Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 10 januari 2016

Vastaukset kyselyhetkeen

Zebbestä tuli jonkin verran kysymyksiä, johon vastasin tässä postauksessa, eli jätin ne kysymykset tässä pois. Muihin olen vastannut alla:

Anonym4 januari 2016 21:02
oletko koskaan miettinyt millaisia ihmisiä hevosesi olisivat, jos ne olisivat ihmisiä? :)

Vastaus: Tämä olikin aika hauska kysymys :) Hilton olisi sellainen iso bodari, joka vaatii todella paljon huomiota. Eli veikkaan että Hilton kävisi pari kertaa päivässä salilla pumppaamassa lihaksiaan, mutta kuoren alla tosi kiltti poika, joka kuitenkin olisi aika mustasukkainen naiselleen ;) Zebbe olisi sellainen tosi hauska tyyppi joka aina saisi kaikki kaverit nauramaan, eli kaveriporukan pelle :P Zebbe ei ottaisi elämää niin tosissaan vaan tekisi aina vaan sitä mitä sillä hetkellä tekis mieli :P

Hilton naisten ympäröimänä, tällästä se olisi myös jos Hilton olisi ihminen ;) (C) Heidi Järvi

Anonym4 januari 2016 21:32
Lempi kouluratsastus liike?
-Piruetti
Heppojesi hyvät puolet? 
- Hiltonin mieletön halu tehdä ja olla minulle mieliksi, sen elastisuus ja kapasiteetti käyttää sen isoa kroppaa oikein. Zebben energia, kokoamiskyky, nopeus.
Parhain heppa muisto?
- Ratsastaa Zebben kanssa HIHS:ssä vuosi sitten. Se on varmaan elämäni paras muisto tähän menessä ;)
Kamalia heppa muisto?
- Nämä ovat vaikeita kysymyksiä, mutta sanoisin että se päivä kun jouduin luopumaan ekasta omasta hevosestani, Largetto. Se oli surullinen päivä, vaikka se onneksi sai parhaan mahdollisen kodin loppuelämäkseen!
Korkein este jonka oot hypänny,vaikka oot kouluratsastaja?
-Kyllä mä nuorena olen varmaan jotain metriä hypännyt, ellei ylikin? mutta viime aikoina luulen että 80cm on se ihan maksimikorkeus :P
Vaikein hevonen millä oot ratsastajat? 
- Zebbe
Millon ja miten aloitit ratsastuksen?
- 6-vuotiaana Vaasan Hubertuksen ratsastuskoulun alkeistunneilla :)
Misä saat motivaation treenaamiseen? 
- Siitä että haluan niin kovasti tulla paremmaksi ratsastajaksi, kehittää hevosiani, ja nähdä tuloksia
Miksi kouluratsastus, eikä esim. esteratsastus?
- Kouluratsastus on niin kaunista, saumatonta yhteistyötä hevosen kanssa, siksi rakastan kouluratsastusta. Esteet ovat liian vauhdikkaat ja jotenkin liian epätarkkaa hommaa mulle :P

Zebben kanssa ylittämässä estettä, jota Zebbe kyllä luuli tooosi isoksi ;D


Anonym4 januari 2016 21:41
Tavoitteesi ensi kaudelle?
- Haluan päästä Hiltonin kanssa 65-68%:n tuloksiin PSG ja Inter 1-tasolla, sekä pärjätä hyvin pikkukierroksella, päätavoitteena ja haaveena kvaalata finaaliin :) Hiltonin kanssa ei tulla kisaamaan Inter 1-luokkia korkeammalle vielä tällä kaudella, se on kehittynyt niin nopeasti ja nyt haluan päästä tekemään kaikki tämän tason jutut mahdollisimman hyvin ja laadukkaasti. Zebben kanssa en ole vielä miettinyt mitään kun sen kanssa kaikki on niin auki. 

Anonym4 januari 2016 21:51
Postaustoive: Perusratsastusta parantava helppo treeni esteratsukolle (puomeja saa käyttää apuna)?

Vastaus: Tästä pitää varmaan tehdä oma postaus :) mutta kiitos ideasta, yritän kehittää jotain!

Anonym5 januari 2016 00:07
Mitkä on Z jatkosuunnitelmat?
Paljonko sen pitäminen Saksassa maksaa? (Suunnilleen)
Starttaatko ensi kaudella yhdellä vai kahdella hevosella? 
Mitä tekisit hevosurallasi toisin jos voisit? 
Tulevaisuuden tavoitteet?

