Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 4 oktober 2015

Viikonlopun kisat!

Eilen osallistuttiin Barichellon kanssa harjoituskoulukisoihin, luokkana A-merkki. Olen Barin kanssa startannut kahdessa aluekisoissa aikaisemmin, eilen se meni sen kolmannen helpon A:n. Bari voitti luokkansa hienolla 63.8%:n tuloksella! 
Barin kanssa ollaan melkein vuoden vaan työskennelty ihan perusjuttujen kanssa, saamaan se luottamaan ratsastajaan, liikkumaan suoraan eteen, omaa eteenpäinpyrkimystä, kuitenkin liikkumalla rentona, ja nyt tuntuu että ollaan pikkuhiljaa siinä vaiheessa että perusjutut toimii, ja voidaan jatkaa hevosen koulutusta eteenpäin. Tätä hevosta on niin kiva kouluttaa, kun sen kehityksen melkein näkee silmissä :)

Tässä pari kuvaa Barista ( kuvat: Essi Laukkanen):
Zebben kanssa oli sitten tänään estekisojen vuoro! Saatiin haaste First Class Horsen kautta, ja tottakai se piti ottaa vastaan kun palkintona on hieno B Vertigon fleeceloimi ;)

Kaikki kuvat: Essi Laukkanen. Söpö Z hyppäs kyllä koko rahan edestä :DHarjoiteltiin vähän Tinan kanssa keskiviikkona, ja oli kyllä silloin jo tosi hauskaa! Ei olla kuitenkaan sitten yli vuoteen Zebben kanssa hypätty, niin en uskaltanut ilmoittaa meidät mihinkään isompaan luokkaan, vaan 40cm riitti tällä kertaa ihan hyvin ;) Voin kyllä sanoa että tästä jäi niin hyvä maku suuhun että nyt pitää jatkaa treenejä ja ehkä voidaan seuraavissa kisoissa osallistua 60-70cm luokkaan! Zebbe osaa kyllä hyvin hypätä, minä en :P niin en halua riskeerata että mä en uskalla ratsastaa sitä eteen, tai muuten vaan mokailen jotain. Parempi näin, hauskaahan tämän pitää olla :)

Meillä sitten meni tänään niin hyvin että sijoituttiin kolmannelle sijalle!!! Hyvä debyytti :D

Tässä olisi koko rata videolla vielä, näkee ehkä kuinka mä en voi olla hymyilemättä Zebbelle, ja huomaa kuinka hauskaa Zebbellä oli!Ja vielä loput kuvista:

30 kommentarer

 1. Ihana postaus! Hauskaa että hyppäät Zebbellä! Super hauskaa vaihtelua teille molemmille varmasti! :) Hauskoja kuvia ja oikein hyvä ratahan tuo oli! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oli kyllä tosi hauskaaa, pitää kyllä nyt useammin vähän hypätä, tekee tosiaan meille molemmille oikeen hyvää :)

   Radera
 2. Nonni, nyt vaan zebben kanssa sitten esteradoille kun näyttää ne kisat menevän hyvin! Oikeesti tosi hyvää vaihtelua käydä niissäkin. Vaikka huomaa kyllä että olette kouluratsukko mutta silti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo pitää nyt ehkä yrittää treenata tätäkin vähän enemmän niin ehkä seuraavissa kisoissa voidaan mennä jo vähän korkeampaa ;)

   Radera
 3. Ei vitsi men on kiva kattoo kun Zebbe nauttii hyppäämisestä :) seuraavalla kerralla vähän isommat esteet, kun nämä sujuvat jo noin mainiosti ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se oli kyllä ihan super-innoissaan :D Joo seuraava tavoite olis hypätä jotain 60-70cm ;)

   Radera
 4. Ei vitsi miten suloinen Zebbe, kuinka innoissaan voi hevonen olla! :D ja hän vaikuttaisi suhtautuvan erittäin tosissaan tähän vaativaan kilpailusuoritukseensa, hän on ehkä mielestään jossakin mc-finaalissa? :D ihan superihana, voi miten tuli hyvälle mielelle toisen vilpitöntä intoa katsoessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha joo mulla oli ihan sama fiilis :D Zebbe luuli että oli tosi isoissa kisoissa ja otti tehtävänsä todella tosissaan <3 ihana hevonen! :)

   Radera
 5. Zebbe taisi ottaa noi hypyt aika tosissaan kun noin korkealle pitää tassuja nostella :D Näkee miten kaveri on mielissään kun pääsee hyppäämään! Onnea sijoituksesta!

