Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 1 september 2016

Moni-osaaja Pixu!

Tina kävi hyppäämässä Pixulla viime sunnuntaina, ja voi kuinka hienosti se meni! Pixu on kyllä mielettömän fiksu hevonen, se kyllä kasvaa ja kehittyy oikeen silmissä!Onneksi olin kameran kanssa mukana niin sain otettua pari oikeen kivaa kuvaakin. Esteissäkin huomaa nyt kuinka hyvin Pixu voi tulla takaisin laukassa, kuinka hyvin se pystyy kääntämään, ja kuinka hyvin sen tasapaino on kehittynyt. Aluksi se kyllä ylihyppää aika hurjasti, mutta tasaantuu sitten kun on parit hypyt tehnyt. Tämän takia ei vielä ole fiksua nostaa esteiden korkeutta, vaan pidetään ne tässä matalalla viellä jotta tekniikka rupeaa sujumaan eikä se ylihyppäisi niin paljon.

Pixun silmistäkin huomaa kuinka iloinen ja onnellinen se on < 3

Tässä vähän sitä "ylihyppäämistä" :D


Pixun esteura onkin lähtenyt hyvin käyntiin, ja sen kolmannet kisat on tulossa pian ;) 11.9 järjestetään meidän kotitallilla estekisat joten siellä Tinan ja Pixun olisi tarkoitus taas startata. Jännää!

Tassutkin saattaa mennä alussa vähän hassusti :P
Mä olen onnistunut sairastua flunssaan, juuri sopivasti kun Nipsu on täällä valmentamassa ;( Eilen olin 38-asteisessa kuumeessa niin sain laittaa Nipsun sitten Pixun selkään, mikä sekin oli ihan fiksua! Nipsu meni Pixulla viimeksi kun kävi täällä kesäkuussa, eli pari kuukautta sitten, ja silloin Pixu oli TODELLA jännittynyt ja oikeastaan peloissaan uudesta ratsastajasta, ja mullakin oli silloin sen kanssa vielä isoja ongelmia laukannostojen kanssa ja siinä että se rentoutuisi. Oli tosi kiva huomata kuinka valtavan paljon Pixu on tässä kehittynyt,

Nipsukin oli vähän ihmeissään että tästä on tullut täysin eri hevonen näin lyhyessä ajassa! Pixu on nyt oikeen luottavainen ratsastajaan ja rento, ja yritti oikeasti ymmärtää mitä siltä pyydettiin, eikä vaan panikoinut! Tämä kyllä lämmittää sydäntä niin paljon kun olen voittanut Pixun luottamuksen, ja sen, että se nyt myös niin paljon luottaa siihen selässä olevaan ihmiseen, että ei ole ongelmaa laittaa vierasta ratsastajaa selkään, joka vielä pyytää siltä vähän uusia asioita mitkä ovat jopa vähän vaikeita sille.

Se mitä mun nyt pitää harjoitella Pixun kanssa paljon, on että se oppisi vähän kokoamaan, siirtymisten kautta. Se ei ihan ymmärrä sitä, että se voisi ottaa takaosan alle ja nostaa sään, niin se pitäisi sille nyt opettaa. Laukkakin sillä on sen verran iso, että siinä kun Nipsu sitä kokosi niin se laukka jäi vähän "kesken" alkuun, koska Pixu oli ihan sen näköinen, että "hei ei mun takajalat mahdu tonne vatsan alle". Vaikka kyllähän ne mahtuu, sen pitää vaan tajuta se ;P Ne askeleet kun se sitten oikeen istui takaosan alle ja rupes laukkaamaan niin se oli todella makean näköinen ja näki selvästi, että sillä on kokoamiskykyä kyllä! Koko takaosa laski ja etuosa ja kaulan asento muuttui ihan silmissä! Jännää kyllä miten ratsastuksella voidaan muuttaa koko hevosen kropan asentoa noin paljon.


Viime kerrasta kun Nipsu oli täällä, silloin piti vielä pitää piuhoja ja kumiteipit kuolaimissa, ja laukassa mentiin LUJAAA! Nyt ratsastan normi kolmipalalla, ilman apuohjia, ja laukka on niin hallittua että vastalaukatkin sujuu ja siirtymiset ovat rennot ja pehmeät ;)


Toinen juttu mitä nyt myös voidaan aloittaa, on kangilla ratsastaminen! Joten nyt mun pitäisi löytää sille sopivat kankikuolaimet.. Pixu saa varmaan lainata Zebben Otto Schumacherin kankisuitsia, ne on nyt tuolla autotallissa keräämässä pölyä niin ihan kiva että saa ne taas käyttöön ;)

Tuntuu kyllä jotenkin niin oudolta että Pixu on jo näin paljon kehittynyt, mäkään en oikeen oo pysyny perässä koska olen vielä ollut vähän siinä vaiheessa että mun pitää vaan saada se rennoksi ja tasaiseki edestä :D Mutta nyt se on sen verran rento ja tasainen että nyt voidaan jatkaa taas eteenpäin koulutuksessa, ja aloittaa enemmän kokoamisella ja kunnon työn teolla.

(C) Taru Arola


Tämän päivän valmennustunnin mä annoin sitten pois, kun pakko nyt pysyä kotona ja huilia että tulen terveeksi! Huomenna meidän pitäisi lähteä Tallinnaan viikonlopuksi ja hakea meidän uusi vauva ( kissanpentu) kotiin! Joten nyt ei ole aikaa sairastella!

