Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 12 november 2015

Ehdotuksia?

Yritän nyt skarpata blogin suhteen taas kun ei ole tällä hetkellä kuin se yksi oma hevonen kotona, niin löytyisi taas vähän enemmän aikaa ja inspiraatiota kehittää jotain mielenkiintoista teille lukijoille. Joten heittäkää toivomuksia, mistä haluaisitte lukea? Nythän on talvitreenien aika, eli se paras aika vuodesta kun on mahdollista oikeasti paneutua isompiin ongelmiin, vahvistaa hevosia, ja jopa nostaa niitä seuraavalle tasolle ensi kisakautta ajatellen. Olisko tässä jotain mistä haluatte lukea?

Olen itse ollut tosi kiireinen töitten takia, siellä on niin paljon uusia asioita mitä pitää sisäistää, niin on ollut vähän pää sekaisin, mutta ehkä tämä tasottuisi tästä pikkuhiljaa ;)

CDI*** Finnderby -15, (C) Taru Arola

14 kommentarer

 1. Olisi mukava lukea ihan perusasioista havainnollistavin esimerkein! Esimerkiksi hevosen läpiratsastus ja paremmin takaosalle ratsastaminen. Mitä todella konkreettisesti teet, jotta nämä onnistuu ja millainen tunne hevosesta on silloin, kun se ei ole läpi/takajaloilla tai silloin kun se on? Miten korjaat sen takajaloilleen ja miten ylläpidät sen pysymistä sielä ? Toivoisin hyvin yksinkertaisesti selitettyä ja hyvillä esimerkeillä koottua postausta, jotta tyhmempikin ymmärtää ;) :D

  SvaraRadera
 2. Tee perehdys postaus kankiin, koska en ymmärrä kankien käyttöä ja mitä se auttaa kouluratsastuksessa.

  SvaraRadera
 3. Postaus siitä miten paljon sua turhautti viimeinen kisakausi Zebben kanssa ja miten päädyit lähettämään Zebben Warwiclle saksaan? Zebbehän osaa temput eli mitä se meni sinne opettelemaan vai menikö vain perusteelliseen läpiratsastukseen?
  Koetko ristiriitaa siinä että kotivalmentajiesi ja McLeanin tyyli eroavat toisistaan aika paljon? eli miten jatko kun ja jos Zebbe palaa vielä suomeen? Luultavasti euroopankin mittapuulla upeasta hevosesta tulee ostotarjouksia, harkitsetko niiden hyväksyntää jos sellainen eurooppaan tulee? Aiotko itse käydä katsomassa Zebbeä saksassa ratsutuksen aikana?

  SvaraRadera
 4. Miten ratsastaa kuumuvaa ja herkkää hevosta läpi selän / oikeinpäin? Tahtoo näin syksyisin vaan kytätä ympäristöä pää pilvissä painaen kuolaimelle. Mikä olisi sellainen tehtävä, missä joutuu koko ajan töihin eikä kerkeä kyttäillä? :D

  SvaraRadera
 5. Nuoren hevosen laukkaharjoiyukset ja vinkkejä ratsastajan istuntaan (treenejä) olisi kiva kuulla!!

  SvaraRadera
 6. ois kivoja jos laittaisit esimerkki piirrokset jostain perus harjoituksista jotka sopivat lähes tulkoon kelle vaan tasoon katsomatta ja kertoisit sitten miten tehtävää ratsastetaan ja mihin sillä pyritään

  SvaraRadera
 7. Hej! Skriv som du brukat när du haft tid, ingående om träningen och varför du gör som du gör. Har gillat det tidigare också! Och förstås vore det intressant att höra om hur Zebbe har det emellanåt. Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 8. Tässä muutama ehdotus!

  1. Postaus siitä miten saat haastavammankin hevosen kulkemaan oikeinpäin/peräänannossa ja mitä konkreettisesti itse teet ja mitä asioita on hyvä muistaa, millaiset tehtävät on hyviä jne.

  2. Postaus jossa esittelet sun tai vaikka hiltonin varusteet.

  3. Just jotain sellasia postauksia hyvistä kouluratsastus tehtävistä, vaikka just mitkä vahvistaa takaosaa jne.

  4. läpiratsastuksesta olis tosi mielenkiintoista lukea!

  5. postausta siitä miten toimit ennen kisoja, miten saa jännityksen pois ja miten oppis rentoutumaan vaikellakin radalla! itellä on usein ongelmana helpoillakin radoilla hirveä jännitys.

  6. videopostaus sun tallipäivästä, mitä teey hiltonille ennen ja jälk. ratsastuksen yms. ja sitten olis kiva saada videota vaihteeksi ihan perus treeneistäkin:)

  SvaraRadera
 9. Kaikki treenivinkit on tietysti huippuja! Esimerkiksi viime postauksessasi kertomat tehtävät mitä Hiltonin kanssa teette olivat tosi kivoja. Vaikka sinänsä olivatkin ennestään tuttuja harjoituksia, sitä jotenkin muuttuu helposti kauhean mielikuvituksettomaksi arkiratsastuksensa ongelmakohtien kanssa. Siis miten verryyttelet, millaisia harjoituksia teet vahvalle hevoselle, millaisia tuntumaa pakenevalle, millaisia hitaalle, millaisia hevosen suoristamiseksi jne.

  Toki molempien hevostesi talvikauden tavoitteista on kivaa lukea, viime vuonna taisit kuukausittain niitä kertoa ja pohtia sitten miten onnistuivat. :)

  Ja tietysti kaikki yleiset pohdiskelut ja mielipiteet kiinnostavat ja herättävät ajatuksia aina! Onko hyviä (ratsastus)kirjasuosikkeja? Onko netissä levinnyt esim. joku hyvä/ajatuksia herättävä valmennusklinikkavideo tai artikkeli jota voisit suositella muillekin ja pohtia omasta näkökulmastasi? Ajatuksia kouluratsastuksen jatkuvista tuomarointieroista ja kuinka arvostelua voisi yhtenäistää vai tarvitseeko?

  SvaraRadera
 10. Miten neuvoisit treenaamaan sivuttaisliikkeitä hevosella jolla on tapana jarruttaa niissä? varsinkin sinne suuntaan joka on vaikeampi. Ei ole kovin sähköinen luonnostaan jalalle, lämpenee vähän hitaasti ja sitten kyllä kevenee jalalle mutta vähän hidas syttyy!

  SvaraRadera
 11. Kisameikki ja arkimeikki postaukset tai videot! Sophia oot ihan älyttömän kaunis! <3

  Ja sitten myös jotain postausta sun alkuajoista, kerro vaikka sun ekoista kisoista tai ensimmäisistä ratsastustunneista jos muistat jotain :)

  SvaraRadera
 12. Olisi kiva kuulla sinun tasoiselta ratsastajalta, miten pureudut erilaisiin ongelmakohtiin. Itse ratsastan ratsastuskoulussa ja siellä hevoset harvemmin ovat notkeita ja täysin läpiratsastettuja :) eli esim. Täsmäohjeita vinon hevosen ratsastukseen, apuja epätasaiseen tuntumaan, takajalkojen notkistaminen, siihen kun hevonen on "kiinni" toisessa ohjassa jne! Arvostan sua kovasti ratsastajana ja olisi kiva kuulla miten ratkot tämänlaisia ongelmia! :) tsemppiä treeneihin!

  SvaraRadera
 13. Ois kiva kuulla sun hevosten ruokinnasta😄

  SvaraRadera
 14. Har du beställt/planer på att beställa dina Bia-stövlar med fårskinnsfodring?

  SvaraRadera