Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 24 februari 2017

Uudet tuulet puhaltaa

Olette ehkä huomanneet mun uuden hienon ulkoasun jonka Graphiqs LF on minulle tehnyt? Blogin nimikin on nyt vaihtunut, kun Zerleone ja Hilton III ei enää oikeen sovi, nyt blogin nimi on vain Sophia Backlund, helppoa ja yksinkertaista, ei tarvitse sitten vaihtaa aina kun hevoset vaihtuu ;) 


(C) Heidi Järvi 
Toinen uusi asia, miksi myös blogin päivitys jäänyt vähille tällä viikolla on, että aloitin maanantaina työt uudessa työpaikassa, olen nykyään pankkilakimies! Ensimmäinen viikko uudessa työpaikassa on yleensä aika rankkaa, uusia ihmisiä ja uusia työtapoja mitä pitää sisäistää. Nyt tulen keskittymään lähinnä perhe- ja perintöoikeudellisiin asioihin, ja niihin liittyviin verotuksellisiin kysymyksiin, joten pääsen tekemään jotain ihan muuta kuin mitä tein esim käräjäoikeudessa. 

Joten päivät ovat taas todella pitkiä, mikä ei sinäänsä mua haittaa, kun enemmänkin vihaan sitä kun ei ole tekemistä :P mutta kyllähän vuorokausi jää nyt vähän liian lyheksi taas. Hepathan onneksi rokotettiin maanantaina niin hyvällä omallatunnolla ovat saaneet pitää kevyempää viikkoa, ja toki mun on nyt pakko vähentää ratsutusten ja valmentamisen määrää. 

Eilen kuitenkin ratsastin Hilton kevyeesti koska se oli keskiviikkona ollut niin hullu kun sitä piti kävelyttää ettei se enää onnistunut :D (toinen vapaapäivä...) Hilton oli tosi innoissaan kun pääsi vähän tekemään hommia, alkuun se oli tosi vaikea saada sinne minne mä halusin, se on jotenkin vapaapäivien jälkeen vähän kiemurteleva ja sellainen "liukas", jos sen nyt niin voi kuvailla :D jos haluan esim korjata oikean takajalan enemmän sinne vatsan alle, se saattaa korjata liikaa niin, että takaosa lähtee ulos vasemmalle, eli vähän se säätäminen on hukassa.

Olen nyt kuitenkin löytänyt tosi hyviä työkaluja, kun olen huomannut, että se isoin ongelma ravissa on se kun Hilton leviää takaa liikaa, ja tämä tuottaa ongelmaa varsinkin sivuttaisliikkeissä kun tahti ei vaan säily kun sen takajalat lähtee spagaattiin :P Joten nyt ollaan treenattu jyrkkiä väistöjä mutta sen pitää niissä ottaa lyhyttä askelta takaa niin, että takaosa on kontrollissa koko ajan! Ja sitten vien saman fiiliksen sulkuihin. Olen sitten sekä ravissa, että laukassa jo alkuverkassa lähtenyt tekemään uran sisäpuolella pitkillä sivuilla "siksakki-avoa", eli aloitan esim vasen avo, vaihdan sen oikeaan avoon, ja sitten taas takaisin vasempaan, jne. Tämä on ihan superhyvää jumppaa hevosille, tässä saa lavat hallintaan ja oikeastaan koko hevosen! Sen pitää pystyä tekemään tämän samassa tahdissa, muodossa ja asennossa, ja tämän kun hevonen pystyy tekemään hyvin se notkistuu hienosti!

(C) Heidi Järvi

Pixu sai vielä eilen pitää vapaapäivän kun se on nyt ollut niin hurjan hyvä taas pitkän aikaa, niin sille tekee vaan hyvää tämmöinen pidempi loma, sillä ei mene kuppi nurin siitä, että kävellään enemmän kuin se 1 päivä! :P Tänään yritän ehtiä sen juoksuttaa jos vaan maneesiin pääsen töitten jälkeen niin, että sinne mahtuu juoksuttamaan, muuten me käydään kävelylenkki lumihankeessa ja aloitetaan sitten työt huomenna! 

Miettikää, että kisakauden avaukseen on enää noin 2 viikkoa! En malttais odottaa :) 

7 kommentarer

 1. Onko tos bannerikuvassa jotain symboliikkaa kun kaikilla on silmät puolitangossa tai kiinni?

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Ihana uudistus blogin ulkonäön suhteen!

  Maltan tuskin odottaa teidän kisakauden korkkausta. Sinulla on allasi kaksi upeaa hevosta: Hilton, nallekarhu ja Pixu, josta on kehkeytynyt upea kaunotar.

  Seuraan silmä kovana blogiasi. Olet taitava ratsastaja, ajattelet ja kuuntelet hevosiasi tehden niiden viikko-ohjelmat niitä kuunnellen.

  Yhdistät työn, hevosesi, ihmissuhteesi upeasti yhteen ja siinä sivussa vielä bloggaat. Olet taitava ajankäyttäjä ja organisoit asiasi hyvin. Hatun noston paikka!

  Onnea menestystä kisoihin sekä uuteen työhösi.
  Taitava ratsastaja olet ja ikävä kyllä muista, että kiitokset ansaitaan upeasti suoritetusta työstä tai ratsastuksesta, mutta valitettavasti valitettavan usein siihen tulee kaupan päälle kateus. Maltan tuskin odottaa seuraavaa bloggaustasi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon taas, kommenttejasi on aina yhtä kiva lukea :)

   Radera
 4. Onnea uudesta työpaikasta! :) Miltä pankkilakimiehen työ on vaikuttanut tähän mennessä? Tykkäsitkö jo oikiksessa opiskellessasi perhe- ja perintöoikeudesta? Ja jos saa vielä udella, niin mihin oikeudenaloihin liittyen kirjoitit notaarin ja gradun? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Viihdyn tosi hyvin! perhe- ja perintöoikeus on aina ollut lempiaiheeni ja itse asiassa perhe- ja perintöoikeus oli se mikä alunperin sai minut kiinnostumaan oikiksesta! Notaarin lopputyö oli prosessioikeuteen liittyvää ja gradu olikin sitten kauppaoikeuteen, kosteusvauriot piilevänä virheenä käytetyn asunnon ja kiinteistön kaupassa :)

   Radera
  2. Kiva kuulla! Itse alan kirjoittamaan notaaria syksyllä tai viimeistään keväällä :)

   Radera