Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 21 december 2016

Joulun odotusta

Pikkuhiljaa rupeaa joulutunnelma rantautumaan tänne meidänkin kotiin, tänään saatiiin kuusi ja muut joulukoristeet laitettua paikoilleen. Me ei kumpikaan olla mitenkään superinnoissaan joulusta, yleensä koristeet laitetaan esille päivää tai pari ennen jouluaattoa :P Mutta on se aina sellainen erikoinen tunnelma joka tulee joulun mukana, joten kyllä varmasti nautitaan nyt viikonlopun yli jouluisesta tunnelmasta :)Hiltonin kanssa olen päättänyt nyt tosissaan työstää sitä ravia kuntoon, se on todella hankala! Se haluaa liitää isoa ravia vähän "käden läpi" ja jos yrittää tehdä puolipidätteen se menettää tahdin. Eli ei oikeastaan rehellisesti liiku ravissa. Kesällä se oli ihan superhyvä ravissa, mutta nyt loman jälkeen ollaan kyllä menetetty se ravi täysin. Mikä ei ehkä ole mikään yllätyskään.. Toinen asia mitä se tekee on, että se vasemmassa kierroksessa melkein nappaa kuolaimesta oikealta puolelta, vetää oikean lavan vahvaksi ja lähtee vähän karkuun :P Eli tässä on nyt kyllä hommia että saadaan ravi taas hyväksi :D Hiltonilla on todella "huono" ravi oikeastaan, se potkii takajaloilla helposti taaksepäin, ja etujalat hiihtävä liian isoa askelta eteenpäin jonka seurauksena se pääsee helposti liian pitkäksi rungostaan, ja raviaskel on myös liian hidasta :P

Haluan nyt saada sen ensinnäkin suoraksi, eli että se on samanlainen molempiin suuntiin (eikä vedä oikeaa ohjaa kädestä..), ottaa puolipidätteet rehellisesti, mun on voitava tehdä puolipidäte ja saada raviaskelta lyhyemmäksi, ilman että tahti katoaa! Haluan raviaskeleen myös lyhyemmäksi ja nopeammaksi ja takajalat työntämään vatsan alle eikä taaksepäin.

Laukassa Hilton on tosi hyvä, siinä  ei sinäänsä muuta kuin notkistaa, olen tehnyt väistöjä laukassa lävistäjällä, ja sulkuja ja avoja suoraan eteen uraa pitkin. Pieniä pätkiä piruettilaukkaa, en enää aio jäädä työstämään piruettilaukkaa pitkiä  pätkiä vaan tässä vaan lyhyitä eteen-kiinni piruettilaukka-keskilaukka jotta saadaan nopeutta ja enemmän "räjähtävää" voimaa takaosaan.

Pixulla on ollut nyt taas kiima, ja ollut vatsastaan vähän kipeä, joten se on ottanut vähän rennommin alkuviikosta, olen vaan juoksuttanut, viikonloppuna ehkä koitan taas ratsastaa :)


6 kommentarer

 1. Olisko sun mahdollista pitää kouluvalmennuksia Hiltonilla? 😍 Se on niin upea, oikea satuhevonen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton kiittää :) mutta Hilton on ihan mun käytössä vaan ;)

   Radera
 2. Jag läser bara svenska bloggar annars, den enda finskspråkiga bloggen jag läser är din! Du skriver så "bra" finska så en halvtrög tant som jag , som annars inte är riktigt hudra på det andra inhemska språket, förstår vad jag läser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul att höra :) kan ju bero på att mitt modersmål e svenska,så finskan blir lite "lättare" än om en helfinsk skulle skriva ;)

   Radera
 3. Hei! Minulle tuli ex ravuri 2kk sitten. Se osaa perusasiat yms, mutta ongelmana on alakaula. Sillä oli tullessaankin alakaula, mutta tuntuu että se on vahvistunut. Olen käyttänyt hevoselle pari kertaa viikossa joustochamboneita. Niillä se kulkee käynnissä selkä pyöreänä ja pää rennosti alhaalla ja ravissa myös, laukassa ei ollenkaan. Se kulkee käynnissä ilman piuhoja myös rennosti ja hyvällä pohjalla myös ravissakin. Laukassa ei vielä. Maneesilla siis se kulkee ilman piuhoja rennosti, mutta kotikentällä se ei kulje ravissa niinkään rennosti. Johtuu siis varmaan pohjasta? No, mutta nyt siihen ongelmaan, alakaulaan. Uskon, että hevonen voisi kulkea rennommim ilman tätä alakaulaa. Olen varma, että alakaula on suurentunut piuhojen käytöstä. Ne eivät ole liian kireät vaan sopivat. Uskon kuitenkin, että hevonen kantaa piuhoilla itseään alakaulalla. Viikko sitten otinkin ne pois käytöstä. Olen myös harkinnut kuolaimettomuutta ja viikko sitten myös vaihdoin perus suitset kuolaimettomaan LG Bridleen. Hevonen vaikuttaa tyytyväisemmältä ja on rennompi. Olen käynyt hevosella nousemassa mäkiä, tehnyt lumihankitreeniä ja kävellyt pitkiä kävelylenkkejä. Saan sunnuntaina juoksutusavun/selänpidentäjän. Ensviikolla sitten käytän sitä ensimmäisen kerran. Osaatko sanoa, kauanko kestää, että tuloksia alkaa näkyä, jos juoksutan hevosta 2krt/vko liinassa sillä juoksutusavulla ja 20min kerrallaan? Oikeastaan kävelytän enemmän liinassa kuin juoksutan, koska hevonen alkaa koheltaa yms, mutta on nyt jo vähän rauhallisempi. Jos aloitan ensiksi vain käynnillä tuon treenaamisen ja sitten kun hevosella alkaa olemaan lihaksia kantaa itseään ravissa, niin sitten voin ravauttaa sitä. Laukassa on tietysti pitkä prosessi saada liikkumaan se oikein päin, mutta uskon, että se onnistuu, kun hevonen saa tarpeeksi aikaa ja lihaksia. Eli mikään kiire meillä ei ole edetä. Hevonen yrittää aina parhaansa. Eli, miten kauan kestää, että tuloksia alkaa näkymääm eli siis yläkaula vahvenee ja alakaula pienenee? Ja toki myös niiden takapään lihasten ja selkälihasten vahveneminen? Onko sulla itsellä kokemusta tosta alakaulasta? ISO kiitos, kun jaksoit lukea! Hyvää jatkoa sinulle! Ja joulunodotusta:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heippa! Jos mennään suoraan kysymykseesi,niin lihasten kasvattaminen vie todella kauan,ja jos se tehdään oikein,ne lihakset tulee ensin taakse,sitten selkään,ja vasta viimeisenä kaulaan. Mutta tässä varmaankin eroa riippuen hevosesta. Jos hevonen ei käytä lihaksiaan, ne katoaa aika nopeaa,eli alakaula voi kadota suht nopeasti jos hevonen ei niitä lihaksia enää käytä. Massaahan hevoselle saa aika nopeasti kasvatettua,mutta se on yleensä nestettä ja läskiä mikä tulee nopeasti,valitettavasti :p mäkitreeni ja pitkät kävelyt tekevät hyvää,yritä liikuttaa mahd. hyvällä pohjalla missä hevonen uskaltaa astua alle ja olla rento,paljon siirtymisiä,ja muista myös palautus(lihakset kasvaa levossa!) ja oikea ruokinta :) tsemppiä teille ja hyvää joulua!

   Radera