Vastaus: Zebbestä tosiaan vastasin jo omassa postauksessa, ja näillä näkymin tiedän vain varmasti että starttaan Hiltonilla ens kaudella :) En usko että tekisin paljon mitään toisin hevosurallani, vaikka virheitä on tultu tehtyä jne, ja olisi varmasti ollut helpompaa jos olisin Zebben sijasta silloin 7 vuotta sitten ostanut valmiin GP-hevosen. Mutta sellainen ei minua ole oikeen ikinä kiinnostanut. Mielestäni se matka hevosen kanssa kun sitä kouluttaa, on se kaikista kiinnostavin ja opettavaisin. En halua ratsastaa, kisata, ja pärjätä jonkun toisen tekemällä työllä. Tulevaisuuden tavoitteita on tosi paljon, mutta haluan panostaa ratsastukseen täysin, ja toivottavasti parin vuoden päästä pääsisin debytoimaan GP-tasolla.

Anonym5 januari 2016 00:09
Onko sulla antaa vinkkejä miten saada säikky ja kuuma nuori hevonen hieman kuuliaisemmaksi?
- Oi, tuo on aika mahdotonta ilman että nähnyt hevosta. Mutta nuorten, ja myös epävarmojen hevosten kanssa on todella tärkeää olla itse mahdollisimman varma ratsastajana, ja uskaltaa ratsastaa hevosta eteen kun se säikkyilee, saada se hyvin avuille ettei se vaan pääse tekemään mitään omia juttujaan, ja olla itse mahdollisimman rauhallinen ja systemaattinen :)
Osaatko antaa vinkkejä miten lastausta kannattaisi lähteä harjoittelemaan?
- Mun hevoset menevät aina suoraan traileriin, luulen että monet ihmiset tekevät lastauksesta hirveän ison jutun. Se pitäisi olla sama asia kuin taluttaisit hevosen talliin! Eli paras vinkki minkä voin antaa että älä tee tästä mitään asiaa, talutat vaan hevosen traileriin. Jos se pysähtyy ja rupeaa haistelemaan ramppia, niin anna sille aikaa mutta pidä koko ajan itse selkä hevosta kohti ja katse menosuuntaan, eli traileriin sisäänpäin.  On myös hyvä pitää trailerin kaikki ovet auki jotta traileri vaikuttaa avaralta. Toki voi käyttää jotain porkkanaa jonka antaa hevosella VASTA KUN SE ON TRAILERIN SISÄLLÄ. Monet syöttävät hevosella sitä porkkanaa kun se pysähtyy = palkitsee hevosta siitä että se pysähtyy eikä halua mennä traileriin. Ei saa palkita hevosta käytöksestä mitä ei halua. eli vasta sisällä annetaan se porkkana.
Mikä on viimeisin asia jonka ostit itsellesi? Entä Hiltonille? Entä Zebbelle?
- Itselleni ostin viimeksi ehkä HIHS:ssä Spooksin untuvatakin, Hiltonille ostin pari päivää sitten uuden tallitoppiksen, Horsewaren 200g:n fullneck toppiksen. Zebbelle en muista mitä olisin viimeksi ostanut, ehkä parit KL:n korvahuput :)
Mikä on lempi satulahuopasi?
- Tykkään tosi paljon Equiline octagon huovista, mutta luulen että nämä Equestrian Stockholmin huovat saattavat mennä edelle kunhan pääsen niitä kokeilemaan ;)
Lempi televisiosarjasi?
- Sex and the city, Prison Break, ja Dexter ovat lemppareita kautta aikojen :)
Oletko koskaan ollut ratsastusleireillä?
- Joka kesä kun olin pieni :D olin pari kesää issikkaleirillä, ja sitten Hubertuksen leireillä täällä Vaasassa.
Mikä puhelin sinulla on?
- Iphone 6


Anonym5 januari 2016 08:40
Aiotko hankkia lapsia?
- Ehkä joskus tulevaisuudessa :)

Anonym5 januari 2016 08:57
Uskotko että Hilton riittää GP tasolle ? Olisi kiva tietää suunnitelmiasi esim vuoden parin päähän :) meinaatko satsata nuoreen tulevaisuuden lupaukseen vai mennä tällä kokoonpanolla niin pitkälle kun pääsee ? :)

