Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 14 augusti 2016

Vesi-extreme-(ratsastus) urheilua

Oi että mikä viikonloppu! Vettä on tullut melkein taukoamatta koko viikonlopun, lauantai-aamuna kun tulin kisapaikalle siellä oli toisella radalla täys lammikko keskellä kenttää, ja muutenkin koko kisapaikka oli vaan vettä ja rapaa.

Yllä: kisakenttä ,ja alla: turvassa sateelta kotona maneesissa :PIpvällä kun tultiin kisapaikalle ei enää satanut, mutta kun koko yön, aamun, ja päivän oli tullut vettä aikalailla kaatamalla, niin toki kentät olivatkin sen mukaiset. Järvestä oli muotoutunut meri :D ja kuravellinkiä oli tyyliin polviin asti :P Ajattelin kyllä ensin että en pysty starttaamaan, Hilton ei ikinä jaksa tuommoisessa pohjassa mennä, mutta päätin sitten kuitenkin kokeilla kun nyt kerran kisapaikalle oltiin tultu, ja Hilton kuitenkin ravas ja laukkas siinä.

Rata meni sitten aika ok koko raviohjelman, takaosankäännöksissä Hilton jäi vähän maahan kiinni eikä päässy ympäri, ja laukassa ei jaksanut kyllä ollenkaan puskea itseään mudasta ylös. Rikottiin molemmat sarjat kun se ei pystyny vaihtamaan avusta kun ei vaan pystynyt saamaan jalkoja niin nopeasti maasta irti.. Piruetit olivat ne jotka sitten sujuivat paremmin kuin mitä nyt hetkeen on sujunut! sain niistä muistaakseni kaikilta tuomareilta 6.5. Joten jotain positiivista ;)

Paikallislehti Vasabladet kirjoittaa aina hyvin juttuja, kiitos siitä! Kuvassa Hiltonin kanssa PSG-radalla :P


Tänään sitten olin kyllä kovaa menossa kisaamaan, hevonen oli letitetty ja puunattu ja olin menossa maneesiin (kotona) vähän verkkaamaan, ennen kuin piti lähteä sitten kisapaikalle, mutta sitten jotenkin kun Hilton siinä nöyrästi vaan meni mun perässä maneesiin ja sitten katsoi mua sen nallekarhu-silmillä, niin mulle tuli vaan pieni pisto sydämeen,että ei, mä en voi pyytää tätä Hiltonilta. Sille on muutenkin nuo Inter 1-ohjelmat vielä vaikeat kisoissa, joten tuntui että mä en voi vaatia siltä että se noissa olosuhteissa joutuisi suoritttamaan tuolla tasolla.  Tässä olisi ollut "helppo" mahdollisuus kerätä pisteitä Small Touriin kun vain 5 ratsukkoa starttasi, mutta en mä sitten pystynyt sitä Hiltonilta vaatia.

Hölkättiin sitten hetken maneesissa, jonka jälkeen Hilton sai mennä kuivaan talliin syömään ja nauttimaan vaan rennosta sunnuntai-päivästä :) Itse kävin katsomassa sitten Small Tourin, ja kyllä nostan tytöille hattua jotka siellä suorittivat! Rakkaudesta lajiin ;)

Hilton joka ei yhtään tykkää vedestä oli kyllä niin urhea ja meni kuitenkin < 3


Nyt meillä ei ole oikeastaan kisoja tiedossa, Hiltonille voisi joku helpompi luokka vielä sopia startata, mutta se on ollut tämän kauden nyt vähän väsynyt ja epävarma. Vähän olen pohtinut, että ehkä tämä nyt vaan on ihan normaali taantuma, Hilton nousi viime kaudella kuin raketti helppo A-vaativa B tasolta suoraan Intteriin ja vielä huipputuloksin, ja kun niin äkkiä nousee ja kehittyy, niin on se ihan normaalia että jossain vaiheessa tulee sitten vähän taantumaa ja väsymystä. Tämä on Hiltonille todella rankkaa, ja se joutuu näissä luokissa kyllä ihan sen äärirajoille.

Jatketaan treenejä, mutta pidetään nyt pienen ajan vaatimukst vähän alemmalla, eli ei treenata piruetteja, siksakkeja, tai sarjoja ;)

2 kommentarer

 1. Voi ei, kylläpä sitten sattui hurjat olosuhteet! Okei, onhan ne samat kaikille, mutta varmasti joutuu silti hetken pohtimaan kannattaako startata. Onko vaivan arvoista lähteä hakemaan vain kokemusta mutavellistä, kun tietää että hevonen luultavasti hyytyy kesken kaiken..
  Hienoa että taistelitte lauantain radan läpi, mutta teit varmasti oikean päätöksen jättämällä sunnuntain startin väliin!
  Hevosen parasta ajattelit, pisteitä tulee ja menee. ;)

  Tsemppiä jatkoon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, kyllä mä siinä sitten pohdin, että kun Hilton on muutenkin ollut nyt sitä mieltä että kisaaminen on vähän vaikeaa ja jännittävää, niin onko se sitten reilua pakottaa se menemään vielä 100 kertaa vaikeimmissa olosuhteissa tuolla tasolla? mun mielestä se ei mitenkään olisi tuonot meille mitään hyvää, eikä olisi ollut Hiltonille reilua. kiitos :)

   Radera