Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 6 februari 2017

Sunnuntain hyppelyt

Eilen oli Pixulla estepäivä taas, ja tällä kertaa meni huomattavasti paremmin ja neiti oli oikeenkin reipas ja rentona :) Pixu oli Nipsun valmennuksen jälkeen perjantaina kevyeesti hölkkäämässä liinassa ja lauantaina olikin sitten kävelypäivä.


Tina ja Pixu hyppäsi ihan pikkuesteitä vaan ja pitkillä linjoilla (?sanotaanko se noin, eli silleen, että esteitten välissä oli pitkät välit) ja tosi hyvin meni. Ne aloittaa yleensä kavalettipuomeilla ja huomaa tässä jo, että Pixu on paljon rennompi ja rauhallisempi eikä enää tee ihan mitään megaloikkia. Kuvista näkee, että kuitenkin hyppää aika reilulla marginaalilla yli, ehkä esteet oli Pixun mielestä niin pienet, että piti vähän reiluummin hypätä yli ettei olis liian tylsää? :P
Tänään ajattelin taas juoksuttaa, kun se niin hyvin ja rennosti liikkuu liinassa, huomenna taas kävelypäivä, ja sitten treenaillaan taas koulua ke-la. Eli pieni palautuminen tähän väliin, kun oli niin hyvä siellä Nipsun valmennuksessa. Nyt olis tavoitteena sitten saada vaihdot varmemmiksi, päästä rehellisesti kokoamaan laukkaa, ja tekemään sulkuja. Tietenkin ne perusasiat menevät aina edelle, jos on päivä kun ne ei toimi niin sitten ei tietenkään harjoitella mitään muuta kuin niitä. Mutta toivon mukaan päästäis nyt vähän eteenpäin, Pixulle ei mitkään liikkeet tule ikinä tuottamaan ongelmaa, se on notkea kuin kissa, ja tarpeeksi nopea, sen kun vaan saa rennoksi niin että se vastaanottaa ratsastajan apuja, sitten voikin siltä pyytää vaikka mitä.

Hiltonilla oli perjantaina jumppapäivä, ja lauantaina myös kävelypäivä, ja eilen sitten taas jumppapäivä (jumppapäivänä ratsastan matalassa muodossa, tavoitteena vaan venyttää ylälinjaa ja notkistaa koko hevonen, niin että se tuntuu superpehmeältä ja voin taivuttaa molempiin suuntiin ilman, että mistään "kinnaa", teen paljon kaarevia uria, väistöjä, ja vastalaukkoja silloin). On ollut aivan superhyvä sekin, joten ansaitsi rennomman viikonlopun. Tänään ajattelin jatkaa treenejä, ravi-hommia olis tänään tarkoitus treenata enemmän, ja vähän laukanvaihtoja.

Meille on luvattu tälle viikolle aika kylmää tänne Vaasaan, pahimmillaan -13, mutta onneksi jo ensi maanantaille näyttää plussaa. On kyllä ollut ihmeen lämmin talvi, onneksi!

1 kommentar

  1. Super loikkaaja Pixu. Hepasta löytyy ponnua myös esteille. Oikea pikku tiikeri.=)
    Koulussakin notkea ja oppivainen neiti. Siitähän voisi olla vaikka kenttähevoseksi?
    Hilton on oikea nallekarhu. Komea kuin mikä. Sinä taas teet niille molemmille ihan vaihtelevat viikko-ohjelmat ja ajattelet aina hevostesi parasta. Mukavia ratsastuksia pakkasen parissa, kevättä kohti onneksi mennään.

    SvaraRadera