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Kyllähän tuo hyppäämiseltä melkein näyttää, mahtuisi isommatkin esteet noiden hyppyjen alle ;-) Z ottaa kyllä selvästi kaiken ilon irti tuosta!
  Vaikka hyppäätkin koulusatulalla, lyhennä silti jalustimia hieman niin jalka ei mene hypyissä niin taakse ja pysyt paremmin kevyemmässä istunnassa. Z voi reagoida noin myös sun jalan heilahdukseen hypyssä.
  Hyviä hyppytreenejä, toivottelee blogiasi aktiivisesti seuraava esteratsastaja :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo niin mahtuis :D Kiitos vinkistä, pitäis ehkä opetella menemään estepenkillä myös :P mulla on myös aika uudet saappaat joiden kanssa en voinut lyhentää kuin 2 reikää mun koulujalustimia :P että jotkut toiset saappaatkin vois olla jees, tai odottaa kunnes nämä vähän kasaantuu. ehkä pian joudun hankkimaan myös estesaappaat :D

   Radera
 7. Onnea voitosta!
  Voi että miten iloiseksi tulin Zebben kisavideosta! Olet sinä reipas kun annat hepan ilotella ja päästellä kunnon laukkaa. Zebbellä oli hauskaa :D Ja rata sujui tosi mallikelpoisesti.
  T. Karoliina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo, meillä oli varmasti molemmilla ihan yhtä hauskaa :D

   Radera
 8. Zebbe on niin innoissaan ja huomaa kuinka se nauttii hyppäämisestä! :) ihanaa miten kouluhevosetkin pääsee hyppäämään koulutreenien ohessa, niin meilläkin kouluhepat hyppelee välillä! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu tämmöinen vaihtelu tekee hevosille todella hyvää!! Varsinkin näille jotka selvästi tykkää tästä niin paljon kuin Zebbe :D

   Radera
 9. Ihanaa kun se saa laukata kunnolla. Tosin näyttää välillä että haluaisi vähän pukittaa ilosta ja vauhdin huumasta :D Tuntuiko selkään yhtään siltä tai onko Zebben tapaista pukittaa koskaan? Iloista ja ihanaa menoa :) seuraavaksi sit 60cm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei se oikeastaan, välillä kun pidän sille "laukkapäiviä" se saattaa lähteä vähän lujaa menemään, mutta se ei ikinä pukittele. Tuossakin se ilosta vaan vähän pomppii :)

   Radera
 10. Aivan ihana Zebbe ja kyllä hymyilytti katsella tuo video! :) Onnea sijoituksesta! - ja WAU mikä laukka!

  Kuten aiemmissakin kommenteissa monesti on sanottu, niin kyllä vaihtelu vaan tekee hyvää hevoselle :) Onneksi osaat ottaa ilon irti myös teille vieraammasta lajista! :)
  Vanhassa työpaikassani pomoistani toinen oli este- ja toinen kouluratsastaja. Heidän hepat kierteli kisoissa Vaativaa kisaten koulussa ja esteillä 110-130.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo kyllä vaihtelu piristää :D

   Radera
 11. Tää oli kyllä oikein hyvänmielenpostaus! Videota katsoessa ei voinut muuta kuin hymyillä kun Zebbe näytti olevan ihan tosissaan ja ihan menossa :) tekee varmasti teille molemmille hyvää ottaa hetki vähän rennommin ja tehdä vaan kaikkea hauskaa ja helppoa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo niin mäkin uskon, oikeen hyvää terapiaa meille molemmille :)

   Radera
 12. Hei onks sulla nyt uudet saappaat..? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. On joo, Petrien koulusaappaat ruskeana. Ne Amazona Suecan saappaat tulee tod.näköisesti tällä viikolla :) niistä tulee sitten erillinen postaus!

   Radera
  2. Kivan näköiset! Olen jo odotellutkin, että pääsis näkemään ne Amazonan saappaat! :)

   Radera
  3. Joo ne saappaat saan ensi viikolla ;)

   Radera
 13. Hihii, aivan ihana Z! Teistä taitaakin tulla esteratsukko! ;D Heh, ei nyt sentään, vaikka onhan tuo ihan mahtavaa vaihtelua omastakin kouluratsastajan näkökulmasta! Tuo video oli niin ihana, voisin vain katsella sitä uudestaan ja uudestaan!

  Joo, Z hyppää tosi hyvin, helposti menis isommatkin esteet, mutta siinä pitää sitten olla jo ratsastajalla estesilmää, kun sitä ei näin koulupainotteiselta hevoselta omasta takaa löydy.. ;)

  SvaraRadera
 14. Todella kivasti menette ja on mukava nähdä koulutuuppari estekisoissa. Ja hevonenhan tykkää esteistä, taitaisi revitellä enemmänkin jos saisi. :D Varmaan hyvää vastapainoa molemmille ja rentouttavaa leikkimielistä yhdessäoloa treenien ohella. Tsemppiä edelleenkin ja iloista mieltä kuten tähänkin asti.

  SvaraRadera
 15. Ihanat! :) Z niin innoissaan. Ainoo mihin kiinnitin huomiota oli noi sun jalat jotka heilu välillä joka suuntaan? :D

  SvaraRadera