Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 31 december 2016

Vuoden viimeisen päivän kunniaksi Hiltonista kuvapommi!(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Seppälän Valokuvaamon kanssa)

Olen jo hetkeen miettinyt, että Hiltonista olisi niin kiva saada taas vähän uusia kuvia, se on tuntunut nyt niin hyvältä sen 5 viikon loman jälkeen, jaksaa kantaa itseään ihan eri tavalla ja ravi on tosiaan tullut tosi paljon paremmaksi! Vaikka vielä paljon töitä on edessä, en ole kuin alle 2 viikkoa tehnyt enemmän kunnolla töitä, ja vieläkin pidän ne treenikerrat tosi lyhyinä, kun en halua rasittaa Hiltonia liikaa, ja haluan myös että sen into pysyy tämmöisenä! Mutta nyt se niin iloisena tekee töitä taas.

Kaikki kuvat (C) Heidi Järvi, yhteistyössä Seppälän Valokuvaamo


Pari päivää sitten aloitin vähän leikkimällä ykkösillä, ja edestakas vaihto sujuu tosi helposti, pari kertaa ollaan tehty kolme vaihtoa peräkkäin jokaisella askeleella. Tämä on tosi hyvä harjoitus Hiltonille muutenkin kun se vähän siitä innostuu ja tulee vähän nopeammaksi. Hiltonin ei ole tarkoitus mennä GP:tä tulevaisuudessa, mun mielestä se ei ole Hiltonille reilua lähteä vaatimaan siitä niin paljon kun sen kroppa ei vaan valitettavasti sitä kestäisi. Hilton niin haluaa miellyttää ja yrittää niin paljon, mutta se myös kääntyy ratsastajaa vastaan jos siltä pyytää liikaa, menee vähän itseensä eikä sit yritä enää yhtään, joten sen takia pidän Hiltonin nyt vaan sen mukavuusalueella, ja yritetään vaan parantaa noita Intterin asioita ja perusasioita :)

Heidi Järvi tuli sitten eilen meitä vähän kuvailemaan, ja voi että kuinka Hilton nautti! Se jo kun kuulee Heidin äänen ryhdistäytyy ja rupeaa etsimään, että missä se kameran linssi on :D Oli tosi kiva nähdä nyt kuvistakin kuinka freeshiltä Hilton näyttää, ja mun mielestä se on nyt kropastaan just sopiva, se on ollut välillä vähän liian lihava ja välillä vähän liian laiha, mutta nyt on mielestäni just sopiva :)

Pixulle sattui tuossa maantantai ja tiistaivälisenä yönä joku tapaturma karsinassaan, se oli tiistai aamuna ihan kolmijalkainen, ei saanut vasenta takasta laitettua maahan kunnolla. Maantantaina olin normaalisti ratsastanut ja se oli ollu tosi hyvä, ei mitään kummallista. Sitten kun lähemmin rupesin katsomaan niin se näytti siltä, että oli jostain mennyt se jalka "lukkoon", kun vähän peruutin ja kävelin eteenpäin se parani tosi paljon mutta kuului semmoinen "poks" ääni joka kerta kun vasen takanen meni maahan.

 Näytti olevan siitä vuohisen kohdalta mennyt jotenkin lukkoon tai joku pois paikoilta. No, sai sitten kipulääkettä ja keskiviikko-aamuna käveli jo normaalisti, pystyi ottamaan kannalle painoa (mitä ei siis voinut tiistaina tehdä) eikä ontunut ravissakaan. Todella outoa, se oli siitä vuohisen kohdalta taas normaalin näköinen, ihan kuin siinä olisi jotain mennyt lukkoon ja sitten se oli taas auennut sen kipulääkkeen ansiosta tai levon ansiosta?

Vielä se vasen takajalka on vähän lämpösempi kuin oikea ja pulssin tuntee hieman paremmin, joten varasin klinikalle ajan ensi viikon keskiviikolla, niin saadaan toivottavasti selvitettyä mitä tuo oli, ja onko siellä vielä mitään. Pixu on siis kävelylomalla nyt toistaiseksi. Tosi kurja juttu, enkä ikinä ole kyllä tuommoiseen törmännyt! Se, että takapolvi voi mennä joskus lukkoon, siitä olen kuullut, mutta en vuohisesta? jos se nyt siis oli edes näin, sehän selviää toivon mukaan sitten keskiviikkona!

No toivotaan, että ensi vuonna on parempi onni matkassa! Ensi vuodelle onkin luvassa niin paljon uutta, että hieman jopa pelottaa, ja se tulee myös vaikuttamaan mun hevoselämään, mutta siitä kerron sitten lähemmin enemmän, nyt nautitaan vuoden viimeisestä päivästä, me juhlitaan uudenvuoden aattoa kavereiden kesken, ensin ravintolaan syömään ja sen jälkeen sitten keksitään jotain menevämpää ;)

OIKEEN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA RAKKAAT LUKIJAT, KIITOS KUN OLETTE SEURANNEET MEITÄ VUONNA 2016, JA TOIVOTTAVASTI PYSYTTE MUKANA MYÖS ENSI VUONNA 2017!