Hilton on päässyt vähän helpommalla nyt. Maanantain valmennuksen jälkeen en ole ratsastanut koska sairastuin jo maanantai-iltana, huomenna Jasmin lupasi tulla aamulla joko pitämään meille tuntia tai ratsastaa Hilton jos mä olen vielä kipeä, joten Hilton ainakin saa hyödyllistä treeniä, olin mä sitten vielä kipeä tai ei :P


14 kommentarer

 1. Upea Piccolo. Todella nopea oppimaan kyllä. Onko muuten Zeppestä mitään uutta? Kuinka uuden kodin etdinyä sujuu? Onko sitä käynyt kukaan koeratsastamassa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbe on ollut kuulemma todella hyvä nyt ja paranee koko ajan, asiakkaita on kyllä käynyt mutta ei niin osaavia. Vaikea yhtälö löytää valmiille hevoselle hyvä ratsastaja, kun yleensä ne jotka haluaa valmiin hevosen ei ehkä ole niin taitavia itse, ja toki Zebbe on vähän turhankin hankala amatöörille 🙈 Mutta eiköhän sille se oikea tyyppi löydy jossain vaiheessa :)

   Radera
  2. Teillä täytyy löytää joku super, joka kävisi "esittelemässä" aitojen sisällä Zebbeä. Saako se kilpailla siellä?

   Radera
  3. Sais joo jos laittais kaikki paperihommat kuntoon mutta olen ymmärtänyt että se on tosi monimutkaista kun Saksa on niin byrokraattinen maa 🙈

   Radera
  4. Niimpä tietenkin 😁 No mutta toivottavasti Z löytäisi uuden ja yhtä hyvän omistajan kuin sinä. Pixusta vielä, niin voisitko tehdä siitä jonkin ennen-jälkeen postauksen kuvien kera. Mimmi näyttää niin upealta nykyisin 😊

   Radera
  5. Voin tehdä joo :) ens vko:n ti:na olis tarkoitus räpsiä siitä vähän uusia kuvia taas niin voin siihen yhteyteen laittaa myös vähän niitä "ennen"-kuvia :)

   Radera
 2. Heips! Pixu on kyllä kehittyny ihan superisti! Sulla on kyllä joku ihmeellinen vaikutus noihin hevosiin, että saat ne kehittyy noin nopeesti, mutta johdonmukasesti lyhyessä ajassa :) haluisin kans kysyy, että mistä tietää millon hevonen on valmis kankiin ja miten sä oot yleensä alottanu sen totuttamisen? Ite oon aina vaan ratsastanu semmosilla "valmiilla" hevosilla, ettei oo tarvinu miettii sitä opettamista niin olis ihan mielenkiintonen tietää :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, ehkä se onjust se kun ei pidä niin kiirettä ja antaa hevosille aina omaa aikaa palautella ja miettiä asioita, niin sit kuitenkin sillä pääsee nopeammin eteen, kun tekee asiat hevoselle hauskaksi? Toivon ainakin niin ;) pixu on kyllä ihmeen fiksu heppa! Nuorella hevosella aloittaisin aikasintaan sinä vuonna/talvella kun hevonen täyttää 7, mutta tämmösen projektin kanssa, joka on jo 8, katsoisin että haluan että hevonen ymmärtää hyvin kuolaintuen ja on siinä, kantaa itsensä rehellisesti, ja kuuntelee puolipidätteitä, ja on sen verran vahva ylälinjastaan että voi jo vaatia hieman kootumpaa liikettä(koottu ravi, eikä harjoitusravi,jne) :)

   Radera
  2. Totta! Monesti tulee vastaan sitä, että oikastaan jossain ihan perusasioissa! Ja sillon vaativammat tehtävät tuleeki haastavammaksi tai hevosen oppiminen pysähtyy. On kyllä ihanaa, että jaksat edetä rauhallisesti ja hevosta kunnioittaen :) itsellä on pienenä projektina semmonen suomiputte, joka on kans jo aika iäkäs ja pääsiassa vain maastoiltu. Nyt treenataan ihan perusasioita ja, että saataisiin laukka kuntoon, kun se tahtoo olla vähän maahansidottua. Jos on vinkkejä siihen niin kaikki neuvot otetaan vastaan! :D

   Radera
 3. Hei! Kiva kun teille tulee kissanpentu! Mutta kai sinulla on vielä se vanhempikin kissa? Eikö sillä ollut jotain vaivoja jossain vaiheessa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, no sen takia just haetaan uusi kissanpentu kun meidän rakkain Cleo nukkui pois huhtikuun loppupuolella ;( sen sydän ja kroppa ei enää jaksanut. Sillähän oli laajentuva sydän, ja jo 3,5 vuotta sitten kun se todettiin, meille sanottiin että sillä on enää pari kk aikaa elää, mutta se sitten eli vielä 3 vuottasen jälkeen kun sen sydänlääke toimi niin hyvin ja me hoidettiin sitä niin hyvin kuin vaan ikinä voitiin. Nyt meille tulee pieni osa Cleosta takaisin, kun tämä pentu on Cleon pojan tyttäreen poika <3

   Radera
 4. Minkä rotunen toi sulonen kisumisu on? 😍 Pyhäbirma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu Pyhä Birma se on :) itse asiassa mun Cleon <3 pojan tyttären poika <3

   Radera
  2. Voi yks maailman ihanimmista roduista, niiiin ihmisrakas ja seurallinen 😍 ihanaa että sulla oli mahdollisuus saada 'pieni osa' edellisestä kisusta takasin, varmasti löytyy jotain samoja piirteitä!

   Radera