tiedän että ne ovat kunnossa. Ja jos siellä on jotain pientä sanomista, ehditään myös se hoitaa ennen kuin se on ehtinyt mennä pidemmälle.

Zebbe on nyt pitänyt vähän lomaa, viime viikolla Nipsu ratsasti Zebben tiistaina, ja sitten minä vaan juoksutin sen ke ja pe, loput päivät se oli vapaalla. Eilen kävin sitten pitkästä aikaa selässä, odotin että mulla olis kunnon pommi alla, mutta nätisti se meni ;) kyllähän se aika lujaa halus mennä, mutta pysyi käsissä. Annoin sen mennä aika pitkässä muodossa enkä oikeen vaatinut mitään. Tuntui tosi letkeältä ja kivalta loppua kohden!

(C) Tilves photography


Tarkoitus on nyt pitää ainakin 2 viikkoa, ellei 3, taukoa kovasta treenistä. Viikonloppuna hepat pääsee maastoilemaan, ja muuten ajattelin hölkkäillä ja ratsastaa vaan matalassa muodossa, en tee mitään kokoamisia nyt 2-3 viikkoon. Saa hepat kunnolla palautua, ja huilia, ne ovat sen ansainneet.

Tänään aamulla käytiin taas eläinlääkärillä Cleon kanssa, se kyllä voi paljon paremmin nyt mutta käytiin antamassa sille nestettä, ja loppuviikosta pitäisi sitten tehdä taas kontrolli. Siinä kun annettiin Cleolle nestettä nahan alle, mun selkä rupes menemään ihan kauheaan kramppiin. En meinannut edes päästä autolla sitten kotiin asti kun oikea puoli selästä oli ihan krampissa ja sattui älyttömästi.

Nyt olen sitten maannut sohvalla pari tuntia, ja toivon että tämä lähtis paranemaan jotta pääsisin ratsastamaan tänään.. Kaiken lisäksi luulen että olen tulossa kipeäksi... Viime viikon stressaamisen jälkeen ei ehkä mikään ihme :P On ottanut koville nähdä Cleo niin huonossa kunnossa, sitten olen toki miettinyt paljon Zebbeä ja mitä sen kanssa tehdään, ja sen päälle vielä kaikki kisahommat.. Noh, tällä viikolla voi onneks ottaa vähän rauhallisemmin.


10 kommentarer

 1. Pikaista paranemista pikkuiselle Cleolle <3 Oman rakkaan ystävän sairastaminen on aina kauheaa katsottavaa. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo tää on kyllä ollut niin tuskallista! Lauantaina ja sunnuntaina Cleo oli niin heikko että en luullut sen pärjäävän mutta nyt onneks se voi jo sata krt paremmin ja syö ja juo jo itse taas! Ehkä se tästä <3

   Radera
 2. Etkö ratsasta Hihsissä tänä syksynä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huonolta näyttää :/ kovasti haluaisin mutta Zebben kanssa en halua sinne lähteä, sekin oli vasta sijalla 9 kun 5 parasta pääsee, Hilton sijalla 11... Eli ainakin 5 ratsukkoa pitäis jäädä pois että me sinne päästäis :p ainahan voi toivoa :D

   Radera
 3. vaikeuksien kautta voittoon! :)

  SvaraRadera
 4. Hei oletko saanut ne nauhasaappaat, joista kirjoitit joskus keväällä (vai milloin se nyt oli)? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. no en!! :/ siitä on nyt yli 6kk kun ne tilasin.. olenkin juuri selvittämässä tilannetta firman omistajan kanssa miksi ne eivät ole tulleet.. ilmoitan kun tiedän. Ostin itselleni Petrien treenisaappaat, jotka tuli Hollannista postissa 5:ssä pvässä ;)

   Radera
  2. Käy lääkärissä pikimmiten, oireet viittaavat munuaistulehdukseen joka pahaksi päästessä voi muuttua jopa veren myrkytykseksi.. :(

   Radera
 5. Moikka! Väkertelin tälläisen iltani ratoksi: http://i57.tinypic.com/mlmihg.png Jos banneri miellyttää silmääsi, voit vapaasti käyttää sitä ja kiittää yhtä anonyymmiä lukijaasi :) suosittelisin bannerin kaveriksi jotain rauhallista ja neutraalia taustakuvaa. Tsemppiä urallasi ihanien hevostesi kanssa <3

  SvaraRadera