Ensin alkuverkkakuvia:

Työstän Hiltonia alkuun aika kauan käynnissä tunutmalla, jotta saisin sen hakemaan nenää enemmän eteen, tässä kuvassa ollaan just aloitettu, huomaa että se vähän käpertyy nenän kanssa, tässä haluan vaan saada sen astumaan enemmän alle takaosan kanssa ja tuoda nenää enemmän eteen kohti tuntumaa. Hiltonin käynti on parantunut paljon tässä viime aikoina!

Sitten teen samaa kevyeessä ravissa, ensin annan sen hölkätä aika pieniä mutta nopeita askeleita, ja pikkuhiljaa pyydän enemmän ilmaa raviin, koko ajan sen pitää ajatella takaa eteen, kohti tuntumaa.

Eiks oo aika hyvännäköinen kropastaan? 

Taivutusta ympyrällä. Vasemmassa kierroksessa se helposti tulee liian tyhjäksi sisäohjaan ja "häviää", joten tätä pitää vielä harjoitella! mutta mun kädet on tässä aika hyvin, helposti vien tässä itse vasemman käden taakse kun Hilton jää tyhjäksi mutta tätäkin yritän nyt koko ajan miettiä ja korjata.Sitten ravityöskentelyä:

Lempikuva! Tässä näkee kuinka hyvin Hilton jo työntää alle ja kantaa tuota etuosaa! Olen niin tyytyväinen kuinka nopeasti ollaan saatu ravi parempaan suuntaan!

Tässäkin näkee kuinka kevyt etuosa on, ei ole Hilton ennen näin ravannut! vielä haluan saada sen enemmän "auki" edestä, välillä tulee liikaa voimaa takaa eikä se vielä osaa itse sitä kantaa, mutta kaikkea ei saa kerrallaan!

Sanoisin, että nyt Hilton on höyhenenkevyt edestä noin 80% treeniajasta, joten se on huikea parannus kun se on ollut aika raskaan oloinen lähes koko ajan, nyt on itselläkin helpompi olla siellä kun sitä ei tarvitse puskea eteen eikä kantaa sitä!Hiltonin kaula < 3

Hymy huulilla pitää olla kun on näin innokas hevonen alla < 3


Teen paljon pausseja ravissa, kun muuten se leviää käsiin, paljon pitää kiittää ja kannustaa poikaa! Lyhyitä pätkiä mutta ne lyhyet pätkät sen sitten pitää kantaa ja olla takaosan päällä, mieluummin näin kuin mennä ravia ympäri ämpäri ilman 100%:sta kontrollia.

kokoamista käynnissä, josta suoraan raviin.Ja sitten vielä laukkakuvat ja loppuposeeraus:

Hassua, että laukan kokoaminen on Hiltonille niin helppoa, mutta ravissa välillä melk. mahdotonta :P

Poweria!


Työskentelypiruettia.

Juuri ennen vaihtoa.

Vaihdot meillä aina ollut aika lennokkaat :D


Ja niistä tulee superlennokkaat kun tehdään pari ykköstä :D miten niin ylämäkeen?! (innostuu näistä vielä aika lailla..)

Vastalaukkaa.

Tämäkin yksi lempikuvista, piruetissa.

Lopuksi vähän venyttelylä vielä vapaammassa muodossa.


Hilton aina ihmettelle mitä hittoa mä teen kun nousen kevyeen istuntaan ;D ei se oikeen tätä tajua, Zebbe lähti aina kun raketti :P

Vähän kun rohkaisee niin kyllä se siitä sitten vähän lähtee laukkaamaan reippaammin!

Meillä on hauskaa yhdessä < 3

Paljon taputusta ja kiitosta Hiltonille! Nyt vaan pitää motivoida ja pitää se iloisena!

Poseeraa suoraan kameraan :D Pakko hehkuttaa mun uutta kypärää, One K, tämä on ihan mahtava, paras kypärä mikä minulla ollut! Mielestäni tämä sopii mun päähän parhaiten kaikista kypäristä mitä olen kokeillut! Käykää tutustumassa One K Finland- sivuilla. Minulla on tämä kypärä kotikäyttöön ja sitten se swarovski-timantteinen kisakypäräksi :)


Nallekarhu toivottaa kaikille myös oikeen Hyvää ja Onnellista Uuta Vuotta 2017!


