Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 1 september 2015

Arkitreenejä

Meidän Tallinnan kisat lähestyvät, enää onkin vaan pari päivää lähtöön!
Hepat ottivat vähän rauhallisemmin viikonlopun yli, sunnuntaina juoksutin Zebben ihan ilman mitään apuohjia, olen todennut että tämä tekee sille hyvää, se on aina seuraavana päivänä ollut tosi hyvä ratsastaa.

Maanantania jumppasin sen oikeen perusteellisesti läpi, tein meidän lempiharjoitusta, 5/6 kaarista kiemurauraa koko maneesin läpi. Tämä on ihan älyttömän hyvää jumppaa hevosille, käytän tätä paljon muillakin hevosilla. Tässä pääsee vuorotellen taivuttamaan vasemman ja oikean pohkeen ympäri, ja suoristamaan välissä.

Tein tätä työtä tosi pitkään Zebben kanssa, ja se vaan muuttui letkeämmäksi ja letkeämmäksi. Laukassa tein sitten vaan isoja ympyröitä myötä- sekä vastalaukassa, nämä vastalaukkaympyrät matalassa muodossa avaa lapoja ihan sairaan hyvin. Samalla pitää siis asettaa sisälle. Eli esim laukkaan oikeaa laukkaa vasemmassa kierroksessa ympyrällä, asetan silloin vasemmalle, eli tässä oikea kylki venyy todella hyvin ja oikeaan etuseen tulee isompaa liikettä!

Hiltonin kanssa tein maanantaina saman jumpan kun Zebbellä, ja tänään sitten molemmat hepat pääsivät tekemään vähän enemmän töitä. Harjoittelin ohjelmapätkiä, Hiltonin kanssa tein jonkin verran piruetteja, mitkä se teki älyttömän hienosti! Se oli muutenkin tosi hyvän tuntuinen.Zebbekin teki ihan superhyviä piruetteja, jopa sinne oikeaan mikä on ollut sille hankalaa! Ravissa se tuntui tosi letkeältä ja pehmeältä, harjoittelin vähän avoja, 8metrin voltteja, ja sulkuja, niinkuin ne tulee PSG:ssa.

Hiltonin mä vielä illalla sitten klippasin, kun sillä oli niin paksu karva! Ei ole varmaan sen takia oikeen jaksanut tehdä töitä, tai tuntunut vähän väsyneeltä. En ole vielä päättänyt pidänkö huomenna hepoilla vapaapäivän vai vasta torstaina. Kuitenkin yksi lepopäivä vielä ennen kisoja haluan pitää. Riippuu miten kiire mulla tulee huomenna, että koska paremmin sopii pitää vapaata ;)


7 kommentarer

 1. Kiitos taas vinkistä! :) Menee omallakin kokeiluun tuo vastalaukkatehtävä!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kivaa että muutkin saavat näistä omaan treeniin vinkkejä :) kerro sitten miten toimi :)

   Radera
 2. voisitko tehdä tallinnan matkastanne laajemman kuvapostauksen? :) tietysti itse kisakuvia mutta myös "takahuoneen" tunnelmia :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, kiitos kun ehdotit! Just ajattelin tässä samaa, että voisin tehdä vähän laajemman kuvapostauksen, myös muita kuvia kuin vaan ne ratsastuskuvat :) kaverini joka tulee mukaan on leikannut vasemman kätensä niin en tiedä kuinka hyvin järkkärikamera pysyy kädessä, mutta ainakin puhelimellä pitäisi onnistua ottamaan kuvia :P

   Radera
 3. Good luck to you in Ruila!

  SvaraRadera
 4. Varustekysymys: Mikä sun hevosilla tulee pintelipatjat yli pinteleiden yläosasta? Onko sillä jtn merkitystä/hyötyä esim etujalkojen polvien kopsaamisesta yhteen?

  SvaraRadera
 5. Oletko jo saanut amazonasueca -saappaa? Onko ne olleet hyvät?

  SvaraRadera