Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 4 augusti 2016

Pixu ylitti kaikki odotukset!

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Speedexin kanssa)
Tästä se kisahevosen elämä alkaa! Ja kuinka hyvin se alkoikin < 3

Eilen lähdettiin suoraan töistä kohti Kurikkaa ja 1-tason estekisoihin. Odotukset oli sellaiset, että ajateltiin että kunhan selvitään hengissä niin olis hyvä :D Oltiin aika varmoja että Pixu tulee olemaan niin jännittynyt ja stressaantunut koko sen matkan ja kisan ajan, että tavoitteena oli vain että kuski pysyisi kyydissä ja että Pixu jotenkuten tottuisi tämmöiseen tilanteeseen.
No miten kävi? Pixu käveli suoraan traileriin, seisoi kuin kynttilä koko matkan. Kun tultiin perille se aluksi vähän huolestuneena katseli traikusta ulos ja hörisi muille hevosille ja varmasti ihmetteli että "mihin mut on oikeen tuotu". Siellä oli tosiaan todella paljon hevosia paikan päällä, ja aikamoinen meno. Siinä kun se sai hetken traikusta vaan katsella ja ihmetellä niin se rauhottui kyllä, ja kun oli aika ottaa Pixu traikusta ulos niin se oli todella rauhallisesti ja kiltisti. 
Saatiin se satuloitua ja sitten Tina hyppäs selkään ja lähti verryttelyalueelle. Missä se pystyi kävelemään Pixun kanssa pitkin ohjin (!!), vaikka siellä hurjasteli monta hevosta sen ympärillä, kentän laidalla oli paljon ihmisiä, ja parkkipaikka missä oli monta hevosautoa oli ihan vieressä.


Pixusta venyy kyllä sitä liikettä vaikka kuinka :D nyt olen tarkoituksella himmannut sen liikkumisen kanssa, koska kuten varmaan tiedättekin niin koulutuksessa pitää ensin saada hevosen rennoksi,tasapainoon, ja tahtiin, niin sitä nyt harjoitellaan sen kanssa pienessä hölkkäravissa. Mutta tosiaan sitten kun neiti välillä vähän innostuu niin tulee aika kivoja askelia esille ;)

Verryttely meni todella hienosti,Pixu näytti oikealta kisakonkarilta, eikä kattellu mitään vaan puksutteli vaan menemään. Vähän se toki innostui välillä, mutta ihan normaaliin tapaan kuten se innostuu myös kotona.

Ensimmäisenä Tina ja Pixu hyppäsi 60cm radan, joka meni puhtaasti sekä alkuvaihe että uusinta! jee!! Oltiin todella tyytyväisiä! Pixu ei kattonut mitään, ei edes yleisöä! Ja oli tosi rennon ja tyytyväisen näköinen radalla! Sitten 70cm:ssä huomasi selkeästi että se ehti vähän väsähtää, eikä ehkä mikään ihme, niin sieltä tuli 2 pudotusta. Mutta tässäkin se meni rennosti ja tyytyväisesti läpi koko radan.

Ei kyllä paremmin olisi voinut mennä, ensimmäistä kertaa poissa kotoa sen aikaa kun mä olen Pixun omistanut, ekat kisat, ja näin hyvin käyttäytyi sekä kuljetuksessa, kisapaikalla, että ratsastuksessa! En olisi kyllä uskonut :PMutta täytyy kyllä tässä vaiheessa nostaa esiin se, että mä rupesin syöttämään Pixulle Speedexin ProKalmia sunnuntaina, ja se söi sitä eiliseen asti. Olen ihan varma että ilman ProKalmia ei oltais saatu näin hyvää tulosta ja näin rentoa hevosta ekoihin kisoihin! Tästä oli todella suuri apu, ja auttaa siihen että saadaan hevoselle hyviä kokemuksia kerättyä ja Pixun itseluottamus kasvaa tätä kautta.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin ProKalmia ja kyllä voin nyt todella lämpimästi suositella! SPeedex Prokalmia voi ostaa 1,1 kg:n purkeissa täältä hintaan 78 euroa, tai kerta-annostus tuubeissa täältä , hintaan 15 euroa. Pixu sai nyt su:na 2 mittaa, sitten annoin sille 3 mittaa ma,ti, ja ke. Uskon että parhaiten toimii noin kun antaa sen 3-4 päivää ennen sitä jännittävää paikkaa, niin aine ehtii ruveta vaikuttamaan. Lisää tietoa ProKalmista löydätte ylläolevasta linkistä :)

Nyt jatketaan treenejä, ja jos saan vielä pari asiaa järjestettyä niin taidan ottaa Pixun mukaan viikonlopuksi Helsinkiin, pääsis nyt vähän katsomaan maailmaa ja tottumaan kisahevosen elämään ;) sitten ensi viikon Pixu saisi lomailla täysin, kun nyt on niin paljon uusia asioita mietittävänä!
3 kommentarer

 1. Pixu oli niin hieno livenä, vaikka laadukkaan kuvan siitä on saanut bloginkin kautta. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kun kiva kuulla :) oli kyllä niin kiva kun se käyttäytyi niin mallikkaasti! :)

   Radera
 2. Hitsi oiskohan tuo ProKalm sellasta mitä syöttää orille kesäisin... Mulla menee piekkariori aina kesäisin todella hermostuneeksi ja vaikeaksi käsitellä koska tammoilla on kiimat. Syksyllä ja talvella ei mitään ongelmia. Pitänee kokeilla, sillähän se selviää :')
  Pixu menee hienosti! Joskus hepat osaa yllättää myös positiivisesti :)

  SvaraRadera