Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 25 september 2016

Viikon treeneistä!

Hilton on saanut ottaa tämän viikon vähän rennommin ja palautella viime viikonlopun kisoista. Nyt meillä ei enää olekaan tiedossa kauheasti kisoja, pohdin jos lähtisin vielä Ainon ratsastuskeskukseen 16.10 Hiltonin kanssa, siellä olisi 5-tason Intermediaire kür-luokka. Se vois olla ihan kiva loppu tälle kisakaudelle :)

(C) Heidi Järvi


Hiltonin kanssa ollaan vaan jumpattu kevyeesti, ja käyty isolla kentällä laukkailemassa. On tehnyt tosi hyvää Hiltonille (ja mulle) mennä kerran viikossa vaan laukkailemaan isoa venyttävää laukkaa, nostaa samalla Hiltonin kuntoa, saa vaihtelua, ja tehdä jotain hauskaa :) Mieluiten menisin toki maastoilemaan ja siellä laukkailemaan, mutta pohjat ovat niin kovat etten uskalla muuta kuin vaan kävellä metsässä.

Pixun kanssa ratsastin kaksi päivää peräkkäin kangilla alkuviikosta, viime viikolla menin ensimmäistä kertaa, ihan vaan hölkkäilin silloin ravissa noin 15 min, mutta tällä viikolla olen sitten ratsastanut vähän normaalimmin kangilla. Mielestäni on paras mennä pari päivää putkeen uusilla kuolaimilla, että hevonen ehtii tottua niihin. Pixu oli kyllä hieman hankala laukassa, kun se usein haluaa vähän "heittää" päätä ylös, silloin kun sille on vähän vaikeaa. Tämäkin on jäänyt vähän huonoksi tavaksi, ja itse asiassa kangillahan se ei pääse samalla tavalla tätä tekemään, ja se oli neidille kyllä vähän rankkaa.. Varsinkin oikea asetus, siinä Pixu vieläkin luulee että se sattuu ja ettei se pysty, mutta sitten kun sen vaan saa tajuamaan, että se voi kyllä asettua oikealle eikä se satu tai ole epämukavaa, vaan se voi kyllä rentoutua siinä, niin se on superhyvä, mutta sinne pääseminen voi välillä olla pientä taistelua.Meillä olikin sitten vähän hankalempi päivä tuossa torstaina muistaakseni, mutta sitten Pixu sai vähän miettimisaikaa perjantain yli, ja lauantaina (ratsastin nivelillä) sain sen kulkemaan paremmin kuin koskaan ikinä!! Se oli niiin pehmeä ja tasainen edestä, että kyllä oli neiti jotain sitten tajunnut kuitenkin vaikka ensin oli vähän hankalaa ;) se on silleen tosi ihana hevonen, että vaikka välillä on vähän hankalaa, niin kunhan sille vaan yrittää selittää, että mitä siltä haluaa, ja se saa hetken aikaa miettiä asiaa, niin se aina sitten tajuaa sen seuraavaan treenikertaan!

Nyt mun pitää myös olla tosi tarkkana, etten anna sen poikitella yhtään, vaan sen pitää rehellisesti taipua, ja mulla pitää olla sen lavat hallinnassa koko ajan! Varsinkin oikeassa kierroksessa Pixu helposti karkaa vasemmalla takajalalla ulos ja ulkolapa menee jäykäksi. Tätä harjoittelin paljon eilen, ja sain sen todella paljon suoremmaksi ja paremmaksi! Nyt täytyy vähän nostaa vaatimustasoa ja mennä taas eteenpäin. Sen pitää oppia ottamaan enemmän painoa takaosalle, olla SUORA, ja vähän nostaa etuosaa pikkuhiljaa. Paljon ratsastan nyt uran sisäpuolella ettei Pixu saa tukea seinästä ja myös näin saan rehellisemmin ulkoavut läpi myös. Paljon kiemurauria, avoja, väistöjä, pohkeenväistöjä. Olen ollut vähän huono tekemään siirtymisiä, joten siinä mun pitää skarpata!Tänään Pixu pääsi hyppäämään taas, ja oli todella reipas ja hyvä! Ensi viikolla jatketaan sitten koulutreenejä taas. Olin alunperin ajatellut että olisin startannut 1-tason koulukisoissa eilen, mutta päätin sittenkin että jätän kisailut vasta ens kaudelle. Haluan saada Pixun 110% varrmaksi perushommissa, jotta kisoihin lähteminen sitten tuntuu helpolta ja hauskalta ja tiedän, että Pixu sitten onnistuessaan oikeasti voi saada hyvän tuloksen! Ja mieluiten aloittaisin myös helppo A-luokista sitten suoraan ;) joten nyt treenataan ahkerasti talven yli ja otetaan ne kisat vasta ensi keväällä!


Inga kommentarer

Skicka en kommentar