Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 8 augusti 2016

Laakson kisat ja Pixun ensimmäinen vloppu-reissu!

(C) Taru Arola


Enhän mä tämmösiä kuvia kehtais oikeasti julkaista, mutta nyt kehtaa kun näkee kuinka hyvin se on tästä muuttunut, hehhe :P


Mua kyllä vähän naurattaa nämä kaksi kuvaa, miettikää että näitten välissä on vain  kaksi kuukautta!! Kyllä voi saada ihmeitä aikaiseksi lyhyessä ajassa! Ylälinja on ihan selkeästi vahvistunut tässä parin kuukauden aikana. Pixu näytti vähän aasilta tuossa keväällä vielä :D Ei sitä huomaa kun sitä näkee joka päivä, mutta näin kun sain kuvat vierekkäin niin kyllä huomaa! Kyllä tässä on kuoriutumassa niin hieno neiti kuulkaas ;) ja kyläl mulla aika hyvä silmä on kun osasin vähän arvatakin että tästä voi tulla aikas hieno vielä ;) "ruma ankanpoikanen" on kehittymässä hienoksi leidiksi < 3

Pixu on käyttäytynyt todella hienosti koko viikonlopun, se meni suoraan traileriin, matkusti todella hyvin, pystyin jopa ottamaan sen yksin ulos traikusta ja se odotti kiltisti kun vein ensin Hiltonin  talliin ja Pixu odotti sen aikaa trailerissa. Uudessa tallissakin se otti rennosti ja söi ja joi hyvin. La:na kävin aamulla sen ratsastamassa, ja vaikka sitä jännitti alkuun niin se silti kuunteli mua ja rentoutui koko ajan enemmän ja enemmän mitä kauemmin ratsastin. Toki se ei ollut ihan yhtä rento mitä joskus kotona, mutta ehkä ihan normaalia tässä vaiheessa vielä ;)

Sunnuntaille saatiin vierailua kun Taru Arola tuli ottamana meistä vähän kuvia. Oli todella kiva saada Pixusta taas vähän uusia kuvia, ja varsinkin vähän "rakennekuvia" mistä näkee missä lihaskunnossa se tällä hetkellä on. Kaulaan on kyllä hyvin lähtenyt kasvamaan nyt lihasta! Vielä pitää paljon saada lihaksia päälle mutta kyllä se tästä,pikkuhiljaa!

Nyt Pixu saa pitää tämän viikon lomaa, on niin paljon viime viikolla tapahtunut uusia asioita, ja se on kyllä käyttäytynyt yli odotusten niin nyt saa ansaittua lomaa! Ti ja to se juoksutetaan ettei nyt ihan seisottamiseksi mene, ja sitten käydään vähän metsäkävelyillä myös :) Ensi viikolla jatketaan sitten töitä taas!

Kaikki kuvat tosiaan Taru Arolan ottamia, supersuuri kiitos näistä upeista kuvista!!
Hiltonin suhteen olen moneen asiaan tyytyväinen, mutta moneen myös en niin tyytyväinen :P Hilton oli molempina päivinä jännittynyt ja todella vetelä, varsinkin su:n Intterissä tuntui että sain kantaa hevosen koko radan läpi.. Se ei ehkä ole ihan optimaalista kun Hilton ei ihan pieni ja kevyt ole :D
Videolta kun katsoin niin molempina päivinä oli raviohjelma hyvän näköistä, toki se voisi siinä olla aktiivisempi takaa, mutta ihan jees, paljon paremmin kuin keväällä! Tuomaritkin olivat samaa mieltä että ravissa on jo ihan sujuvaa menoa, mutta laukassa sitten sen jännittyneisyyden huomaa kun siellä tulee isoja rikkeitä.
La:na pirueteissa se meni melk tasajalkaa ympäri, sain kuitenkin piruetit toimimaan hieman paremmin kuin ennen, tuntui että mulla oli enemmän kontrollia niissä, se ei heittänyt samalla tavalla ympäri. Tässä yritin nyt itse uskaltaa koota ja odottaa ennen kuin lähdin kääntämään. La:na saatiinkin vähän päälle 63% ja eka ei sijoittunut.
Su:na tein sitten tahallaan piruetit TODELLA isoiksi, olivatkin enemmän kuin pienet voltit, mutta tein tämän ihan tahallaan koska sen on pakko ajatella radalla pirueteissa enemmän eteen jotta saadaan ne sitten pikkuhiljaa sujumaan. Sen pitää olla rennompi selästään eikä jähmettyä paikalleen siinä pohkeen taakse. Su:na meille tuli myös todella harmillinen rike kakkosissa, josta saatiin huonoimmillaan arvosanan 3. Nämä olivat kalliita rikkeitä jotka maksoivat meille jopa kolmannen sijan (oli tosiaan alle 1% kolmoseen sijaan asti, eli tiukkaa teki), mutta näin se menee. Kuitenkin olen todella tyytyväinen, että kunhan nyt nuo piruetit rupeavat onnistumaan, ja olen varma että pian ne toimii, en ole ennen voinut edes ratsastaa sitä noin eteen piruetissa radalla, koska se on vaan mun jalasta jäänyt enemmän ja enemmän taakse. Seuraaviin kisoihin uskallan sitten kääntää vähän enemmän paikallaan.
Pitää ajatella fiksusti, ja vähän koulutusmielessä mennä näitä ratoja nyt, korjata niin että ehkä nyt saa vähemmän pisteitä mutta tulevaisuudessa ne auttaa meitä eteenpäin.
Vaikka Hilton olikin nyt jännittynyt niin se oli enemmän mun mukana nyt ja pystyin silti vaikuttamaan siihen paremmin kuin ennen!


