Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 16 februari 2017

Kisakauden avaus lähestyy!

Sekä Pixu, että Hilton pääsevät avaamaan kauden Tampereen kisoissa 12.3, Pixun kanssa startataan helppo A:2 - luokka, ja Hiltonilla Prix St Georges. Molemmille todella hyvät ohjelmat ja luokat, joten innolla odotellaan kisoja! Tampereella on myös niin iso maneesi, että sinne mahtuu verryttelemään rauhassa, sekin iso plussa. Pixun kanssa en viitsisi lähteä mihinkään hallikisoihin missä on ahdas 10 minuutin verkka ja sitten pitää olla radalla yksin maneesissa, voi olla pikkuiselle vielä vähän liian jännää kun ei ennen ole kisannut.
Hiltonin kanssa treenit on sujunut nyt taas niin hyvin, etten voi oikeen todeksi uskoa! Se on niin mahtavan tuntuinen nyt, kaikki on helppoa, se on notkea, letkeä, ja innoissaan tekee. En oikeen paljon enempää voi Hiltonilta pyytää! Ravissa on vielä tekemistä mutta juuri laukassa on ihan mieletön fiilis nyt koko ajan, sulut, vaihdot, ja piruetit ovat lastenleikkiä vaan! (saa nähdä kuinka kauan se pysyy tämmöisenä :P mutta pitää nauttia näistä hetkistä, että jaksaa sitten taas kun on vaikeeta)

Pätsi kävi hieromassa hepat taas maanantaina ja huomattiin, että vasen etujalka venyi paremmin ulospäin kuin oikea, niin tätä Pätsi sitten hierosi auki, ja hitto mikä ero siihen hevoseen tuli! Sanoinkin, että sivuttaisliikkeet ovat olleet vähän erilaisia, oikealle vaikeampaa, mikä selittyy sillä, että se oikea etujalka ei ole ollut yhtä irtonainen kuin vasen. No nyt sitten Hilton lensi sivulle myös oikeaan suuntaan :P Just tämmösiä juttuja kun lähtee etsimään, niin ne voi auttaa suuresti ratsastuksessa!

Pixu on ollut nyt myös todella hyvä ratsastaa, se on tosi tyytyväinen ja tykkää tehdä töitä. Sen kanssa saa vähän pikkuhiljaa siirtää sen rajoja eteenpäin, ettei se hermostu (tammat..) mutta kun pysyy rentona ja tyytyväisenä niin tuntuu, että siltä voisi pyytää mitä vaan. Tehtiin eilen Pixusta video, jota on tarkoitus käyttää myyntivideona jossain vaiheessa (siksi letit ja valkoiset varusteet), tein nyt vähän pidemmän version missä näkyy meidän alkuverkkaa, ja sitten vähän Pixun osaamista just nyt.Alkuverkassa se on ollut nyt todella rento ja kiva, siksi siitä tuli niin pitkä pätkä videolle :D Sen mitä näkee vielä on, että voimaa ylälinjaan tarvitaan vielä paljon, mutta se kun ei tule kun ajan kanssa. Vuoden verran ollaan hommia tehty ja olen kyllä aivan superylpeä tammasta! Se on kehittynyt todella hienosti, ja se mihin olen tässä eniten panostanut on juuri se rentous, koska se oli todella jännittynyt ja epävarma kun tuli mulle, nyt on itseluottamusta, ja hevosesta mun mielestä huomaa kuinka tyytyväisesti se nyt tekee töitä, se on huomannut, että tämähän on kivaa!

Väistöt se tekee todella hyvin, sulkuja ei olla oikeastaan treenattu vielä, että ne on tuossa vaiheessa mitä videolla näkee, paljon enemmän pitäisi taipua, mutta sekin tulee sitten kun saadaan enemmän kokoamisastetta ja voimaa. Vastalaukoissa se nyt vähän odotteli vaihtoa koko ajan kun viime viikolla niitä treenasin. Joten päätin, että nyt pidetään pieni tauko vaihtojen kanssa ettei mene vastalaukat sen takia sekaisin, kun niitä pitäisi sitten siellä kisoissa esittää.Nyt rupeaa olemaan oikean kouluhevosen kroppaakin :D8 kommentarer

 1. Onko sulle sattunut mitään vakavampia tippumisia tai onnettomuuksia hevosten kanssa, en ainakaan muista että olisit maininnut asiasta koskaan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuorempana on kyllä, 12-vuotiaana lensin vauhdilla maneesin seinään selkä edellä, siitä sainkin kunnon selkävamman joka vaivaa välilläkin vielä, nyt onneksi ei melk koskaan enää kun liikun paljon. Käden mursin kerran 13-vuotiaana kun hypättiin esteitä.

   Radera
 2. Kylläpä Pixu on upea! Tuossa ylimmässä kuvassa se on niin nätti ja on muuten saanut hyvin massaa kroppaansa.

  Kiva että kisakausi alkaa pian ja pääset testaamaan kisaratoja myös Pixun kanssa. Täytyykin yrittää päästä katsomaan.

  Hieno video! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Tykkään kans, että Pixusta on tullut tosi kaunis neiti :) ja kisoja odotellaan jo innolla :)

   Radera
 3. Hilton!<3 Tosi kiva kuulla että talven harjoittelut tuottavat tulosta ja olet tyytyväinen edistymiseen. Sulla oli instassa kivoja pätkiä, joissa kyllä mäki laukkatyösk. kehittymisen. Hienoa työtä Sophia!
  Nyt vaan kisakautta kohden, odotan että pääsen teitä näkemään. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Se on kyllä niin palkitsevaa kun heppojen kanssa lähtee sujumaan! Vaikkei onnistuis kisoissa mutta kun saa sen maagisen fiilisen edes kotona, niin kyllä sillä jo jaksaa taas <3

   Radera
 4. Sitten jos laitat Pixu myyntiin, niin suosittelen lisäämään myös hyppy videota, voisi meinaa tamma pärjätä myös kenttäpuolella, pienellä säädöllä tuo laukka sopisi hyvin maastoradalle ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo me ollaan mietitty ihan samaa, kun se niin tykkää hypätä ja on vissiin ihan hyväkin siinä niin voisi kenttähevoseksikin sopia :)

   Radera