Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 14 mars 2017

Super kisakauden avaus Tampereella!

Oli kyllä huikea päivä sunnuntaina kaikin puolin, olen niin älyttömän ylpeä mun upeista hevosistani!

Lauantaina oli tosiaan herätys klo 05 kun Pixulle oli koeratsastajia tulossa Ruotsista. Se meni tosi hyvin! Sen jälkeen sitten kävin kotona syömässä aamupalan ja pakkaamassa loput kamoista, ja sitten lastattiin hepat ja suunnattiin auton nokka kohti Tamperetta!

Käytiin Ylöjärvellä Hööksillä ja Horzella shoppailemassa, mun piti löytää kisatakki kun oma ei tosiaan enää mennyt lähellekään kiinni. Onneksi löysin alessa olevan kisatakin joka istui oikeen hyvin ja sitä pystyi jopa vähän säätämään! 43 euroa maksoin siitä kisatakista :DHilton pinkeenä tallin pihassa :P


Hepat yöpyivät Kangasalla, ratsastin molemmat siellä maneesissa kun oltiin tultu perille. Hilton oli todella iloinen, ei pätkääkään jännittynyt, mitä se oli koko viime kauden jos lähdettiin johonkin muualle. Tämäkin varmasti tottaki johtuu siitä, että Hiltonilla on enemmän rutiinia nyt, mutta uskon, että se myös johtuu siitä, että meillä on nyt treenit mennyt niin hyvin parit viimeiset kk:ta, olen saanut vaan kehua Hiltonia ja tottakai se nostaa sen itseluottamusta ja kun työnteo tuntuu kivalta ja helpolta niin eihän silloin ole mitään syytä jännittää!


Ei ihan mikään pieni kaveri tämä Hilton < 3 (Tinakaan ei mikään lyhyt ole :P )

Pixu oli sitten kylläkin vähän jännittynyt uudessa maneesissa mutta käyttäytyi silti todella hyvin, se ei kyllä katsele yhtään mitään, vähemmän kun mitä Hilton kyttäili :P Siinä on kyllä iso plussa kisahevosella kun ne ei mitään ylimääräisiä kyyläile.

Alunperin olin suunnitellut, että ajetaan yksi hevonen kerrallaan kisapaikalle ja olin pyytänyt paljon aikaa starttien väliin (kiitos kisajärjestäjille kun huomioitte toiveet!). Siellä tallissa missä yövyttiin oli kuitenkin kaikki hevoset ulkona niin en sitten viitsinyt jättää omaa hevosta ihan yksin talliin moneksi tunniksi niin pakattiin samantien molemmat mukaan, ajattelin, että saapa Pixu heti tottua siihen, että traikussa voidaan odottaa kiltisti yksin kun kaveri käy tekemässä suorituksensa ;)

Ratsastin Hiltonilla Prix St George luokan ensin, Pixu jäi kiltisti odottamaan traikkuun kun lastattiin Hilton ulos, ei mitään ongelmia. Tämä on mulla tosi tärkeää ,että kaikki tämmöinen ratsastamisen ympärilläkin toimii mutkattomasti kisoissa, jotta voin myös yksin lähteä vaikka kahden hevosen kanssa sitten matkaan.

Hilton oli ollut ulkona liiankin iloinen ja pomppinut ja hyppinyt :P Mutta se on aina tämmöinen, kun mä pääsen selkään niin ei mitään pelkoakaan, että se keksisi yhtään mitään tyhmyyksiä, sitten se keskittyy työntekoon ja tietää mitä siltä odotetaan. Se oli verkassakin jo todella rento, ja ihan samantuntuinen kuin kotona! Eli aivan huikea ero viime vuoteen jo tässä!

Radalla sitten tunsin, että ravi levis totaalisesti käsiin, vasen kierros oli vielä ihan ok mutta oikealle en saanut oikeaa pohjetta taas kunnolla läpi niin se lähti vähän nojaamaan oikean lavan yli ja menetti siinä tahtia välillä. Käynti itsessään oli ihan hyvää tänään, mutta takaosankäännökset molemmat huonot!! Nämä pitäisi kyllä saada kuntoon, turhaan menetetään paljon pisteitä näitten takia!

Laukka-ohjelma olikin sitten aivan super!! Sieltä tuli yhteeensä kolme kpl 8, sarjoista ja vasemmasta sulusta! Piruetitikin tuntuu nyt myös radalla helpoilta, oikea piruetti oli hieman huonompi kuin vasen. Sarjat ihan piikkisuorat ja tasaiset ja rennot! Siinä olisin itse voinut pari metriä paremmin vielä keskittää.

Ennätysprosentit sieltä ropisi, 65.3% ja toinen sija! Olen enemänkin kuin tyytyväinen kun niitä rikkeitä kuitenkin oli jonkin verran, eli parantamisen varaa on ainakin se pari % nyt tässä vaiheessa, ne rikkeet oli kuitenkin sellaisia jotka voi korjata lyhyessä ajassa, viime kaudella oli enemmänkin se voimaan puute mitä ei ihan viikossa korjaa. Yritän nyt jumpata Hiltonin ravia paremmaks ja harjoitella niitä takaosankäännöksiä, sekä katsoa, että keskitän sarjat hieman paremmin ;) Sunnuntaina on sitten nimittäin Ainon Ratsastuskeskuksessa taas kisat!Pikkasen kyllä naurattaa nähdä itseni näin isona :D mutta mulla onkin siellä maailman tärkein kasvamassa < 3


Pixun kanssa oli sitten kisadebyytti ja luokkana avoin helppo A:2. Tavoite oli vaan näyttää Pixulle valkoisia aitoja ja yrittää saada se jotenkuten rennoksi, ainoastaan hyvää kokemusta hakemaan, ei prässäämään tai yrittää saada hyviä pisteitä. Olin päättänytkin, että en yritä keski-askellajia näyttää melkeen ollenkaan, yritin vähän lisätä mutta vaan sen verran, että se varmasti pysyisi rentona eikä tunne, että mä yritän pyytää siltä yhtään mitään liikaa. Tosi alakanttiin meni sekä ravi, että laukkalisäykset, mutta se nyt oli ihan tietoinen päätös tehdä näin. Pixu oli niin hemmetin järkevästi siellä kisoissa, että ihan ihmeissä sai itsekin olla!