Tuo on tosi vaikea kysymys. Vuosi sitten olisin sanonut että ehdottomasti ei, ei riitä GP-tasolle. Vieläkin olen todella skeptinen, mutta olen päättänyt että en mieti Hiltonin kanssa asioita liian pitkälle, vaan annan Hiltonin itse näyttää kuinka pitkälle se voi meidät viedä. Olen todella, todella tyytyväinen siihen missä olemme nyt, ja tuntuu että en voi vaatia Hiltonilta enempää kuin mitä se on jo saavuttanut. Nautin vaan jokaisesta hetkestä sen kanssa, ja tärkeintä että meillä on hauskaa yhdessä, ei paineita (olen jo liian hyvin oppinut mitä liika paine tuo mukanaan..) Suunnitelmissa on kyllä hankkia vielä uusi hevonen jossain vaiheessa, nuorempi lupaus, tässä lajissa pitää koko ajan ajatella eteenpäin ja tulevaisuutta, se yksi hevonen ei kuitenkaan riitä loppuelämälle,vaan aina on oltava yksi askel edellä ja ajateltava eteenpäin :)


Lähitapiola Small Tourin viimeinen osakilpailu -15, ja toinen sija Hiltonille, yli 68%!


Anonym5 januari 2016 12:39
Onko Hiltonilla/Zebbellä ollut mitään jalkavaivoja tms. Pidempiä saikkuja kun ne on ollut sulla ?
Ei oikeastaan mitään vakavampaa, Zebbe riehui tarhassaan kun oli 5, silloin kun se piti näyttää oripäivillä, ja se jäi sitten sen takia väliin. Muuten ei ole ollut mitään sen kummempia kuin mitä nyt näillä hevosurheilijoilla aina välillä on, mutta kunhan asiat hoitaa ajoissa niin ei niistä sen isompia vaivoja tule :)
Lempi tehtäväsi Hiltonin kanssa ?
Hiltonin kanssa parhaat tehtävät ovat avo/vastataivutus harjoitus, ja siirtymiset. Niitten kautta saan lavat hallintaan, ja siirtymisten kautta nopeammat takajalat ja reaktiivisemman hevosen :)
Entäs lempi kouluratsastusliike Hiltonin kanssa ?
Hiltonin piruetit ovat parhaita! 
Mihin asti uskon Hiltonin rahkeet riittävän ( Inter II, GP tms. )
tähän vastasinkin jo aikasemmin, oli jo yli kaikkien odotusten että se kisaa Inter 1-tasolla menestyksekkäästi, joten olen tähän todella tyytyväinen tällä hetkellä ja uskon että se voi parantaa sinne 68%:n tuloksiin. Aika saa näyttää riittääkö rahkeet pidemmälle :)
Onko sulla ensi kaudelle jo sellaista must kisaa, mihin haluasist ehdottomasti päästä ?
Finnderby on kyllä aika must kisa ;)
Onko/koska zebbe tulee takaisin ja mitkä sun jatkosuunnitelmat on sen kanssa ? Meinaatko jatkaa sen kanssa kisaamista ?
En tiedä vielä koska se tulee takaisin, se edistyy Saksassa todella hyvin eikä minulla nyt tällä hetkellä, kun olen käräjäoikeudessa töissä, riitä aika satsata 100%n kahteen hevoseen ja töihin.Haluan aina suorittaa kaiken minkä teen 100%:sesti, joten nyt tämä systeemi toimii hyvin :)
Mitkä on sun kauden 2016 päätavoitteet ?
- Suorittaa 65-68%:n tuloksia Hiltonin kanssa pikkukierroksella, ja osallistua ainakin yhteen KV-kisaan :)


Anonym5 januari 2016 19:10
Millaisia vinkkejä annat kouluratsastajan alulle jolla ei ole resursseja ostaa useiden kymppitonnien hevosta? Kunnianhimoa on, mutta rahaa rajallisesti. Valmentaudun säännöllisesti ja oma hevoseni on heA-vaB tasoinen mutta alkaa olla iäkäs eikä sen rahkeet enää riitä ihan vaativan tason kilpailuihin. HeA kisoista on tuloksia noin 60-62% tasolla.

