Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 16 januari 2016

Käyntiharjoittelua

Mukavaa alkanutta viikonloppua!

(C) Heidi Järvi


Hiltonilla on nyt tosiaan kävelyloma vielä noin viikko jäljellä, olen käynyt sitä iltaisin taluttelemassa nin 30-40min, päivisin se on tarhassa noin 08-14, hyvin on pysynyt nahoissaan :) Kun on näitä kunnon "lomia" lasken kauranmäärän aika paljon,normaalisti Hilton syö noin 5 litraa litistettyä kauraa päivässä, nyt se saa 1,5litraa päivässä. Kauran lisäksi se syö toki muitakin väkirehuja joita en ole laskenut, ettei lähde massaa. Heinää se syö niin paljon kuin jaksaa. Sitten kun aloitetaan työnteot taas, nostan kauramäärän pikkuhiljaa takaisin normaaliin määrään.

Tänään ajattelinkin työstää sitä selästäpäin ja harjoitella sitä hankalaa käyntiä... Se onkin askellaji joka meidän pitäisi saada paremmaksi, joten nythän on justiin täydellinen hetki harjoitella sitä kun ei voi muutakaan tehdä ;)

(C) Heidi Järvi
Meillä on satanut tosi paljon lunta tällä viikolla joten ollaan oltu lumihankeessa kävelemässä, sekin tekee tosi hyvää, mutta nyt olen ollut liian kauan pois Hiltonin selästä että nyt pitää päästä sinne, edes jotain tekemään :P Sitä on niin hauska ratsastaa että on jotenkin tosi tylsää nyt kun ei pääse sillä harjoittelemaan.. noh, malttia,malttia!

Tänään ajattelin vaan fokusoida siihen että meillä on koko ajan puhdas nelitahtinen käynti, niin että voin vaihdella lisätyn ja kootun käynnin välillä. Meidän ohjelmissa ei enää keskikäyntiä esitetä joten keskitytään tuohon koottuun ja lisättyyn käyntiin.

Käynnissä voi muutenkin hyvin treenata lähes kaikkia liikkeitä, avoja, sulkuja, piruetteja(takaosankäännös),väistöjä,siirtymisiä, pysähdyksia ja peruutuksia. Käynnissä ehtii vähän paremmin korjata ja miettiä asioita niin yritetään nyt hyödyntää tämä meidän käyntiloma ja tehdä jotain järkevääkin välillä ;) Kyllä se hangessa käveleminenkin on ollut tosi kivaa ja tekee varmasti hyvää, niin näitä voi hyvin vaihdella! Puomejakin voi mennä käynnissä ja se tekeekin käynnin laadulle tosi hyvää, eli tätäkin voitais joku päivä tehdä :)

(C) Heidi Järvi

Laskin että ekoihin kisoihin (jos lähdetään Vantaalle 10.4) olisi nyt 2 kuukautta ja 3 viikkoa!! Äkkiähän tämä aika menee! On jotenkin tosi rento ja rauhallinen fiilis kun ei ole mitään stressiä ollut tämän talven että pitäis nostaa hevosta seuraavalle tasolle ja mennä vaikeampia luokkia, vaan saadaan jatkaa samoissa luokissa, ja uskon ja toivon että tällä kaudella Hiltonilla olisi vähän enemmän itsevarmuutta, ettei sitä jänskättäis niin paljon enää kisoissa kun nyt on tutut jutut ja ohjelmat tiedossa :)


6 kommentarer

 1. Tosi ihania kuvia ja kiva postaus!

  SvaraRadera
 2. Suosittelen lukemaan eversti Carden tekstin "walk -queen of gaits", jos et ole vielä perehtynyt. Äärimmäisen hyödyllinen! Löytyy googlettamalla mm. Dressage Todayn artikkelina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mahtavaa, että täällä joku muukin fanittaa Cardea!

   Radera
 3. Milläs sä sitten ratsastat kun mclean laittelee zebbeä ja nipsu hiltsua?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hiltonin paikalle tulee yks ratsutettava ja sit mulla on kyllä pari muuta ratsutettavaa sen lisäks, et en usko et tulee aika tylsäksi :)

   Radera
 4. Minkälainen ruokinta (mitä ja paljonko) Hiltonilla normaalisti on? :)

  SvaraRadera