Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 12 januari 2016

Vet-check, Check!

On jotenkin niin ihanaa päästä klinikalle tarkastamaan hevonen, tai ihanaa toki jälkeenpäin kun sieltä ei mitään vakavampaa löytynyt ;) Jotenkin tuntuu myös hyvältä että tunnen Hiltonin niin hyvin että osaan jo itse sanoa missä sillä on rasitusta, jos on. Se vasen takanen oli vähän ylirasittunut, se oli oikeastaan pikkasen molemmista takasistaan, joka todennäköisesti on johtunut liian kovasta pohjasta, plus hokeista, ja toki kovasta treenistä kovalla alustalla,varmaan pieni yhtälö kaikista noista.. Ultrattiin varmuuden vuoksi myös takasen hankkari-kiinnitykset, eikä niissä ollut mitään sanomista. Kuitenkin hyvä tarkistaa kaikki samalla kun nyt kerran siellä oltiin. 

Hilton taivututettiin kokonaan läpi, ja ell katsoi sen käynnissä ja ravissa, suoralla kovalla alustalla, sekä sitten liinassa. Sai kehuja että on tosi hienossa lihaskunnossa ;) Hilton oli liian laiha tuossa marras-joulukuussa, mutta nyt syötän sille greenlinea lisäksi joka päivä, ja sitten vaihdettiin sille heinät myös noin kuukausi sitten, ja se on kyllä nopeasti tuottanut tulosta! Se ei ole ollenkaan niin "kuivan" näköinen mitä oli kuukausi sitten. 

Ultrauksen takia Hiltonilta ajettiin karvat pois takasista ja nyt kun on niin kylmä ulkona niin mun täytyy laittaa sille pintelit päälle ulos ettei jalat jäädy, reppana :) Nyt myös pidetään pari viikkoa kevyempää että saadaan nuo takatassut kuntoon. Sitten Hilton lähtee kuun vaihteessa Nipsun luo treenaamaan, mulla on synttärit 31.1 niin lähdetään silloin samalla viettämään viikonloppua Helsinkiin poikaystäväni kanssa ja viemään Hilton Keisarinmäelle :)


Klinikan lattiat piti tarkastaa..

Pakkasella pitää loimittaa kunnolla!

12 kommentarer

 1. Hyviä uutisia on kiva saada ja terve urheiluhevonen ei oo itsestäänselvyys!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei niin :) yritän kyllä käydä ainakin 2krt vuodessa nyt vet-checkissä, että varmasti tietää että hevonen on kunnossa :)

   Radera
 2. Mitä tarkoitat tuolla ylirasituksella, oliko siis lihaksissa jotain, nivelissä arkuutta/tulehdusta vai mitä? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reagoi taivutuskokeisiin ja pientä tulehdusta :)

   Radera
 3. Ei mikään ihme että sai kehuja hyvästä kunnosta! ;) Ansaitsette kehut ja huomaa kyllä postaus postaukselta kuinka kehitytte ja meette eteenpäin. Jos vertaa esim pari kk sitten, kyllä eron huomaa, molemmissa! Tsemppiä teille!!

  SvaraRadera
 4. Missä kävitte klinikalla? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Animagi Seinäjoella, voin lämpimästi suositella! Eläinlääkäri on todella tarkka ja hyvä ja puitteet siellä ovat erinomaiset! Taivutuskokeet tehdään sisällä hyvällä alustalla, ja juoksutukseen on oma juoksutusrinki katon alla :)

   Radera
  2. Okei! Ajattelin vain että kun täältä samalta alueelta aikalailla olen ja hevoseni haluaisin käydä tarkistuttamassa niin mietin että mihin kannattavaa mennä :) kiitos!

   Radera
 5. Olet aiemmin maininnut, että teidän kotitallin maneesin pohja on vähän kova Hiltonille. Onko ollut mietteitä tallipaikan vaihdosta jos se auttaisi pitämään jalat paremmassa kunnossa pidemmällä tähtäimellä? :)

  SvaraRadera
 6. Piikitettiinkö Hiltonille jotain jalkoihin vai saiko vain lepoa/kävelyä hoidoksi? Siksi kysyn koska omallani epäilen myös takavuohisten vähän rasittuneen ja jos lepokin auttaa niin en heti ole ryntäämässä piikittämään :)

  SvaraRadera
 7. Miksi et vaihda tallia jos valitat pohjasta koko ajan? :o

  SvaraRadera