Ensimmäistä kertaa valkoisten aitojen sisäpuolelle, se jopa lähti ennen starttisignaalia ravaamaan vähän isommin ja esittämään itseään, neidillä on selkeästi sitä itsevarmuutta ;( ei kyttäillyt tuomaripäätyä, ei kirjaimia, ei mitään. Ohjelman aikana oli hieman hakemista tuntuman kanssa kun en ratsastanut sitä ihan niin hyvin pohkeen eteen, vaan pidin sen enemmän "löysänä", mutta mitään suurempia rikkeitä ei tullut, se oli ihan ratsastettavissa ja pysyi rentona, se oli se mun päätavoite. ALku ja lopputervehdyksissä pää nousi ylös kun siinä sen piti itsekin katsella tuomareita :D Lopputervehdyksen jälkeen se jotenkin hoksas, että yleisössäkin oli ihmisiä ja niitä vähän säpsähteli, mutta ihanan keskittynyt se on koko sen ajan kun tehtiin hommia!Meidän varovainen debyyttirata riitti sitten 5 sijaan 26 lähtijöiden joukossa, ja 64.569% ! En voisi olla tyytyväisempi!! Toisella pikkuisellakin oli kisadebyytti ja hyvin se sen teki ;) voi olla, että meillä on siellä tuleva kisaratsastaja mun mahassa ;)

Palkintojenjakokin meni Pixun osalta tosi hyvin, saatiin laittaa ruusuke ja se oli kiltisti. Päätin sitten kuitenkin, että en lähde 7 hevosen kunniakierrokselle, turha ottaa sellaisia riskejä tuon mahani kanssa, vaikka en usko että Pixu olisi mitään tehnyt, mutta kun muista hevosista ei tiedä ja tosiaan turhia riskejä ei kannata ottaa. Päivä oli mennyt niin hyvin putkeen, että siihen oli hyvä lopettaa :) Pixu saa opetella sen kunniakierroksen joku toinen kerta sitten.


Nyt Pixu saa ottaa rennommin tämän viikon, vähän juoksutusta ja metsälenkkejä vaan, Hiltonin kanssa jumpataan vähän keskiviikkona ja perjantaina, lauantaina sitten ratsastetaan kisapaikalla kun lähdetään aamusta ajamaan Järvenpäähän. Mun poikaystävä tulee mukaan, ajateltiin samalla tehdä pieni miniloma ja käydään sitten Helsingissä kiertelemässä kaupunkia ja syömässä jossain kivassa ravintolassa. :)
10 kommentarer

 1. Grattis till både framgång med Hilton och Pixu, men oxå familjetillväxten :)!

  SvaraRadera
 2. Tämä on varmaan aivan päätön kysymys, mutta miksi useat hevoset kiihtyvät niin kunniakierroksesta? :) Ihana kasvava masusi <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sanoppa se, varmaan jos yksi villiintyy niin helposti seuraa muut perässä, ja just tuo että pitäisi sitten laukata peräkanaa.. :P kiitos <3

   Radera
 3. Onnea upeista suorituksista.!
  Hilton näyttää tosi jättiläiseltä. Raamikas heppa.

  Pixu suoriutui radastaan kuin vanha tekijä. Ihastuiko koeratsastaja Pixuun?
  Et todellakaan näytä jättiläiseltä masusi kanssa. Näytit ryhdikkäältä pikku pallomasusi kanssa.=)

  Viisas ratkaisu, että et mennyt Pixulla kunniakierrokselle. Neiti olisi varmaankin pysynyt käsissä, mutta muista hevosista ei todellakaan voi olla varma. Nyt ei kannata riskeerata. Ehtii se Pixu sinne kierroksille myöhemminkin.

  Ainossa kenties näemme. Tuleeko molemmat hepat Ainoon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä ihastuivat koeratsastajat, vielä selvittelee jotain asioita niin katsotaan mihin se johtaa :) Otan Ainoon vain Hiltonin mukaan, Pixu ansaitsee nyt vähän lomaa, olisi liian rankaa laittaa hänet heti 2 viikonloppua putkeen pitkälle kisamatkalle :) Nähdään sitten ehkä Ainossa! :)

   Radera
 4. Olet tehnyt aivan mieletöntä työtä hevostesi kanssa! Ihailen ja kunnioitan sitä, että olet todella taitava ja määrätietoinen, mutta toimit aina hevostesi ehdoilla. Hilton on mielestäni Suomen upeimpia kouluratsuja. Kaikkea hyvää, (Suomen) hevosmaailmaan toivoisi lisää kaltaisiasi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. voi kiitos tuhannesti <3 ja Hilton varsinkin kiittää noin hienosta kohteliaisuudesta :D

   Radera
 5. Onnea teille! Etenkin Pixun vauhdikas eteneminen on nyt vaikuttavaa, well done!☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) Pixu on kyllä ollut paljon parempi kuin mitä alunperin uskoin siitä :)

   Radera