20 kommentarer

 1. Vau mikä Nallekarhu! Upeita kuvia teistä molemmista.
  Nallekarhuhan pisti parastaan.
  Hyvää ja Onnellista Uutta vuotta sinulle, hevosillesi, kissallesi sekä sielunkumppanillesi eli poikaystävälle.
  Jään innolla odottamaan seuraavaa postaustasi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nallekarhu kiittää :) Kiitos samoin sinulle, yritän taas päästä pian tekemään uutta postausta :)

   Radera
 2. Mahtavia kuvia! Hilton on kyllä todella upeakroppainen ja näyttää melkein jättiläiseltä, varsinkin kun tietää kuvia katsoessa, että sä olet pitkä eli myös hevonen on tosiaan ihan oikeasti iso.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton on joo :D aika mammuttihevonen :P mutta onneksi yhtä kiltti kuin on iso :D

   Radera
 3. Waude, sulla on aivan mieletön hevonen!! ♥

  SvaraRadera
 4. On kyllä upean näköinen heppa tuo Hilton -kiiltääkin kuin jaloin timantti :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hiltonilla on kyllä nyt tosi hyvä karva! Yleensä se ei talvella ole mutta nyt pysyny tosi kiiltävänä! Varmaan kun syö Speedexin rehuja nyt ;)

   Radera
 5. Voi kuinka hienoja kuvia teistä! Tuo sinun lempikuvasi etenkin. Hiton on niin komea!

  Kaikkea hyvää vuoteen 2017 ja menestystä kisakentille, mikäli kilpaileminen kuuluu ensi kauden suunnitelmiisi! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon, ja samoin! Ihanaa kun vuosi vaihtuu kun jotenkin saa aina asettaa uusia tavoitteita ja aloittaa asioita "alusta" :)

   Radera
 6. Mahtava Hilton! Kiva myös kun kirjoitit teidän treeneistä ja laitoit noita kuvatekstejä, mielenkiintoista luettavaa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä ajattelin, että kuvia oli niin paljon, että olis ollut liian tylsää vaan lämätä kuvat sinne ilman tekstejä mutta ehkä oli nyt mielenkiintoisempaa kun vähän yritti kuvien alla selittää menoa :)

   Radera
 7. Voi WildeHilde, toi hevonen on vaan lihasta ja jännettä. Upea <3

  SvaraRadera
 8. Vau, mitä oot tehnyt Hiltonille?! :D Saisinko salaisen reseptin, jolla oman hitaahkon ruunan saan joku päivä yhtä kevyeksi...

  SvaraRadera
  Svar
  1. hevosen motivointi on kyllä tässä ollut avainsana, ja kunnon loma liian rankan vuoden 2016 jälkeen teki kyllä terää :)

   Radera
 9. Joskus olis kiva saada videota teidän menosta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samaa mieltä! Yritän hommata jonkun videoimaan meitä pian :)

   Radera
 10. Miksi Hilton ei kestä GP:tä? :) Mitä tavoitteita teillä on ensi kaudella ja pidemmällä tähtäimellä? Upeita kuvia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. No siis kestää ja kestää.. Kyllähän hevosen kun hevosen voi yrittää kouluttaa sinne GP-tasolle, mutta se, että onko se sitten aina oikeen hevoselle reilua, niin se onkin toinen juttu. Liikaa näkee GP-luokissa ratsukoita missä kouluratsastus on oikeasti kaukana, enemmänkin sellaista väkisinvääntämistä ja pakottamista.. Syitä toki näille on monia, hevonen väärin koulutettu,liian nopeasti noustu liian vaikeisiin tehtäviin, tai sitten hevosesta ei oikeasti vain ole GP-hevoseksi. Mä olen vasta kisannut inter 1-luokissa mutta kun niissä jo huomaa, että hevosen luontainen energia ja nopeus on riittämätön, niin voi vaan kuvitella kuinka tuskaista GP-radan ratsastaminen voi olla. GP-hevosella pitää olla aivan äärimmäisen paljon sitä OMAA LUONTAISTA energiaa,notkeutta ja nopeutta. kaikilla hevosilla sitä vaan ei ole, ja se on mun mielestä ihan fine, eikä tarvitse silloin väkisin pakottaa ja yrittää prässätä hevosta sinne :) Hiltonilla on niin mieletön työmoraali, mutta se myös nopeasti menee itseensä ja lukkiutuu jos siltä rupeaa pyytämään liian paljon vaikeita ja raskaita asioita, kuten esimerkiksi meni viime vuonna, kun siltä kokonaan meni into työn tekoon! Hiltonilla on tosi raskas pitkä runko, hidas liike eikä sillä ole tarpeeksi omaa "go:ta". Haluan olla Hiltonille reilu ja pitää se iloisena hevosena, kun silloin se antaa niin paljon enemmän takaisin, inter luokissa se voi loistaa ja olla "paras", ja sitä se ansaitsee :) Meidän tavoitteena on vaan parantaa tuloksia inter tasolla, viime kausi meni niin penkin alle ja me pystytään paljon parempaan niin se olisi kivä päästä näyttämään :)

   Radera