Vastaus: Yritä hankkia joku hevonen jota voit treenata ja jonka kanssa voit päästä pidemmälle. Aina löytyy laadukkaita hevosia joilla on omistajia joilla ei ehkä rahkeet riitä, tai joilla ei ole aikaa/intressiä, joita voit auttaa ja samalla päästä itsekin eteenpäin. yritä nykyisellä hevosella valmentautua mahd. paljon ja oppia niin paljon kuin pystyt nyt, ja saada hyviä kisatuloksia, jotka voivat toimia meriitteinä sitten "uuden" hevosen hankinnassa :) tsemppiä!

Anonym5 januari 2016 21:30
Aiotteko ensi kaudella pysytellä pääosin inter 1- ja PSG-tasolla vai kokeilla jopa korkeampia luokkia? Olisiko Hiltonista jo kokeilemaan ylempiä luokkia?
Kiitos hienosta blogista! On huippua seurata johdonmukaista ja hevoslähtöistä työskentelyä :)

Vastaus: Kiva kun tykkäät blogistani :) kyllä me tuolla tasolla pysytellään. Mielestäni olis epäreilua Hiltonia kohtaan lähteä taas nostamaan rimaa, se kuitenkin nousi niin paljon viime talvena ja vuonna, että mielestäni se ansaitsee nyt pienen "hengähdystauon" ja vuoden missä se saa mennä tuttuja luokkia, ja saada itseluottamusta. Se kuitenkin siltä viime kautena vähän puuttui kun se jännitti todella paljon kisoissa, joten tällä kaudella haetaan sitä itseluottamusta ja rutiinia, joka toivon mukaan tulee nostamaan myös tuloksia jonkin verran. Kaudelle 2017 voidaan sitten ehkä miettiä Inter II-luokkia, jos Hiltsu niin pitkälle kykenee :) muistakaa että se on vasta kääntynyt nyt 10 :D
Riina5 januari 2016 22:15
Mikä saa sut innostumaan ratsastuksesta ja mistä sun motivaatio tulee ratsastukseen? Voisitko kuvitella että sulla olisi joku muu hevonen kuin Hilton?

Vastaus: Mä rakastan eläimiä, ja näen ne yleensä parempina ystävinä kuin ihmiset ;) joten kai se yhteistyö mitä saavuttaa kun kouluratsastus on parhaimmillaan, on se, mikä kiehtoo ja inspiroi eniten. Mua motivoi juuri se, että mitä enemmän opin, sitä paremmin huomaan,kuinka vähän oikeasti osaan. Ja haluan oppia ;) Voin toki, kyllä yhden elämän aikana ehtii varmasti moneen ihanaan hevosystävään tutustua, vaikka ei sitä ole helppoa tällä hetkellä ajatella. Kyllä nykyiset hevoseni ovat todella lähellä sydäntä, enkä halua ajatella sitä että ne ei olisi. Joissain asioissa on parempi elää hetkessä eikä ajatella kovin kauan edes tulevaisuuteen :)

