Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 7 september 2016

Pixusta kuvapommi ja treenikuulumisia!


No nyt on kyllä kuvia! Cia kävi eilen moikkaamassa meitä ja räpsimässä kuvia kun ratsastin Pixulla. Olen kyllä itsekin aika yllättynyt kuinka hyvältä se nyt näyttää! Kyllähän sen tuntee selkään että se on paljon parempi, mutta kyllä kuvista sitten näkee ihan eri tavalla sen eron. 

Eilen sain tosi kivan tuntuman laukkaan kun pystyin koota sitä ihan eri tavalla kuin ennen (se heti otti oppia kun Nipsu kävi sen selässä viime viikolla ja rupes pyytämään vähän kootumpaa laukkaa), kerrasta se sitten sen ymmärsi! Todella fiksu tamma! Ravissa se  ei vieä tule etuosan kanssa niin ylös kuin laukassa, mutta sekin paranee koko ajan. Kuvistakin näkee että sillä on pyöreämpi muoto niissä laukkakuvissa missä se nousee ihan sään kohdalta asti ylös. Ravissa on vielä vähän "litteä".

Joten laukkaa on nyt hyvä harjoitella paljon koska sieltä se voima ja lihakset tulee kun se kantaa itseään siinä tosi oikeinpäin. Sen laukkahan on tosi hyvä luonnosta ja ponnistaa siinä hyvin. Se on vaan ollut tosi holtitonta ja isoa se laukka kun ei ole pystynyt kantamaan siinä niin hyvin ennen.

Tässä nyt on joku miljoona kuvaa, mutta en osannu valita mitään pois, ja nyt kun ei hetkeen ole ollut Pixusta mitään koulutreeni-kuvia, niin laitetaan kerrasta kunnolla niitä ;) Lopussa sitten pari vanhaa kuvaa, niin näkee taas sen eron että miten on lähtenyt tamma kehittymään! Voin kyllä sanoa, että olen tosi ylpeä < 3Pari vanhaa kuvaa:

Maaliskuu 2016. (C) Anna-Karin Åkers
(C) Heidi Järvi. Maaliskuu 2016
Maaliskuu 2016. (C) Heidi Järvi

Maaliskuu 2016. (C) Anna-Karin Åkers

Hilton on myös ollut ihan super nyt! Olen kyllä saanut tosi hyvin apua Jasminilta, Hilton on niin paljon parempi nyt ratsastaa! Ollaan tehty paljon siirtymisiä, piruettilaukasta eteen keskilaukkaan, ja ne piruettilaukkapätkät aina vaan tosi lyhyet, parisen askelta niin että se polkee hyvin aktiivisin takajaloin, ja siitä heti eteen nopeasta jalasta. Nyt kun ollaan tehty lyhyissä erissä näitä piruettilaukkoja, niin Hilton tekee ne mielellään eikä ole sitä mieltä että tämä on tosi raskasta. Mä olen ehkä itse jäänyt junnaamaan sitä piruettilaukkaa pitkiä pätkiä ja siitä Hilton menee hapoille, ja kokee sen tosi raskaana. Sitten se on jäänyt muistiin ja joka kerta kun kokoaa piruettilaukkaan se on jo heti alusta asti ollut sitä mieltä että "ei mä en kykene, tämä on liian vaikeaa ja raskasta, haluan pois tästä asennosta äkkiä!".
Se ero on ihan selvä nyt kun lähden kokoamaan, niin se ei ajattele enää "apua,apua" vaan nyt se kokee sen helppona asiana ja tekee sen mielellään, kun ei tehdä sitä sille vaikeaksi! Sen itseluottamus on selvästi nyt kasvanut!

Sitten ollaan tehty paljon väistöjä lävistäjällä, missä voin muuttaa askelpituutta, ja sen jälkeen ollaan menty sulkuihin, missä mun pitää ajatella enemmän etuosaa oikealle, ja pienet askeleet, muuten se vähän leviää takaa ja menettää tahdin. Näitä mun pitää vielä harjoitella lisää jotta saan ne hyvin sujumaan! Tässäkin paljon eteen-kiinni niin että saan sen menemään pienin askelin ja siitä taas vähän eteen, ilman että takajalat leviää vaan että se pysyisi enemmän "kasassa".

Ravi onkin ollut tosi hyvä, tässä ollaan tehty paljon nopeita siirtymisiä käyntiin, tai melkeen käyntiin, sama juttu tässäkin, että mun pitää päästä vaikuttamaan sen askelpituuteen ilman että tahti katoaa. Ja sen pitää reagoida nopealla pohkeella.

Ollaan menossa Laaksolle Joukkue-SM:eihin 17-18.9, joten nyt treenataan sitä kohti. Lauantaina starttaan PSG:n ja sunnuntaina joukkue-kisassa Va B. Odotan kisoja innolla, koska nyt on kiva treenata kun on saanut uutta intoa ja uusia työkaluja millä saan Hiltonin paremmaksi. Pääasia nyt on, että saan kasvatettua Hiltonille itseluottamusta ja että se kokee, että kaikki on sille helppoa mitä pyydän!

8 kommentarer

 1. Minulla on ratsastettavana nuori, jonka sisäänratsastus on jäänyt myöhäiseen. Olen huomannut siinä ja pixussa paljon samaa, ja näistä kuvista huomasin taas lisää. Pixuhan välillä asettuu niskasta sisälle ja turvasta ulos, ja minulla on tuo sama ongelma. Miten alat korjaamaan tätä? Ihan mielenkiinnosta olisi kiva kuulla vinkkejä siihen, kun se on itsellenikin niin ajankohtaista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niskasta sisälle ja turvasta ulos? Pixullahan on joku vanha vamma niskassaa, joka on nyt parantunut paljon (lihakset oli jumissa, varsinkin oikealla puolella), minkä takia se ei pystyny asettumaan lainkaan oikealle alkuun. Vieläkin on välillä tämän kanssa vaikeuksia mutta se tulee rehellisemmin siihen taivutukseen koko ajan. toki ei vielä pysy siinä koko ajan, mutta tämä on asia joka vain menee ajan myötä paremmaksi kun se saa enemmän kantovoimaa ja siinä kevenee niskasta eikä nojaa "niskan yli", niin kuin se teki tuossa alussa kuten esim vanhoista kuvista näkee. Pixu pääsee hierontaan kerran kk:ssa ja yritän taivutella ja asettaa sitä alkuun aina aika varovaisesti ja sitten pikkuhiljaa kun lämpenee asetan enemmän, mutta AINA vain sen verran että se pysyy rentona eikä jännitä vastaan! tsemppiä sun nuoren kanssa :)

   Radera
 2. Kua jasmin auttaa? Sikström? Ketä teidän joukkueessa?

  SvaraRadera
 3. Voitko tehdä postauksen a-ö:n kuinka totuttelet pixun kankisuitsiin, kuinka valitsit kuolaimet niihin ym, kiitos.

  SvaraRadera