Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 8 oktober 2015

Mun ihana Zebbe!

Zebbe osaa kyllä välillä olla NIIN ihana, ja antaa ihan mielettömän fiiliksen selkään! Tänään oli sellainen päivä.

Kuvat ovat viime lauantailta, Cia kävi ottamassa hienoja syyskuvia :)


En oikeastaan tehnyt mitään kummempaa, laukkasin enimmäkseen, ihan vaan harjoituslaukkaa. Olen nyt yrittänyt saada sitä venyttämään ylälinjaa niin hyvin kuin mahdollista, ja tänään otin teemaksi suoruuden. Lähden itse helposti vähän vinoon skolioosin takia, ja jostain syystä eniten Zebben selässä, ja varsinkin vasemmassa kierroksessa menetän vähän ulkoavut, ja silloin Zebbe "karkaa" ulos oikealle.

Tämä asia oli jotenkin todella helppo korjata,kunhan minä vaan keskityin tosi paljon siihen, että jäin keskelle hevosta myös kaarteissa. Yritin vaan katsoa selvästi Zebben korvien välistä ja oikeen keskityä siihen että istuin koko ajan keskellä hevosta. Zebbe sitten rupesi toimimaan tästä "pienestä" korjauksesta todella hyvin, ja ratsastelin aika pitkään laukassa isoa kahdeksikkoa missä mentiin vuorotellen vastalaukassa ja vuorotellen myötälaukassa.

Koko ajan olin tarkkana oman vartalon kanssa, ja korjasin Zebbeä pehmeästi valmistelemalla käännökset ja kaarteet hyvin, että se ei päässyt heittämään ulkolapaa ulos, ja näin menemään vinoon. Näin sain aikaiseksi todella tasapainoiset kaarteet hyvällä taivutuksella.


Kun oltiin hetki menty tätä laukassa, otin lopuksi vielä vähän ravia. Ja ei että kuinka se ravas!!! Niin letkeä ja kevyt etuosastaan, vaikka en mitään "painetta" siihen pistänyt. Se oli todella irtonainen koko kropastaan. Rento, pehmeä, letkeä, ja notkea. Zebbe parhaimmillaan! Nyt jatkan tämmöistä treeniä sen kanssa hetken, se osaa kaikki kokoamiset ja "temput", se vaikea juttu sen kanssa on juuri se irtonaisuus, pehmeys, ja rentous. Tämä aina välillä unohtuu kun haluaa niin paljon...

Hiltonkin on takaisin työssä, se on ollut TODELLA laiska :D Eilen oli pakko vähän juoksuttaa sitä ja herätellä, oli se tänään sitten vähän virkeämpi, mutta kaukana siitä mihin sen haluan. Sehän on luonnostaan laiska ja hidas, niin se pitää nyt vaan treenin avulla saada taas vähän nopeammaksi ja terävämmäksi. Pikkuhiljaa.


6 kommentarer

 1. Onpa kiva kuulla, että yhteiset sävelmät on taas löytymässä!!! :)

  SvaraRadera
 2. Ihan mielenkiinnolla kysyn että miten pystyt elättämään sun hevoset ja käymään aktiivisesti kisoissa&valmennuksissa jos et ole töissä? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mähän olen töissä :) ja mulla on oma firma SB Dressage vielä sen lisäksi.

   Radera
 3. Hei! Sinähän pidät valmennuksia? Minkä hintaisia ne ovat per ratsukko ja kuinka kauas vaasasta lähdet valmentamaan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Muakin kiinnostaisi! Valmennnatko heA tasoa, entä sh:t? :)

   Radera