Taru Arolan kuvia nämäkin ;)11 kommentarer

 1. Mahtavasti huomaa Pixun kehityksen, se on saanut valtavasti lihasta! Voisitko kirjoittaa joitain postauksia myös ruotsiksi? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo eikö? ☺️ Voin kyllä kirjoittaa ruotsiksikin jos kiinnostusta löytyy?

   Radera
  2. Se olisi huippua! Olen pitkään etsinyt blogia, jossa tekstejä olisi kummallakin kotimaisella kielellä, mutta valitettavasti en mieleiseen ole vielä törmännyt. :/

   Radera
 2. Super Pixu! Niin sitä pitää käyttäytyä uusissa paikoissa ja nyt sitten kotona se saa sulatella näitä uusia asioita.

  Pixusta on todella kuoriutunut kaunotar ja niin lyhyessä ajassa se on muuttunut ja paljon. Lihaksia on tullut ja se säteilee itse varmuutta. On todella ihanaa nähdä miten se on mennyt eteenpäin ja kehittynyt. Jatka samalla tavalla sen kanssa eli hiljaa hyvä tulee, niin siitä kehittyy vielä oikea rusettihai.

  Harmin paikka, että nallekarhu jännittää yhä ja menee välillä veteläksi. Ravikuvat oli kyllä ihania ja sinusta näkee, että todella keskityt ja ratsatat sitä askel askeleelta. Hienon näköistä menoa. Ravi on todellakin parantunut.

  Se mikä tekee erityisen ratsastajan, että voit näin avoimesti analysoida omaa ratsastustasi ja mietit missä on parannettavaa, siihen ei kaikki pysty.
  Ihaninta on, että et koskaan syytä hevostasi, vaikka ei menisikään nappiin.
  Toivon teille onnea ja menestystä nallekarhun kanssa, mutta odotan innolla Pixun ja sinun kisaamistasi. Uskon, että se tamma vie sinut vielä pitkälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo kyllä mä uskon että Hilton tästä lähtee parantamaan taas, se kehittyi niin hurjaa vauhtia talvella 14-15 et ihan normaalia että tulee pieni taantuma. Se on varmaan kropastaan vähän väsynyt myös, kuuluu asiaan. Yritän antaa sille paljon kevyutä päiviä että ehtii palautua ja kerätä voimia :) Pixun kanssa kyllä tosi mielenkiintoista seurata miten se kehittyy ja onneks on pitkä talvi edessä, kiva nähdä missä vaiheessa se on ensi kesänä ;)

   Radera
 3. Tuo Pixun muutos on ihan silmiinpistävä! Ei ihan heti tunnistaisi samaksi hevoseksi. Voi mikä rimpula se olikaan vielä kaksi kuukautta sitten..
  Olet tehnyt hienoa työtä sen kanssa ja sulla oli tosiaan silmää nähdä mikä kaunotar siitä kuoriutuu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ei kyllä oikeen tunnista 😁 Kiitos, jännää tosiaan nähdä mitä tästäkin tulee ☺️

   Radera
 4. Pixu on hieno, saanut hyvin massaa ja tuo kuva etuiistosta otettuna missä laukkaa, on upea. Se on Ryhdikäs mutta pysyy hyvin pyöreänä. Ja tekstit mielellään suomeksi niin itärajan lukijatkin ymmärtää vielä 😆

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okei 😁 Ja kyllä tästä tammasta rupee näkymään oikeen laatua 👌☺️

   Radera
 5. Muistan kun se oli Tanjalla ja kävin sitä kokeilemassa niin olihan se raaka ja rimpula! Nyt se näyttää jo tosi kivalta :)

  SvaraRadera
 6. Kyllä on hieno hevonen! Hevonen on muutenkin eläinten aatelia.

  SvaraRadera