Anonym6 januari 2016 11:52
Kauanko sulla kuluu aikaa tallilla nyt kun on yksi heppa? 
Jos en pidä tunteja tai ratsasta asiakkaiden hevosia, niin noin 2,5 tuntia.
Mites silloin kun zebbekin oli suomessa?
3-4 tuntia.
Millainen sun päivärytmi on nyt arkena ja muutenkin?
Aamuisin käyn joko tallilla ratsastamassa ennen töitä (silloin herään 06-aikoihin), ja töitten jälkeen salille, tai toisin päin. Tai jos jokin noista jää pois, niin lähden töihin 09-aikoihin, eli herään 07.30, ja illalla sitten talli/sali. Joulukuu oli laiskaa aikaa, kun en "ehtinyt" salille, eli olen käynyt iltaisin tallilla töitten jälkeen. Usein ratsastan asiakkaan hevosen Hiltonin lisäksi tai pidän tunnin, kotona yleensä 21-aikoihin.  
Kerkeätkö tehdä muuta kuin työt ja talli?
Enpä oikeastaan, salille yritän kyllä ehtiä ja viimeistään keväällä tai kun pakkaset hellittää haluan aloittaa aamulenkkeilyn. Käyn aina keväästä syksyyn lähes joka aamu 7.5 km:n lenkillä.Tämä on kaikista paras päivän alku, rakastan juoksemista :) Mutta muuten niin meidän täytyy melkeen lähteä Vaasasta pois että pääsee oikeasti lomailemaan ja tekemään muuta, esim nyt kun oltiin uuden vuoden yli Prahassa 5 päivää ystävien kanssa :)
Hoidatko sun hepat aina yksin?
Kyllä, hoidan ihan kaiken itse. 
Minkä merkkisiä ratsastushousuja omistat? Mitkä sun mielestä kestävimmät?
Pikeur, ehdottomasti paras housumerkki.
Monetko saappaat/ratsastuskengät omistat? Minkä merkkisiä? 
Yhdet treenisaappaat(Amazona Sueca) ja yhdet kisasaappaat(Königs Sir). Parit ratsastuskengät
Käytätkö talvella/kesällä eri saappaita?
Treenisaappaat aina kotona, kisasaappaat kisoissa :)
Ratsastatko nyt paljon muita hevosia hiltonin lisäksi? 
En, aika ei riitä, ja pitäisi ehtiä huolehtia miehestäkin välillä ;)
Kuinka monta tuntia vietät hevosen selässä viikossa?
En ole laskenut :D tällä hetkellä ei varmaan niin monta, ehkä sen 7-8h? silloin kun en tehnyt juristin hommia niin varmasti noin 20h vähintään :)
Missä päin olet ollut ulkomailla reenaamassa? Muualla kuin saksassa?
Saksassa Holga Finkenin luona. Olin viikon Hollannissa ennen kuin Zebbe tuli kotiin, Stal Korenbloemilla.
Millä tallilla?
^^
Luetko paljon hevosartikkeleita? Seuraatko alan videoita?
Luen paljon ruotsalaisia blogeja, en silleen seuraa, mutta aika säännöllisesti katson kyllä tunnettuja sivustoja läpi ja kiinnostavimmat videot.
Vinkkejä mitä valmentajia/artikkeleita yms kannattaa seurata?
Eurodressage.com:issa on yleensä hyviä juttuja, sekä ruotsin hippson.se :) 
Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sulla on?
Vaikka ja mitä ;) Haluan panostaa ratsastukseen 110%, kuitenkin haluan myös tehdä juristin hommia jonkin verran, niin joku hyvä yhtälö näistä molemmista, ratsastus ja juridiikka :)
Aiotko asua suomessa vai oletko suunnitellut ulkomaille muuttoa tai vaihtoehtoisesti muuttoa etelä-suomeen?
Uskon kyllä että jään Suomeen, mutta nämä asiat ovat aika paljon auki vielä.
Montako valmentajaa sulla on tällä hetkellä? Kenen valmennuksissa käyt?
Nipsun valmennuksissa käyn eniten, hän on se "päävalmentaja", sitten käyn välillä myös Markon ja Maschan valmennuksissa, tekee hyvää nyt kun en pääse itse etelä-Suomeen samalla tavalla kuten viime talvena.
Onko sinulla vinkkejä miten opiskelija pystyisi harrastamaan tavoitteellisesti ratsastusta ja pystyisi kehittymään vaikka omaa hevosta ei löydy ja useilla viikkotunneille ei ole rahallisesti mahdollisuutta osallistua(?).
Yritän löytää joku hevonen millä voit treenata, varmasti löytyy hevosenomistajia jotka tarvitsevat hevoselleen liikutusapua :)
Siinä olisi nyt muutama kysymys :)Anonym7 januari 2016 00:15
Jos ei tarvitsisi miettiä aikaa, rahaa tai muita resursseja, millaisen hevosen hankkisit nyt kolmanneksi hevoseksi?
Vastaus: Kyllä se seuraava hevonen riippumatta resursseista tulee olemaan sellainen 5-6vuotias todella laadukas kouluhevosen alku, en halua mitään valmista peliä, vaan nuoren, tosi laadukkaan, jota ei ole koulutettu paljon jotta voin sen sitten itse kouluttaa sellaiseksi kun sen haluan :) Uskon kuitenkin että minulle olisi tosi hyödyllistä ostaa valmis GP-hevonen, jolla pääsis opettelemaan, mutta vaikka kuinka hyödyllistä se mulle olis, en silti tiedä ostaisinko jos sellainen tilaisuus sattuisi edelle ;)

1 kommentar

  1. Mielenkiintoisia vastauksia. Huomasi, että ihmiset olivat hyvin kiinnostuneita Hiltonin tulevaisuudesta ja se on aina ollut munkin suosikki <3
    Itse asun Oulussa, niin täältä katsottuna Vaasakin kuuluu Etelä-Suomeen ;)

    SvaraRadera